Podmáslí

Podmáslí není kefír

Patří mezi mléčné výrobky, které vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla.

Průmyslově se podmáslí vyrábí kysáním mléka a odstraněním tuku, nebo smícháním mléka s pravým podmáslím. Dále se také vyrábí šlehané podmáslí, kdy se výrobek po fermentaci zamíchá, takzvaně rozšlehá. Chuť podmáslí je mírně nakyslá a studené je osvěžujícím nápojem.

Co vše obsahuje podmáslí ?

Obsah pouze 0,5 % tuku předurčuje podmáslí k tomu, aby se řadilo k ideálním netučným potravinám.

  • mléčné bílkoviny – patří spolu s bílkovinami obsaženými v mase a vejcích k tzv. plnohodnotným bílkovinám. To znamená, že obsahují vyváženou směs všech aminokyselin, tak jak je potřebuje lidský organismus.
  • vápník – pomáhá předcházet osteoporóze a zaručuje tvrdé kosti a zdravé zuby
  • lecitin – udržuje mozek v kondici a posiluje nervy
  • mléčný cukr která je dodává velké množství energie s dlouhodobým efektem, podporuje trávení a vstřebávání minerálních látek.

Jak nám může podmáslí pomáhat ?

  • rychlý dodavatel energie

Při pravidelné konzumaci je podmáslí výbornou prevencí proti srdečním a cévním chorobám.

  • čistá a zdravá pleť

Pokud máte pocit, že je vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Vhodné pro stálou svěžest a mladistvý vzhled.

  •  ošetřující prostředek po nadměrném opalování

Zbaví pokožku zarudnutí a pocitu napětí.

  • otoky na nohou

Při nedostatečném proudění tekutin v těle, může být jedním z řešení ve formě studených zábalů.

Jak lze využít podmáslí v kuchyni ?

Můžeme ho podávat samostatně jako výživný nápoj vhodný k bramborovým jídlům, přidávat do omáček nebo pomazánek. Použít při přípravě podmáslového chleba nebo lívanců.

Podmáslí

zdroj : servedfromscratch.com

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také
10:00