Recept: Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty
    5 lžic vepřového sádla
    3 stroužky česneku
    2 snítky čerstvého rozmarýnu
    2 lžíce bramborového škrobu
    1 vejce
    Omáčka na maso:
    1 dl bílého vína
    ½ lžičky škrobu
    6 lžic sojové omáčky
    špetka soli
    Zelenina:
    350 g Polabanka Mochov
    100 g žampionů
    3 lžíce oleje
    ½ kostky zeleninového bujónu

Postup receptu

  1. Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek
  2. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru
  3. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni
  4. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem
  5. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme
  6. Tip na servírování:
    Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu
  7. Pokrm nemá mít mnoho šťávy
  8. Doporučená příloha:
    K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou

Sdílejte svým přátelům

4.3 (86%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *