Maďarská polévka z ryb aneb Halászlé

Maďarská polévka z ryb aneb Halászlé
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 5 brambor
  • 1 kg rybího masa (jaké máte rádi)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 feferonka
  • paprikový lusk
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • sůl
  • masox
  • 2 dcl bílého vína
  • 200 g slaniny
  • sádlo na smažení

Postup receptu

  1. Musíme nechat slaninu, kterou nakrájíme na plátky, osmahnout, pak přidat cibulku najemno a nechat ji zezlátnout
  2. Poté přidáme nakrájená rajčata, papriky, brambor, zasypeme sušenou paprikou a zalijeme bujonem a vaříme
  3. Až to tak 15 minut povaříme, přidáme nakrájenou rybu, feferonku, sůl a pepř tak, jak máme rádi, a ještě povaříme tak 20 minutek
  4. Nakonec podáváme s topinkou nebo s osmahlým chlebem na kostičky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X