Vynikající recepty na polévku minestrone na jednom místě. Pojďte s námi ochutnat tuhle lahůdku

Jste fanoušky italské kuchyně? Potom vám nesmí uniknout tyto tři jedinečné recepty na minestrone!

Ochutnejte lahodnou a svěží polévku plnou zeleniny!

Jakou si připravíte?

Klasická italská polévka minestrone

Tato polévka byla tradičně vyrobena tak, aby spotřebovaly zbytky zeleniny, takže neváhejte použít jakoukoli sezónní zeleninu, kterou máte po ruce.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně žlutá cibule (nakrájená)
  • 2 střední mrkve (oloupané a nakrájené)
  • 2 střední zelené celery (nakrájená)
  • ¼ šálku rajčatového protlaku
  • 500 g nakrájené sezónní zeleniny (brambory, žlutá dýně, cuketa, máslová dýně, zelené fazolky nebo hrášek)
  • 4 stroužky česneku (lisované nebo mleté)
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 velká plechovka nakrájených rajčat s tekutinou
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 bobkové listy
  • Špetka červené papriky
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 250 g celozrnných těstovin
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • Čerstvě nastrouhaný parmazán (na ozdobu)

Postup

  • Zahřejte 3 lžíce olivového oleje v hrnci na střední teplotu.
  • Jakmile se olej třpytí, přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, rajčatový protlak a špetku soli.
  • Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a cibule nezprůhlední, asi 7 až 10 minut.
  • Přidejte sezónní zeleninu, česnek, oregano a tymián.
  • Za častého míchání vařte asi 2 minuty.
  • Zalijte rajčata z plechovky a jejich šťávu, vývarem a vodou.
  • Přidejte sůl, bobkové listy a červenou papriku.
  • Ochutíme čerstvě mletým černým pepřem.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu, poté hrnec částečně přikryjte pokličkou.
  • Snižte teplotu, aby se polévka stále vařila.
  • Vařte 15 minut, poté odstraňte poklici a přidejte těstoviny, fazole a zeleninu.
  • Pokračujte ve vaření bez pokličky po dobu 20 minut, nebo dokud nejsou těstoviny uvařené al dente a zelenina měkká.
  • Odstraňte hrnec z plotny a poté vyjměte bobkové listy.
  • Vmíchejte citronovou šťávu a zbývající lžíci olivového oleje.
  • Pokud chcete, ozdobte misky polévky strouhaným parmazánem.
Modrý hrnec plný lahodné a voňavé polévky ze zeleniny.
Zdroj: aberdeenskitchen.com

Polévka minestrone s cuketou a dýní

Letní italská polévka plná lahodné zeleniny!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ nakrájené cibule
  • ½ nakrájeného pórku
  • 1 celer nakrájený na kostičky
  • ¼ nakrájené červené papriky
  • 3 stroužky česneku (nasekaný)
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
  • 250 g ořechové dýně
  • 250 g čerstvých zelených fazolek
  • 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 120 g vařených malých bílých fazolí
  • 120 g malých těstovin
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)
  • Strouhaný parmazán (na ozdobu)

Postup

  • Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, pórek, celer a papriku.
  • Smažte 8 až 10 minut, dokud nezměkne, snižte teplotu na středně vysokou.
  • Přidejte nasekaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nebude voňavý.
  • Do hrnce přidejte kuřecí vývar, bobkový list, tymián a sůl.
  • Zvyšte teplotu, aby se vařil, pak přidejte cuketu, zelené fazolky, rajčata, bílé fazole a těstoviny.
  • Vařte 10 minut, dokud se zelenina a těstoviny neuvaří.
  • Odstraňte bobkový list.
  • K podávání ozdobte na tenké plátky nakrájenou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.

Vedle minestrone nebo jako sladkou tečku na závěr můžete podávat lahodné sladké či slané suflé! Připravte si naše skvělé recepty!

Dokonalá polévka plná sezónní zeleniny a těstovin.
Zdroj: simplyrecipes.com

Italská polévka s hovězím masem

Klasická polévka s mletým hovězím masem, těstovinami, fazolemi a italským kořením. Připravte si tento snadný recept na vydatné hovězí Minestrone a vydejte se s námi do Itálie!

Co budeme potřebovat

  • 500 g mleté hovězí maso
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 2 lžičky košer soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 malá žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 mrkev (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžičky směsi sušených italských bylinek
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 plechovky nakrájených rajčat
  • 250 g těstovin
  • 1 plechovka fazolí
  • 120 g mražených nakrájených zelených fazolek

Postup

  • Zahřejte olej v hrnci na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte mleté hovězí maso, 1 lžičku soli a ½ lžičky pepře.
  • Hovězí maso během opékání často mícháme, asi 5 minut.
  • Přidejte cibuli, česnek, mrkev a směs italských bylinek a restujte dalších 5-8 minut.
  • Přidejte hovězí vývar, nakrájená rajčata a zbývající 1 lžičku soli a přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
  • Přidejte těstoviny a zlehka vařte dalších 10 minut.
  • Přidejte fazolky a zelené fazolky a vařte dalších 5 minut.
  • Před podáváním ozdobte parmezánem.

Pokud chcete tato polévka bude skvěle chutnat i z elektrického hrnce, který v zelenině a jídle celkově zachová všechny důležité minerály! Pořiďte si jednu z těchto recenzovaných remosek a podpořte své zdraví!

Kamenný hrnec s italskou polévkou plnou zeleniny a masa.
Zdroj: eightforestlane.com

Historie polévky minestrone

Existují různé dohady o původu a významu slova Minestrone – oba jsou v tomto článku zmíněny, protože si nikdo není jistý, kde leží pravda.
Původ slova je latinský „minestrare“, což znamená podávat, obecně jídlo a pití, jde tedy o typ „servírované polévky“.

Minestrone pochází ze slova „Minestra“, což znamená polévka, a přípona –one z ní dělá velkou polévku. To jsou normální italské přípony,“ –ina“ je něco malého a „–one“ je něco velkého.

„Minestra“, také znamená rýže, těstoviny nebo zelenina podávané ve vývaru. Můžete si také dát „Minestrina con pastina“, což je malá minestra s malým množstvím těstovin, jinými slovy přidanými malými přísadami nebo minestrone, která má velké přísady.

Minestrone má nejen velké kusy zeleniny, ale často se také přidává jeden z velkých druhů těstovin.

Polévka je zmíněna ve staré kuchařce z roku 30 našeho letopočtu, Marcus Apicius’s De Re Coquinaria, která obsahuje většinu ingrediencí modernější minestrone.

Jak průzkumníci cestovali po světě a bylo k dispozici více ingrediencí, časem byly přidány i do polévky a věří se, že byla jednoduše vyrobena z jakékoli zeleniny, která byla v té době přítomna, a dokonce v mnoha případech za použití zbytků.

Z toho důvodu ve skutečnosti neexistuje tradiční recept.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X