Drožďové knedlíčky v polévce

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,3 dl vody
  • 1 hrnek kořenové zeleniny (cca 15 dkg)
  • 1 lžíce tuku
  • 1 kostka masoxu
  • sůl. Knedlíčky: 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 kostka droždí
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • podle chuti pepř
  • trochu zelené natě (pažitka
  • cibulka).

Postup receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osmahneme na tuku a zalijeme horkou vodou
  2. Přidáme masox, osolíme, čtvrt hodiny povaříme, pak do vroucí polévky zavaříme knedlíčky
  3. Příprava knedlíčků: Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme ji na rozpuštěném másle, přidáme rozdrobené droždí a necháme je zrůžovět
  4. Jakmile začne droždí vonět, odstavíme, vmícháme vejce, sůl, koření a nať a zahustíme strouhankou

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (89.23%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00