Recept: Polévka se špenátovými knedlíčky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru nebo vody a 1 kostka bujónu
  • 1 lahůdková cibulka i s natí
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • sůl. Špenátové knedlíčky: 2 lžíce nakrájené slaniny
  • 2 vejce
  • 15 dkg dušeného špenátového protlaku
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • cca 12 dkg strouhanky.

Postup receptu

  1. Dáme vařit vývar se zeleninou a solí a mezitím připravíme knedlíčky
  2. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme a necháme ji zchladnout
  3. Pak ji utřeme se 2 žloutky, přidáme podušený špenátový protlak, sůl, pepř, ze 2 bílků sníh a zahustíme strouhankou
  4. a Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit
  5. Když vychladne, utřeme ji s trochou soli a 2 žloutky, přidáme špetku pepře, 12 dkg uvařeného prolisovaného špenátu, prolisovaný česnek, ze 2 bílků sníh a podle potřeby strouhanku
  6. Tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky se změklou zeleninou a 8 minut povaříme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 3 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *