Polévka z kyselého zelí

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 a půl l vody s lákem ze zelím
  • 20 g tuku
  • 40 g mouky
  • 10 g cukru
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • sušené houby
  • 250 g kyselého mléka
  • 150 g klobásy nebo uzeniny

Postup receptu

  1. Zředěný lák dáme vařit s kořením, zahustíme ho s jiškou a nakonec přidáme mléko
  2. Podle možnosti přidáme pro chuť kousek na kostičkynakrájenou uzeninu

Komentáře

  1. Polévku jsem zkoušela, když měla dojet má tchyně a prošla na jedničku jen a jen doporučuji všem hospodyňkám.

  2. Minutky si dělám, když máme doma dobré vínko a k tomu je to něco delikátního:) Hodně kořeněné a k tomu si někdy i dáem hranolečky:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.