Luxusní pomazánkové recepty 10x jinak. Zapomeňte na stereotyp!

Nevíte, co rychle ke svačině či večeři? 

Máte zbytky surovin, které je třeba chytře zpracovat?

Pak vyzkoušejte naše jednoduché recepty na pomazánky!

Máme pro vás 10 výtečných variant, na kterých si pochutná celá vaše rodina.

Tak pojďme na to!

Tvarůžková pomazánka

Někdo na ně nedá dopustit, jiní je zatracují. Řeč je o aromatických tvarůžcích. Pokud patříte do první skupiny, zkuste si z nich připravit pomazánku. Je vynikající!

INGREDIENCE

  • 4 olomoucké tvarůžky
  • 100 g másla
  • 100 g pomazánkového másla
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • petrželka

POSTUP

  1. Tvarůžky rozmačkejte vidličkou a utřete s máslem a pomazánkovým máslem.
  2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, pažitku, sůl a pepř.
  3. Podávejte s pečivem a zeleninou.
Dip z tvarůžků ve sklenici s vedle položeným nožem a chlebem.
www.coronis.sk

Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na syrečky 7x jinak. Dejte šanci tomuto aromatickému sýru!

Tvarohová pomazánka s cibulkou

Tato jednoduchá pomazánka z tvarohu, másla a čerstvé cibulové natě zmizí z talířů rychleji, než čekáte. Zamilují si ji i vaše děti!

INGREDIENCE

  • 250 g tvarohu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • čerstvá cibulová nať
  • sůl

POSTUP

  • Tvaroh utřete s máslem, poté přidejte nasekanou cibulovou nať, jemně osolte, přidejte papriku a promíchejte.
  • Podávejte namazané na krajíci domácího chleba.
Dip z tvarohu namazaný na chlebu a servírovaný na talířku s čerstvými rajčátky a dalším chlebem.
www.najrecept.sk

Vajíčková pomazánka

Tato snadná a chutná pomazánka z vajec, majonézy, řapíkatého celeru a čerstvých bylinek vás nenechá chladnými. Připravte si ji klidně hned dnes!

INGREDIENCE

  • 4 vejce natvrdo, oloupaná a nakrájená
  • 2 lžíce majonézy nebo alternativně řeckého jogurtu
  • 1 středně dlouhý řapík řapíkatého celeru, nakrájený nadrobno
  • 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky, petrželky nebo kopru
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  • V misce smíchejte vejce, majonézu, řapíkatý celer, bylinky a citronovou šťávu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Pomazánku je nejlepší sníst do 2 dnů od její přípravy.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Salát z vajec namazaný na krajících chleba a ozdobený čerstvou pažitkou.
www.inspiredtaste.net

Pojďme si představit i další rozmanité recepty na vajíčkovou pomazánku. Je zdravá, chutná a skvěle zasytí! Konzumovat ji můžete k snídani, svačině, obědu i večeři.

Pomazánka z uzené makrely

Na tuto chutnou pomazánku potřebujete jen pár základních surovin a je neuvěřitelně snadná na přípravu. Skvěle doplní vaše obědy, večeře, předkrmy či pohoštění na večírky.

INGREDIENCE

  • 1/2 lžičky kmínu
  • 100 g filetu z uzené makrely (bez kůže)
  • 40 g creme fraiche
  • 40 g sýru cottage
  • 1 lžička křenové omáčky
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

POSTUP

  • Kmín opékejte na suché pánvi 1–2 minuty, dokud se nerozvoní, a nechte vychladnout.
  • Vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu a šlehejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Užijte si to!
Makrelový dip v mističce, ozdobený čerstvými bylinkami. Vedle je položený nůž.
www.larderlove.com

Budapešťská pomazánka

Tato papriková pomazánka patří mezi nejoblíbenější pomazánky u nás. Připravte si ji podle našeho snadného receptu třeba jako svačinku či snídani.

INGREDIENCE

  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky hořčice
  • 60 g másla
  • 150 g tvarohu
  • 1 kapie

POSTUP

  • Máslo utřete se solí, přidejte hořčici, červenou papriku, měkký tvaroh a pokrájenou kapii.
  • Vše dobře promíchejte a podávejte na pečivu.
Talíř s plátky chleba a nožem a vedle je položená mistička s paprikovým dipem.
www.gurman.zoznam.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na budapešťskou pomazánku. Najdete u nás několik dalších zajímavých variant této populární chuťovky.


Pomazánka z červené čočky

Tato pomazánka je naprosto luxusní! Obsahuje červenou čočku, sušená rajčata, javorový sirup, čerstvé bylinky a miso. Je pikantní, sladká i slaná, snadná na přípravu a hlavně neuvěřitelně chutná. Navíc je bez lepku a oleje a obsahuje spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů.

INGREDIENCE

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 sušená rajčata
  • 1–2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce javorového sirupu + další k podávání
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 polévková lžíce bílého misa (volitelně)
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného libečku (volitelně)
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného kopru (volitelně)
  • sůl a pepř

POSTUP

  • Nasekejte česnek a nakrájejte cibuli.
  • Přidejte do velkého hrnce  a opékejte na středním plameni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezhnědne.
  • Často míchejte a přidávejte 1-2 polévkové lžíce vody najednou, abyste zabránili slepení.
  • Přidejte čočku a zeleninový vývar a vařte dalších 10-15 minut, dokud čočka nezměkne a nevstřebá tekutinu.
  • Uvařenou čočku přendejte se zbytkem ingrediencí do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude směs hladká.
  • V případě potřeby upravte koření.
  • Podávejte teplé nebo studené s javorovým sirupem a nasekaným koprem.
  • Dobrou chuť!
Čočkový dip na talíři se lžící a vedle položené plátky chleba namazané tímto dipem.
www.greenevi.com

Avokádová pomazánka

Proměňte své zralé avokádo v jednoduchou a lahodnou pomazánku. Můžete ji použít na avokádový toast či si ji namazat na jakýkoli sendvič a posunout ho tím na další úroveň. Navíc ji zvládnete připravit za méně než 10 minut!

INGREDIENCE

  • 1 zralé avokádo, rozpůlené a vypeckované
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky česnekového prášku

POSTUP

  • Ze zralého avokáda vyndejte pecku, dejte ho do mísy a rozmačkejte vidličkou.
  • Vmíchejte majonézu, ocet, sůl a česnekový prášek.
  • Podávejte ihned nebo dejte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání.
Krajích chleba na talíři namazaný avokádovým dipem.
www.cleaneatingkitchen.com

Avokádo má jemnou chuť a konzistenci, která je ideální pro přípravu salátů nebo pomazánek. A co takové recepty na avokádové smoothie? Jsou vynikající a nabité vitamíny. Vyzkoušejte je!

Pomazánka ze sušených rajčat

Tato lahodná domácí pomazánka ze sušených rajčat se snadno připravuje a přitom chutná tak dobře! Perfektně se hodí k čerstvě upečenému chlebu.

INGREDIENCE

  • 125 g sušených rajčat namočených ve vodě na 20 minut
  • 135 g slunečnicových semínek namočených ve vodě na 20 minut
  • 1 hrst lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce vody
  • sůl a čerstvý pepř

POSTUP

  • Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu a mixujte do hladka.
  • V případě potřeby přidejte více vody.
  • Nalijte do skleněné nádoby a uchovávejte v lednici asi 5 dní.
Rajčatový dip ve sklenici, ozdobený bazalkou a servírovaný na prkýnku.
www.klaraslife.com

Škvarková pomazánka

Tato pomazánka je hitem každé velké oslavy, takže se nenechte odradit, ani pokud škvarky nepatří mezi vaše oblíbené jídlo. Věřte nám, že si pochutnáte!

INGREDIENCE

  • 300 g škvarků
  • 1 cibule
  • 3 vajíčka
  • sůl a mletý pepř
  • hořčice

POSTUP

  • Nejprve si dejte uvařit vajíčka na tvrdo a po uvaření je nechte vychladnout.
  • Mezitím si očistěte cibuli a nakrájejte ji najemno.
  • Škvarky umelte a přidejte k nim nakrájenou cibuli a uvařená vajíčka.
  • Vajíčka můžete buď nastrouhat nebo nařezat na menší kousky.
  • Přidejte trochu hořčice – obyčejné nebo kremžské, popřípadě jejich kombinaci.
  • Podle potřeby osolte a dochuťte mletým černým pepřem.
  • Chcete-li chuť této pomazánky ještě vylepšit, tak do ní můžete přidat menší množství šťávy z kyselých okurek a stejně tak najemno nastrouhané kyselé okurky.
  • Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém křupavém chlebu.
  • Pokud máte rádi cibulovou chuť, tak chléb můžete před podáváním posypat nakrájenou jarní cibulkou.
Pomazánka ze škvarků ve sklenici na prkýnku společně s přiborem a chlebem.
www.kamzakrasou.sk

Máme pro vás i další 4 recepty na luxusní pomazánku ze škvarků, která bude chutnat každému!

Pomazánka z pečeného vepřového masa

Vyzkoušejte tuto jednoduchou pomazánku z vepřového masa. Stačí vám pouze pár kroků a máte doma výbornou a skvěle dochucenou pochoutku, kterou je radost si namazat na chleba.

INGREDIENCE

  • 200 g pečeného vepřového masa
  • 40 g másla
  • 20 g cibule
  • podle chuti černý pepř, hořčice, sůl

POSTUP

  • Do utřeného másla přidejte umleté ​​maso, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a hořčici.
  • Vše spolu utřete.
  • Podávejte namazané na krajíci čerstvého chleba.
Masová pomazánka natřená na krajíci chleba, který je položen na prkýnku.
www.dobruchut.aktuality.sk

Pomazánky podáváme s pečivem podle vlastní volby. Může to být i chléb nebo chlebové pečivo, housky, rohlíky, bagety vlastní výroby. Kromě čerstvého pečiva můžeme starší pečivo i rychle rozpékat nebo osmažit.

Podívejte se i na naše recenze topinkovačů. Skvěle se hodí nejen k rozpékání staršího pečiva. Co vše dalšího ještě dokážou? A jak si vybrat vychytaný spotřebič za skvělou cenu? Přečtěte si náš článek a dozvíte se spoustu zajímavých informací!

A jak se vám naše recenze líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X