Pojďte si s námi vychutnat tyto recepty na pomazánky z bůčku na všechny možné způsoby.
Lahodné křehké maso s oblíbeným pečivem se vám rozplynou na jazyku.
Je to ideální pohoštění jak pro návštěvy, tak na oslavy.
Jakou si vyberete vy?
Pomazánka z uzeného hovězího bůčku
Tato jednoduchá pomazánka s kukuřicí, černými fazolemi a nasekaným bůčkem je recept, který k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická příloha k zakusování, například když se hraje důležitý zápas v americkém fotbale.
Co budeme potřebovat
- 450 g uzeného bůčku
- 450 g Madety
- 360 g kukuřice (scezené)
- 360 g fazolí (scezené)
- 370 g rajčat v konzervě
- 25 ml BBQ omáčky
- Lžička chilli
- 30 g jarní cibulky
- Paprička jalapeno (nakrájená)
- Tortilla chipsy nebo krekry
Postup
- Do kuchyňského robota nakrájíme na malé kousky uzený bůček
- Začneme ho mixovat, dokud nebude nasekaný na malé kousky
- Nasekaný bůček přendáme na pánev
- Přidáme k němu všechny zbylé ingredience a začneme pomalu na nízkou teplotu vařit
- Přísady společně promícháváme, aby se sýr rozpustil
- Takto vaříme asi 30 minut, dokud se sýr nerozpustí
- Když je rozpuštěný, teplotu lehce zvýšíme a vaříme dalších 10 minut, dokud nezačne sýr probublávat
- Hotovou pomazánku přelijeme do servírovací misky a ozdobíme nasekaným koriandrem a nakrájenou jalapeno
- Podáváme s tortillovými chipsy, opečeným toastem nebo chlebem

Pikantní bůčková pomazánka s česnekem
Zauzený bůček v záplavě zeleninové domácí salsy pokrytý rozpuštěným sýrem je něco so si představím, když se řekne ideální filmová noc. Pomazánka podávaná s křupavými chipsy je nejlepší když se konzumuje ještě za tepla, přímo z trouby.
Co budeme potřebovat
- 500 g uvařeného bůčku (nakrájený)
- 250 g strouhaného tvrdého sýra
- 3 keříková rajčata (rozpůlená a zbavená jadřinců)
- 5 stroužků česneku
- ½ cibule (nakrájené)
- Jalapeno (nakrájené)
- Hrst koriandru (nasekaný)
- 2 lžíce limetové šťávy
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Plech do trouby potřeme olivovým olejem
- Rozložíme na něj rajčata, česnek, cibuli a jalapeno
- Vložím plech do trouby a zeleninu grilujeme na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nezačne hnědnout
- Dáváme si pozor zejména na česnek a jalapeno, které se můžou rychle spálit
- Zeleninu vyndáme z trouby a teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů
- Zeleninovou směs vložíme do kuchyňského robota
- Přidáme limetku a koriandr
- V robotu zeleninu rozmixujeme do hladka a podle chuti osolíme a opepříme
- Do velké zapékací mísy potom vlijeme zeleninovou salsu a přidáme nakrájený bůček
- Vložíme do trouby a pečeme přibližně 8 minut
- Mísu vyndáme z trouby, posypeme sýrem a pečeme, dokud se sýr nerozpustí
- Pomazánku podáváme ještě teplou na opečeném chlebu

Objevte podobné tipy
Toastová pomazánka z bůčku
Krémový sýr a krémový bůček je kombinace, kterou prostě musíte ochutnat. Ale pozor, je vysoce návyková.
Co budeme potřebovat
- 230 g smetanového sýra
- 40 ml majonézy
- 2 lžíce hořčice
- Lžička pepře
- 30 g kyselých okurek (nadrobno nakrájených)
- 75 g strouhaného tvrdého sýra
- 200 g uzeného bůčku
- 100 g šunky (nakrájené)
- 100 g salámu (nakrájeného)
- Lžička sladké papriky
- Toastový chléb (opečený)
Postup
- Troubu nastavíme na režim grilu a zapneme jí na teplotu 160 stupňů
- V kuchyňském mixéru si rozmixujeme na malé kousky uzený bůček
- Ve velké míse si smícháme smetanový sýr s majonézou, hořčicí a pepřem
- Přidáme nakrájené okurky a 50 g nastrouhaného sýra
- Vše společně dobře promícháme
- Poté přidáme nasekaný bůček, šunku a salám
- Vše společně promícháme, aby se ingredience propojily
- Bůčkovou pomazánku přendáme do zapékací mísy
- Posypeme jí zbývajícím nastrouhaným sýrem a paprikou
- Mísu s pomazánkou vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu
- Pomazánky by nám měla začít probublávat, potom jí vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout a podáváme jí s opečeným toastem

Pomazánka z pečeného bůčku a piva
Co bychom to byli za Čechy, kdybychom tu neměli alespoň jeden recept s pivem. Vyberte si svůj oblíbený druh piva a rozum vám zůstane stát jak je tento pokrm výborný.
Co budeme potřebovat
- 1 kg vepřového bůčku
- Celý česnek
- Velkou cibuli
- 200 g sádla (nebo másla)
- 4 lžíce hořčice
- Lžíce drceného kmínu
- 300 ml světlého piva
- 2 lžičky chilli
- Sůl
- Pepř
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Bůček si nasolíme a opepříme
- Česnek si prolisujeme a poté ho vetřeme do bůčku
- Přidáme kmín a pomažeme ho hořčicí
- Cibuli si nahrubo nakrájíme a nasypeme jí do zapékací mísy
- Na cibuli položíme nakořeněný bůček a vše podlijeme pivem
- Takto připravený bůček vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho asi 2 hodiny, dokud nezměkne
- Pokud se tekutina rychle vypařuje, přidáváme pivo nebo vodu
- Bůček poté vyndáme z trouby i z pekáče a dáme h stranou
- Do výpeku přidáme sádlo nebo máslo a necháme ho rozpustit
- Z upečeného bůčku sundáme kůži
- Bůček necháme lehce vystydnout, a poté ho nakrájíme na menší kousky, které vložíme do kuchyňského robota
- Přidáme trochu výpeku a mixujeme
- Výpek přidáváme podle toho jak moc tekutou nebo hustou pomazánku z bůčku chceme mít
- Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem, posypanou jarní cibulkou, kyselými okurkami a křenem

Pomazánka z vepřového bůčku
V pár jednoduchých krocích si doma vytvoříte neskutečně lahodný pokrm, který můžete podávat při každé příležitosti, protože ho nebude nikdy dost.
Co budeme potřebovat
- 200 g upečeného bůčku
- 50 g bůčkového výpečku
- 80 g cibule (nakrájená nadrobno)
- 20 ml hořčice
- 40 g kyselých okurek (najemno nakrájených)
- Sůl
- Pepř
Postup
- Upečený bůček nakrájíme na malé kousky
- Ty smícháme s výpečkem, cibulí a hořčicí
- Vše spolu smícháme a rozmačkáme vidličkou
- Nadrobno nakrájené kyselé okurky vmícháme do bůčkové pomazánky
- Pomazánku ochutnáme a podle chuti dosolíme a opepříme
- Před podáváním necháme pomazánku alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici, aby se chutě rozležely
- Finální produkt podáváme s čerstvým pečivem nebo čerstvou zeleninou

Pokud patříte mezi pravé, nefalšované milovníky masa na všechny možné i nemožné způsoby, neváhejte se podívat i na naše další skvělé recepty, které jsou plné chutného masa. Vyzkoušejte tyto recepty na pomazánky z vepřového masa, kterými uchvátíte vaše přátele nebo tyto recepty na hovězí nudličky, kterými můžete upokojit chuťové pohárky vaší celé rodiny.