5 nejlepších receptů na bůčkové pomazánky které kdy ochutnáte! Inspirujte se

Pojďte si s námi vychutnat tyto recepty na pomazánky z bůčku na všechny možné způsoby.

Lahodné křehké maso s oblíbeným pečivem se vám rozplynou na jazyku.

Je to ideální pohoštění jak pro návštěvy, tak na oslavy.

Jakou si vyberete vy?

Pomazánka z uzeného hovězího bůčku

Tato jednoduchá pomazánka s kukuřicí, černými fazolemi a nasekaným bůčkem je recept, který k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická příloha k zakusování, například když se hraje důležitý zápas v americkém fotbale.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g uzeného bůčku
  2. 450 g Madety
  3. 360 g kukuřice (scezené)
  4. 360 g fazolí (scezené)
  5. 370 g rajčat v konzervě
  6. 25 ml BBQ omáčky
  7. Lžička chilli
  8. 30 g jarní cibulky
  9. Paprička jalapeno (nakrájená)
  10. Tortilla chipsy nebo krekry

Postup

  1. Do kuchyňského robota nakrájíme na malé kousky uzený bůček
  2. Začneme ho mixovat, dokud nebude nasekaný na malé kousky
  3. Nasekaný bůček přendáme na pánev
  4. Přidáme k němu všechny zbylé ingredience a začneme pomalu na nízkou teplotu vařit
  5. Přísady společně promícháváme, aby se sýr rozpustil
  6. Takto vaříme asi 30 minut, dokud se sýr nerozpustí
  7. Když je rozpuštěný, teplotu lehce zvýšíme a vaříme dalších 10 minut, dokud nezačne sýr probublávat
  8. Hotovou pomazánku přelijeme do servírovací misky a ozdobíme nasekaným koriandrem a nakrájenou jalapeno
  9. Podáváme s tortillovými chipsy, opečeným toastem nebo chlebem
Masová pomazánka z hovězího s BBQ omáčkou a chilli.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Pikantní bůčková pomazánka s česnekem

Zauzený bůček v záplavě zeleninové domácí salsy pokrytý rozpuštěným sýrem je něco so si představím, když se řekne ideální filmová noc. Pomazánka podávaná s křupavými chipsy je nejlepší když se konzumuje ještě za tepla, přímo z trouby.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g uvařeného bůčku (nakrájený)
  2. 250 g strouhaného tvrdého sýra
  3. 3 keříková rajčata (rozpůlená a zbavená jadřinců)
  4. 5 stroužků česneku
  5. ½ cibule (nakrájené)
  6. Jalapeno (nakrájené)
  7. Hrst koriandru (nasekaný)
  8. 2 lžíce limetové šťávy
  9. Sůl
  10. Pepř
  11. Olivový olej

Postup

  1. Plech do trouby potřeme olivovým olejem
  2. Rozložíme na něj rajčata, česnek, cibuli a jalapeno
  3. Vložím plech do trouby a zeleninu grilujeme na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nezačne hnědnout
  4. Dáváme si pozor zejména na česnek a jalapeno, které se můžou rychle spálit
  5. Zeleninu vyndáme z trouby a teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů
  6. Zeleninovou směs vložíme do kuchyňského robota
  7. Přidáme limetku a koriandr
  8. V robotu zeleninu rozmixujeme do hladka a podle chuti osolíme a opepříme
  9. Do velké zapékací mísy potom vlijeme zeleninovou salsu a přidáme nakrájený bůček
  10. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 8 minut
  11. Mísu vyndáme z trouby, posypeme sýrem a pečeme, dokud se sýr nerozpustí
  12. Pomazánku podáváme ještě teplou na opečeném chlebu
Pikantní masová pomazánka s česnekem a chilli.
Zdroj: thekitchn.com

Toastová pomazánka z bůčku

Krémový sýr a krémový bůček je kombinace, kterou prostě musíte ochutnat. Ale pozor, je vysoce návyková.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g smetanového sýra
  2. 40 ml majonézy
  3. 2 lžíce hořčice
  4. Lžička pepře
  5. 30 g kyselých okurek (nadrobno nakrájených)
  6. 75 g strouhaného tvrdého sýra
  7. 200 g uzeného bůčku
  8. 100 g šunky (nakrájené)
  9. 100 g salámu (nakrájeného)
  10. Lžička sladké papriky
  11. Toastový chléb (opečený)

Postup

  1. Troubu nastavíme na režim grilu a zapneme jí na teplotu 160 stupňů
  2. V kuchyňském mixéru si rozmixujeme na malé kousky uzený bůček
  3. Ve velké míse si smícháme smetanový sýr s majonézou, hořčicí a pepřem
  4. Přidáme nakrájené okurky a 50 g nastrouhaného sýra
  5. Vše společně dobře promícháme
  6. Poté přidáme nasekaný bůček, šunku a salám
  7. Vše společně promícháme, aby se ingredience propojily
  8. Bůčkovou pomazánku přendáme do zapékací mísy
  9. Posypeme jí zbývajícím nastrouhaným sýrem a paprikou
  10. Mísu s pomazánkou vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu
  11. Pomazánky by nám měla začít probublávat, potom jí vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout a podáváme jí s opečeným toastem
Lahodná pomazánka z tučného masa v křupavé housce se sýrem.
Zdroj: frugalhausfrau.com

Pomazánka z pečeného bůčku a piva

Co bychom to byli za Čechy, kdybychom tu neměli alespoň jeden recept s pivem. Vyberte si svůj oblíbený druh piva a rozum vám zůstane stát jak je tento pokrm výborný.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg vepřového bůčku
  2. Celý česnek
  3. Velkou cibuli
  4. 200 g sádla (nebo másla)
  5. 4 lžíce hořčice
  6. Lžíce drceného kmínu
  7. 300 ml světlého piva
  8. 2 lžičky chilli
  9. Sůl
  10. Pepř

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Bůček si nasolíme a opepříme
  3. Česnek si prolisujeme a poté ho vetřeme do bůčku
  4. Přidáme kmín a pomažeme ho hořčicí
  5. Cibuli si nahrubo nakrájíme a nasypeme jí do zapékací mísy
  6. Na cibuli položíme nakořeněný bůček a vše podlijeme pivem
  7. Takto připravený bůček vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho asi 2 hodiny, dokud nezměkne
  8. Pokud se tekutina rychle vypařuje, přidáváme pivo nebo vodu
  9. Bůček poté vyndáme z trouby i z pekáče a dáme h stranou
  10. Do výpeku přidáme sádlo nebo máslo a necháme ho rozpustit
  11. Z upečeného bůčku sundáme kůži
  12. Bůček necháme lehce vystydnout, a poté ho nakrájíme na menší kousky, které vložíme do kuchyňského robota
  13. Přidáme trochu výpeku a mixujeme
  14. Výpek přidáváme podle toho jak moc tekutou nebo hustou pomazánku z bůčku chceme mít
  15. Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem, posypanou jarní cibulkou, kyselými okurkami a křenem
Pomazánka s pivem a tučným uzeným masem.
Zdroj: honest-food.net

Pomazánka z vepřového bůčku

V pár jednoduchých krocích si doma vytvoříte neskutečně lahodný pokrm, který můžete podávat při každé příležitosti, protože ho nebude nikdy dost.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g upečeného bůčku
  2. 50 g bůčkového výpečku
  3. 80 g cibule (nakrájená nadrobno)
  4. 20 ml hořčice
  5. 40 g kyselých okurek (najemno nakrájených)
  6. Sůl
  7. Pepř

Postup

  1. Upečený bůček nakrájíme na malé kousky
  2. Ty smícháme s výpečkem, cibulí a hořčicí
  3. Vše spolu smícháme a rozmačkáme vidličkou
  4. Nadrobno nakrájené kyselé okurky vmícháme do bůčkové pomazánky
  5. Pomazánku ochutnáme a podle chuti dosolíme a opepříme
  6. Před podáváním necháme pomazánku alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici, aby se chutě rozležely
  7. Finální produkt podáváme s čerstvým pečivem nebo čerstvou zeleninou
Vepřové pečené tučné maso s cibulí a hořčicí a křupavým pečivem.
Zdroj: olivemagazine.com

Pokud patříte mezi pravé, nefalšované milovníky masa na všechny možné i nemožné způsoby, neváhejte se podívat i na naše další skvělé recepty, které jsou plné chutného masa. Vyzkoušejte tyto recepty na pomazánky z vepřového masa, kterými uchvátíte vaše přátele nebo tyto recepty na hovězí nudličky, kterými můžete upokojit chuťové pohárky vaší celé rodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X