Pomazánka z jater

Ingredience

  • 25 dkg jater (vepřových nebo drůbežích)
  • 1-2 cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo 3 lžíce kečupu)
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Omytá játra nakrájíme na kousky
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra a opečeme je ze všech stran
  3. Opečená játra posypeme trochou mleté papriky, přidáme rajčatový protlak nebo kečup a dusíme do změknutí jater
  4. Podle potřeby jen velmi mírně podlijeme
  5. Teplá játra rozmixujeme
  6. Dochutíme je pepřem a solí
  7. Mažeme na opečený chléb nebo plátky veky, zdobíme okurkami, petrželkou, apod

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.