10 nejlepších receptů na romadúrové pomazánky. Rychlé a tak dobré!

Recepty na pomazánku z romadúru jsou tak něco lahodného, že nebudete věřit vlastním chutím.

Připravili jsme si pro vás výběr toho nejlepšího, co můžete ochutnat.

Jsou skvělým pohoštěním jak pro návštěvu, tak jako nápad na rychlou večeři.

Ani s jedním receptem nešlápnete vedle a skvěle si pochutnáte.

Pikantní pomazánka z romadúru

Pro milovníky všeho pálivého máme připravenou tuto pomazánku. Kombinace pálivé papriky a česneku vyvolá příjemné štípání na jazyku. Pokud jste opravdoví „fajnšmekři“ přidejte ještě chilli papričku a nechte si chutnat!

Co budeme potřebovat

  1. 125 g romadúru
  2. 110 g hermelínu
  3. 110 g másla (změklé)
  4. ½ lžičky mleté cibule
  5. Lžíce sladká papriky
  6. Lžička pálivé papriky
  7. 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  8. ½ lžičky mletého kmínu
  9. Špetka soli
  10. Mletý černý pepř
  11. 125 g čerstvý sýr

Postup

  1. Zralé sýry společně s máslem rozmačkáme v jedné míse
  2. Přidáme cibuli a zbylé koření
  3. Znovu vše společně smícháme, aby se ingredience spojily
  4. Přidáme čerstvý sýr, abychom dosáhli krémovější konzistence
  5. Nakonec zamícháme čerstvě prolisovaný česnek
  6. Pomazánka, díky paprice získá načervenalou barvu
  7. Pomazánku uložíme na pár hodin do lednice, aby se chutě propojily a česnek získal na intenzitě
  8. Uleželou pomazánku podáváme s preclíky, chlebem a pivem

Pokud máte rádi hladkou pomazánku, rozmixujte sýry, máslo a koření v kuchyňském robotu do hladka. Nakrájenou cibuli a česnek přidejte jako poslední a ručně zamíchejte.

Pálivá pomazánka na chleba nebo toast s chilli a česnekem,
Zdroj: halfbakedharvest.com

Romadúrová pomazánka s ořechy

Pár ingrediencí a pár jednoduchých úkonů a tato dobrota je na světě, připravená k servírování. Ideální jako rychlý nápad k večeři.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g zralého romadúru
  2. 75 g vlašských ořechů (opečených)
  3. Lžíce medu
  4. Čerstvý tymián (může být i sušený)

Postup

  1. Z romadúru ořízneme horní část kůrky a boky prořežeme na kostičky
  2. Dáme do trouby na velmi nízkou teplotu a necháme ho změknout
  3. Pečeme asi 30 minut
  4. Poté ho přendáme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud sýr nezíská krémovou konzistenci
  5. Přidáme med, tymián podle chuti sůl a lehce promícháme
  6. Pomazánku podáváme posypanou opečenými vlašskými ořechy
Miska plná rozteklého romadúru s pekanovými ořechy a jablkem.
Zdroj: theroastedroot.net

Zralý sýr v chlebu

Tato pomazánka s romadúrem udělá zejména dojem stylem, kterým je servírovaná. Její chuť je fantastická a ještě vyvolá nadšení z toho, že se celý její objem nachází v chlebu.

Co budeme potřebovat

  1. Velká cibule (nakrájená najemno)
  2. 4 stroužky česneku (prolisovaného)
  3. 2 lžíce másla
  4. 250 g romadúru (zbavený kůry a nakrájený na kostičky)
  5. 250 g smetanového sýra  
  6. 125 g zakysané smetany
  7. 2 lžičky hnědého cukru
  8. 2 lžičky citronové šťávy
  9. Lžička worcesterské omáčky
  10. Špetka soli
  11. Špetka pepře
  12. Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
  13. Paprika
  14. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na velké pánvi si opečeme cibuli s česnekem na másle
  2. Směs opékáme přibližně 10 minut, dokud cibule nezezlátne
  3. Pánev sundáme z tepla a dáme stranou
  4. Oloupaný romadúr vložíme do trouby a na nízkou teplotu ho necháme rozehřát
  5. Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu, hnědý cukr, šťávu z citronu, worchester, sůl, pepř a cibuli
  6. Poté do směsi zamícháme smetanový sýr a dáme stranou
  7. U bochníku odřízneme jeho horní část
  8. Bochník vydlabeme a necháme jen malou vrstvu těsta na jeho dně
  9. Vydlabanou část chleba nakrájíme na kostičky
  10. Roztopený romadúr a sýrovou směs spolu promícháme
  11. Sýrovou směs vlijeme do vydlabaného bochníku
  12. Přikryjeme odříznutou částí a celý bochník zabalíme do alobalu
  13. Takto zabalený chleba pečeme v troubě na 200 stupňů asi hodinu
  14. Pomazánku podáváme v bochníku posypanou paprikou společně s kostkami chleba a čerstvou zeleninou
Tekutá a lahodná sýrová pomazánka v chlebu.
Zdroj: foodnessgracious.com

Pivní pomazánka z romadúru

U národa pivařů prostě nesmí chybět kombinace zralého sýra a černého piva. V zásadě je jedno jaké pivo použijete, ale černé pivo chuť pomazánky ještě více zvýrazní.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g romadúru
  2. 110 g plesnivého sýra (niva)
  3. 50 g másla (změklého)
  4. 50 ml piva (černého)
  5. Lžíce papriky
  6. Jarní cibulka (na ozdobu)

Postup

  1. Do kuchyňského robotu umístíme všechny ingredience kromě cibulky
  2. Mixujeme, dokud nezískáme požadovanou konzistenci
  3. Pomazánku vlijeme do misky a dáme na 30 – 60 minut do lednice, aby trochu ztuhla

Je to skvělá topinková pomazánka ať už na opečený toast nebo chleba. Pokud dumáte nad tím jaký topinkovač si vybrat (protože ten se hodí vždycky a ke všemu) podívejte se na tyto recenze těch nejlepších topinkovačů, které vám trh může momentálně nabídnout.

Pivní pomazánka ze zralého sýra, namazaná na čerstvou bagetu.
Zdroj: troisfoisparjour.com

Tvarohová pomazánka s romadúrem

Tvaroh je v tomto receptu zásadní zejména z důvodu, že celé pomazánce dodá nadýchanější a jemnější strukturu a díky vysokému obsahu tuku i lahodnost.

Co budeme potřebovat

  1. 4 plátky slaniny (vypražené)
  2. 230 g tučného tvarohu
  3. 130 g romadúru
  4. 30 ml mléka
  5. 2 lžíce citronu
  6. Tekutý kouř

Postup

  1. Na malé kousky si nakrájíme vypraženou slaninu
  2. Vložíme jí do kuchyňského robota (nebo do mísy, potom mícháme ručně) a přidáme ostatní ingredience
  3. Vše promícháme do hladké směsi
  4. Pomazánku umístíme do chladu, dokud nebude čas podávání
Sýrová pomazánka s kousky slaniny a tvarohem.
Zdroj: recipegirl.com

Česneková pomazánka se zralým sýrem

Skvělá varianta jak oživit posezení s přáteli při popíjení vína a dostat do žaludku něco teplého a chutného. Tato romadúrová pomazánka je super rychlá a jednoduchá na přípravu, kdy stačí pár minut a občerstvení je hotové.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g romadúru
  2. 2 stroužky česneku
  3. 50 g másla (rozpuštěného)
  4. Lžička tymiánu
  5. Mletý pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů
  2. Horní kůrku romadúru odřízneme
  3. Celý sýr prořežeme křížovými řezy
  4. Takto upravený sýr vložíme do zapékací misky
  5. Smícháme česnek s rozpuštěným máslem a polijeme tím romadúr
  6. Navrch ho ještě posypeme tymiánem a mletým pepřem
  7. Umístíme ho do trouby a pečeme přibližně 10 – 15 minut, dokud se sýr nerozteče
  8. Tuto pomazánku podáváme ještě teplou

Podávejte s krekry, chlebem, ořechy nebo ovocem.

Pečený zralý sýr s česnekem, tymiánem a rozmarýnem.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Pomazánka s brusinkami a romadúrem

Tento recept na pomazánku z romadúru je tak snadný jako je sladký. Hodně. Nechte si v troubě roztát zralý sýr a doplňte ho o sladkost brusinek a medu.

Co budeme potřebovat

  1. 75 ml brusinkové omáčky
  2. Rozmarýn
  3. 250 g romadúru
  4. Lžička medu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů
  2. Horní kůrku romadúru odřízneme a celý sýr vložíme do zapékací mísy
  3. Misku vložíme do trouby a přibližně 7 minut pečeme
  4. Když je romadúr zlatavý, misku vyjmeme
  5. Přilijeme brusinkovou omáčku a med
  6. Ingredience v misce spolu promícháme, aby se spojily
  7. Navrch nasypeme rozmarýn
  8. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 – 15 minut, dokud se sýr zcela nerozteče a rozmarýn neprozvoní
  9. Podáváme s opečeným chlebem nebo krekry
Krekr s pomazánkou ze zralého sýra a brusinkami a medem.
Zdroj: whatshouldimakefor.com

Zralý sýr v těstíčku s medem

Tento recept je kombinací 2 v 1. Jednak je to tekutá, rozplývající se pomazánka a za druhé je to křupavé těstíčko, ve kterém je sýr zabalený a slouží rovnou jako příloha.

Co budeme potřebovat

  1. 400 g romadúru
  2. 280 g listového těsta
  3. 100 g medu
  4. 100 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů
  2. Na pomoučené pracovní ploše si vyválíme listové těsto
  3. Romadúr vložíme do jeho středu a těsto kolem sýru obmotáme
  4. Jednotlivé konce pevně k sobě přitiskneme a sýr v těstě neprodyšně uzavřeme
  5. Takto zabalený sýr posypeme ořechy a polijeme medem
  6. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut, dokud těsto nezezlátne
  7. Sýr podáváme s plátky jablek nebo sušenkami
Zdroj: houseofnasheats.com

Zapečená romadúrová pomazánka

Sladké potěšení v podobě zralého sýru a sladkého javorového sirupu vám přinese neskutečný gastronomický zážitek.

Co budeme potřebovat

  1. 75 ml javorového sirupu (nebo medu)
  2. Snítka rozmarýnu
  3. 2 stroužky česneku
  4. 4 lžičky vody
  5. 50 g nakrájených vlašských (opažených)
  6. 250 g romadúru
  7. Čerstvá bageta
  8. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na plotně v malém hrnci si smícháme javorový sirup, česnek a vodu
  2. Mícháme, dokud se obsah nerozvoní přibližně tedy 10 – 15 minut
  3. Rozmarýn a česnek vyhodíme
  4. Sirup sundáme z tepla a dáme stranou odpočinout
  5. Ze sýru odřízneme vrchní kůrku
  6. Romadúr umístíme na plech, pokapeme ho sirupem
  7. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut
  8. Sýr se musí roztéct a být měkký
  9. Navrch pomazánky dáme opražené vlašské ořechy a podáváme se zeleninou a bagetou
Roztátý sýr politý javorovým sirupem a pečenými vlašskými ořechy.
Zdroj: motherthyme.com

Pomazánka se zralým sýrem a fíky

Naše recepty vždy přináší něco nového, neotřelého a není tomu jinak ani tady. Netradiční kombinaci romadúru s ovocem, jste určitě ještě neměli šanci vyzkoušet. Proto neváhejte a pusťte se do její přípravy.

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce fíkové marmelády (nebo půl na půl s medem)
  2. 75 g sušených fíků (nakrájených na plátky)
  3. 50 g vyloupaných pistácií (nahrubo nakrájených)
  4. 50 g vlašských ořechů (nahrubo nakrájených)
  5. 370 g romadúru

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů
  2. Do malé misky si nakrájíme fíky, ořechy a pistácie
  3. Přidáme půlku fíkové marmelády a vše spolu promícháme, aby se ořechy a fíky obalily
  4. Ze sýru odřízneme jeho vrchní kůru a prořežeme ho mřížkovými řezy
  5. Romadúr vložíme do zapékací mísy
  6. Potřeme ho zbytkem marmelády (nebo medu)
  7. Navrch přidáme směs fíku a ořechů
  8. Mísu vložíme do trouby a pečeme přibližně 10 – 15 minut, dokud sýr nezměkne
  9. Po vyndání tekutý sýr promícháme s ostatními ingrediencemi
  10. Poté pomazánku necháme 5 minut odpočinout
  11. Pomazánka z romadúru by se měla podávat ještě teplá
Pomazánka plná sladkých fíků, pistácií a ořechů.
Zdroj: daniliciousdishes.com

K výborné domácí pomazánce se bude hodit i výborné domácí pečivo. To si můžete připravit jednak v domácí pekárně, kdy zde vám nabízíme recepty na perfektní domácí chléb nebo v klasické troubě upéct jeden z těchto receptů na bílé pečivo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X