Kouřové aroma a výrazná chuť. Tako bychom popsali tyto recepty na pomazánku z uzeného masa.
U nás najdete ty nejlepší možné varianty, které budete mít možnost ochutnat.
Vyzkoušejte je všechny. Třeba jako party dipy k pohoštění pro hosty.
Pomazánka z uzeného masa a krémového sýra
Může se podávat v misce nebo ji podávejte s křupavou zeleninou nebo s krekry. Vypadá to moc pěkně a chutná ještě líp. Pokud chcete skvěle se hodí ke krůtímu masu nebo šunce. Nebo si jako pohoštění připravte jedinečné pomazánky na topinky.
Co budeme potřebovat
- 240 g smetanového sýra s pažitkou
- 30 g zakysané smetany
- cukr
- sůl
- mletý černý pepř
- citrónová šťáva
- špetka česnekového prášku
- 450 uzeného hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, koření, citronovou šťávu a uzené hovězí maso.
- Dobře promíchejte. Zakryjte a dejte do lednice alespoň na hodinu, aby se všechny chutě rozležely.

Sýrová pomazánka s uzeným vepřový masem
Tento recept je plný kouřové, sýrové chuti, ale hlavně domácí od A do Z! Je to perfektní předkrm pro vaše setkání s přáteli, herní den s dětmi nebo jen rychlou svačinu. Naplánujte si vše dopředu, protože bude trvat několik hodin, než vaše vepřové maso dosáhne dokonalé, rozpadající se struktury. Potom s ním také můžete naplnit burger nebo bagetu, jako v těchto receptech.
Co budeme potřebovat
Na maso
- 4 kg vepřové plece
- koření chilli paprička
- 250 ml jablečného octa
Na sýrovou pomazánku
- 240 g žlutého čedaru
- 240 g mozzarelly
- 240 g bílého čedaru
- 240 g sýru parenica
- 450 g smetanového sýra (Philadelphia)
- 1 paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 lžíce chilli koření
- 30 ml světlého piva
Postup
- Odstraňte veškerý přebytečný tuk z vepřového masa a poté ho osušte.
- Ze všech stran bohatě ochuťte chilli papričkou. Poté nastavte pomalý hrnec nebo pokud máte na zahradě udírnu na 90°C.
- Nezapomeňte každou hodinu vaření postříkat vepřové maso jablečným octem.
- Maso je hotové když ej jeho vnitřní teplota 100 °C.
- Jakmile je hotové, vyndejte maso z hrnce, opatrně ho nakrájejte a vložte do litinové pánve.
- Do stejné pánvi přidejte všechny ingredience na sýrovou pomazánku a poté vložte pánev do trouby.
- Jakmile se sýr začne tavit, vše smíchejte a nechte vařit asi 40 minut.
- Ozdobte pažitkou a vychutnejte si na čerstvém pečivu.
Pokud nemáte domácí udírnu, nevadí! Aby se maso krásně rozpadalo, bude vám stačit výkonný pomalý hrnec na vaření. Podívejte se na naší recenzi, kde najdete ty nejlepší.

Objevte podobné tipy
Uzené maso v krémové pomazánce
Oblíbený klasický předkrm, který má každý rád! Uzené hovězí maso se smetanovým sýrem, česnekem a worcesterem, ideální na párty nebo piknik. Podávejte jí namazanou na křehkém domácím pečivu, které si můžete připravit s našimi recepty.
Co budeme potřebovat
- 60 g uzeného hovězího masa
- 240 g smetanového sýra
- ½ lžičky česnekového prášku
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1-2 lžíce mléka
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na velmi drobné kousky.
- Do mísy dejte změklý smetanový sýr a přidejte česnekový prášek a worcester a dobře promíchejte vidličkou.
- Po troškách přidávejte mléko, aby se konzistence zjemnila, aby se pomazánka snadněji roztírala.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a dobře promíchejte.
- Ochutnejte, podle potřeby přidejte trochu soli a pepře.

Jak skombinovat sýry a pomazánky?
S tolika lahodnými pomazánkami, ze kterých si můžete vybrat, je párování sýrů s džemem, hořčicí a medem skvělý způsob, jak si užít skvělou chuť všech ingrediencí.
Koření a pomazánky se dobře hodí k sýrům, protože přirozeně vyvažují mírnou slanost sýra s trochou sladkosti a vytvářejí vzrušující a nečekané chutě a textury. Cílem jsou kombinace, které se doplňují nebo kontrastují, ale nikdy nepřekrývají, takže dosáhnete harmonie chuti s každým lahodným soustem.
Bílý čedar+ malinová marmeláda
Jemně pálivá a krémová textura čedaru se dokonale snoubí se sladkostí malinovou marmeládou. Potřete malinovou marmeládou kousek čedaru a podávejte s krekry jako předkrm, který je jednoduchý, rychlý a sladký.
Habanero čedar + javorový sirup
Intenzivní kořenitost Habanero čedaru je kompenzována karamelizovanou sladkostí javorového sirupu. Položte plátek pikantního čedaru na slaný krekr, a poté vše pokapejte trochou javorového sirupu a nasekaným koriandrem pro svěží, sladké a pikantní chutě.
Alpský sýr + balzamikový ocet
Chuť alpského kravského sýra inspirovaná Švýcarskem a jeho lehce drobivá textura jsou dokonale doplněny ostrým ovocným nádechem balzamikového octa. Smíchejte kousky alpského sýra se svou oblíbenou jarní směsí hlávkového salátu a poté vše pokapejte dobrým balzamikovým octem.
Žlutý čedar + ostružinový džem
Bohatá, jemná chuť žlutého čedaru je dokonale vyvážena kyselou sladkostí ostružinového džemu. Naplňte mini košíčky z listového těsta ostružinovým džemem, navrch dejte plátek sýru a zapečte.
Provolone + Dijonská hořčice
Vylepšete svůj sendvič s Provolone, dijonskou hořčicí, uzeným masem a vaší oblíbenou zeleninou.