Pomazánka z vařeného hovězího masa

Ingredience

  • 15 dkg hovězího masa
  • 5 dkg kořenové zeleniny
  • 10 dkg másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • citronová šťáva
  • rajčatový protlak
  • 1 žloutek.

Postup receptu

  1. V malém množství vody uvaříme hovězí maso a nakrájenou zeleninu
  2. Měkké maso vyjmeme a dvakrát umeleme nebo rozmixujeme
  3. Kousek másla umícháme do pěny, přidáme jemně nastrouhanou cibuli a umleté maso
  4. Ochutíme solí, citronovou šťávou, přidáme trochu rajčatového protlaku a nakonec vmícháme žloutek a rozmixovanou vařenou zeleninu
  5. Pro přípravu pomazánky můžeme využít i vařené maso z polévky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.