Luxusní recepty na pomazánky ze sušených rajčat 7x jinak. Ochutnejte je všechny!

Chystáte party a nevíte, co připravit za občerstvení?

Pak vyzkoušejte naše recepty na pomazánky ze sušených rajčat v 7 různých variantách.

Vaše hosty jimi určitě překvapíte a navíc si pochutnají!

Udělejte jim dip s ančovičkami, javorovým sirupem nebo slaninou.

Dip ze sušených rajčat s kešu oříšky

Krémová pomazánka, která se pravděpodobně stane vaším novým favoritem! Servírujte s krekry, na sendviči či s čerstvou zeleninou jako dip.

Ingredience

  • 1 šálek kešu oříšků
  • 1 šálek sušených sušených rajčat bez oleje
  • ½ šálku vody
  • 2 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 4–5 velkých listů čerstvé bazalky
  • šťáva z ½ citronu
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • špetka pepře nebo podle chuti

Postup                                       

  1. Kešu oříšky a sušená rajčata namočte na 30 minut do horké vody.
  2. Sceďte a opláchněte.
  3. Vložte kešu a sušená rajčata do kuchyňského robotu vybaveného čepelí S.
  4. Mixujte a přídejte ½ šálku vody.
  5. Rozmixujte do hladka a seškrábejte strany podle potřeby.
  6. Přidejte zbývající přísady a mixujte do hladka.
  7. Nechte v ledničce, než budete podávat.
Rajčatová pomazánka s kešu oříšky servírovaná ve sklenici s čerstvou bazalkou.
www.veggieinspired.com

Rajčatová pomazánka s javorovým sirupem

Tento dip je ze sušených rajčat, rajčatového protlaku a olivového oleje. Koření a trochu javorového sirupu mu dodávají extra chuť a doplňují sladká, voňavá rajčata. V kombinaci s fetou, čerstvou bazalkou a krekry je toto jídlo naprosto delikátní!

Ingredience

  • 2 šálky sušených rajčat, nakrájených na proužky julienned (použijte sušená rajčata, která nejsou naložena v oleji)
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce sušené bazalky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušeného česneku

K servírování:

  •     krekry
  •     nakrájený sýr feta
  •     čerstvé bazalkové listy

Postup                                       

  1. Dejte sušená rajčata do malého hrnce.
  2. Podlejte studenou vodou.
  3. Zahřívejte, dokud nebude voda horká, ale ne vařící.
  4. Odstraňte z tepla a nechte 30 minut sedět.
  5. Sceďte a vložte rajčata do misky kuchyňského robotu.
  6. Přidejte zbývající ingredience a zpracujte na konzistenci pasty.
  7. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  8. Podávejte na krekrech s feta a bazalkou.
  9. Dobrou chuť!
Dip ze sušených rajčat s javorovým sirupem servírovaný ve sklenici.
www.coffeeandquinoa.com

Rajčatový dip se slaninou

Snadná pomazánka ze sušených rajčat, kterou rozmixujete spolu se slaninou a čerstvým tymiánem, je perfektním občerstvením či originální svačinkou.

Ingredience

  • 6 plátků slaniny nakrájené na kostičky
  • 140 g krémového sýru pokojové teploty
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce másla o pokojové teplotě
  • pořádná špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 4 sušená rajčata (ze sklenice sušených rajčat v olivovém oleji)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička nasekaných listů čerstvého tymiánu

Postup                                       

  1. Zajřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte slaninu a za častého míchání restujte asi 8 minut (nebo do křupava).
  3. Dejte slaninu na talíř vyložený papírovými utěrkami a nechte vychladnout.
  4. Přidejte krémový sýr, majonézu, máslo, pepř a sůl do misky kuchyňského robotu vybaveného čepelí.
  5. Rozmixujte do hladka.
  6. Přidejte sušená rajčata, česnek, tymián a polovinu slaniny a ještě jednou zpracujte.
  7. Přeneste pomazánku do misky a vmíchejte zbývající slaninu.
  8. Podávejte.
Rajčatová pomazánka ze slaninou servírovaná ve sklenici.
www.theanthonykitchen.com

Inspirujte se našimi recepty se sušenými rajčaty, které nezaberou moc času a pochutná si na nich celá rodina.

Krémový dip se sušenými rajčaty a fazolemi

Tento italský dip obsahuje krémové fazole cannellini, sušená rajčata, smetanový sýr, citronovou šťávu, spoustu česneku a čerstvé bazalky a trochu chilli. Je skvěle chuťově vyvážený a má úžasnou konzistenci. Fantazie!

Ingredience

  • 430 g fazolí cannellini
  • šťáva z 1 citronu
  • 110 g krémového sýru, změkčeného na pokojovou teplotu
  • 1/3 šálku čerstvé bazalky a další na ozdobu
  • 3 stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 230 g sušených rajčat, balených v oleji
  • červené chilli dle chuti
  • sůl a černý pepř, podle chuti

Postup                                       

  1. V misce kuchyňského robotu smíchejte fazole cannellini, citronovou šťávu, smetanový sýr, bazalku, česnek a polovinu sušených rajčat.
  2. Zpracujte do hladka a podle potřeby přidejte olej ze sušených rajčat, dokud nebude dip hladký.
  3. Ochutnejte a dochuťte drceným chilli, solí a černým pepřem.
  4. Pokud chcete, přidejte do dipu další sušená rajčata.
  5. Přendejte dip do mělké servírovací misky, nakrájejte zbývající sušená rajčata a poklaďte jimi dip.
  6. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Krémová rajčatová pomazánka s fazolemi ozdobená sušenými rajčaty a bazalkou v misce.
www.hostthetoast.com

Rajčatová pomazánka s červenou paprikou

Krémová a lahodná pomazánka ze sušených rajčat s mnoha příchutěmi je jednoduchá, připravíte ji během pár minut a jedná se o naprosto perfektní předkrm!

Ingredience

  • 1/2 šálku sušených rajčat, balených bez oleje
  • 230 g krémového sýru, změkčeného na pokojovou teplotu
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1/4 šálku chilli omáčky
  • 4 lžíce jarní cibulky, nasekané
  • 1 červená paprika, nasekaná
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 1/2 lžičky celerových semínek
  • 1/8 lžičky kajenského pepře

Postup                                       

  1. Vložte rajčata do malé misky.
  2. Podlijte 1 šálkem vroucí vody a nechte 10 minut stát při pokojové teplotě.
  3. Sceďte a rajčata nakrájejte.
  4. Mezitím v samostatné misce dobře promíchejte smetanový sýr, řecký jogurt a chilli omáčku.
  5. Přidejte rajčata a zbývající přísady.
  6. Dobře promíchejte a vložte do chladničky, kde ho nechte, dokud nebudete připraveni podávat.
  7. Dobrou chuť!
Rajčatový dip s červenou paprikou servírovaný v misce a obložený čerstvou zeleninou a krekry.
www.eatyourselfskinny.com

Máte chuť namazat si něco dobrého na chleba a milujete uzeniny? Pak vyzkoušejte recepty na šunkové pomazánky.
Hodí se jako rychlá svačina, malá večeře, ale klidně i lahodná snídaně.

Dip ze sušených rajčat a pečeného lilku

Tato pomazánka je krémová, jemná a nejlepší je, když ji budete podávat s teplým křupavým italským chlebem nebo na panini. Spojení sušených rajčat a pečeného lilku je naprosto geniální!

Ingredience

  • 2 střední, pevné lilky
  • 1 sklenice (200 g) sušených rajčat v olivovém oleji, scezených
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku smíchané s 1 šálkem vody
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1/2 až 1 čajová lžička vloček červeného chilli
  • 2 čajové lžičky kapar, scezených (volitelně)
  • 1/4 šálku nasekaných černých oliv (volitelně)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů C.
  2. Odřízněte konce lilků, poté lilky nakrájejte na 2,5 cm kostky a vložte do pekáčku s víkem.
  3. Vložte sušená rajčata, česnek, rajčatový protlaku s vodou, sůl, pepř, chilli vločky a volitelně kapary a olivy do malého kuchyňského robotu a pulzujte, dokud nebude vše smícháno.
  4. Rajčatovou směs dejte  na kostičky lilku a promíchejte.
  5. Pečte lilek v zakrytém pekáči 30 minut, poté dobře promíchejte a pečte dalších 30 minut.
  6. Znovu promíchejte a vraťte do trouby, dokud není lilek měkký, asi na 20 minut.
  7. Nechte lilkovou směs zakrytou, dokud nedosáhne pokojové teploty.
  8. Ochutnejte a podle potřeby dokořeňte.
  9. Podávejte s plátky italského křupavého chleba.
Rajčatová pomazánka s pečeným lilkem servírovaná v misce se lžící a plátky pečiva.
www.italianfoodforever.com

Rajčatová pomazánka s ančovičkami

Příprava tohoto luxusního dipu trvá pouhých pár minut a stane se vaším oblíbeným. Kombinace sušených rajčat, ančoviček a pečeného česneku je naprosto dokonalá!

Ingredience

  • ¾ šálku sušených rajčat v oleji
  • 7 stroužků pečeného česneku (nebo 2 stroužky surového)
  • 3 filety z ančoviček
  • ½ šálku olivového oleje
  • 1-2 špetky soli
  • 1 špetka cukru (volitelně)
  • listy čerstvé bazalky na ozdobu

Postup                                       

  1. Smíchejte sušená rajčata (aniž byste z nich scedili olej), pečený česnek a filety z ančoviček v misce kuchyňského robotu a několik sekund zpracovávejte.
  2. Směs nebude úplně hladká, ale kousky rajčat by měly být velmi jemné a česnek a ančovičky úplně rozmixované.
  3. Směs přendejte do malé pánve a 2 – 3 minuty zahřívejte na střední teplotu.
  4. Dosolte podle vašeho vkusu.
  5. Během zahřívání směsi v pánvi přidejte špetku cukru.
  6. Vypněte oheň, přendejte do misky a vmíchejte olivový olej.
  7. Podávejte s teplým křupavým chlebem a ozdobené čerstvými listy bazalky.
Dip ze sušených rajčat s ančovičkami servírovaný v misce a ozdobený čerstvou bazalkou s vedle položenou lžící a čerstvou bagetou.
www.lemonsandanchovies.com

Podívejte se i na naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!

Jak na domácí sušená rajčata?

Snadno si sušená rajčata připravíte i v troubě a můžete si je hravě přizpůsobit svým chuťovým buňkám. Připravte si je z vašich preferovaných druhů rajčat, přidejte česnek či oblíbené koření. Domácí sušená rajčata jsou také levnější než malé předražené sklenice prodávané v obchodech a navíc jsou neuvěřitelně chutné, obzvlášť, když si je uděláte ze šťavnatých zralých rajčat na vrcholu sezóny. Pokud dáte čerstvě sušená rajčata do mrazáku, vydrží tam až 3 měsíce! Tak pojďme na to.

Ingredience

  • 500 g rajčat (například cherry rajčata)   
  • jemná mořská sůl

Postup                                       

  1. Zahřejte troubu na 120 ° C.
  2. Vyložte velký plech pečícím papírem.
  3. Nakrájejte rajčata na poloviny podélně.
  4. Položte je řezem stranou na plech a posolte.
  5. Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, nebo dokud rajčata nevyschnou a dávejte pozor, aby se nespálila.
  6. Vyjměte z trouby.
  7. Ihned podávejte.
  8. Nebo uložte sušená rajčata do sklenice a naplňte olivovým olejem tak, aby byla rajčata celá zakrytá.
  9. Přidejte jakékoli požadované koření (například stroužek česneku a / nebo bylinky), poté přikryjte a vložte do chladničky až na 2 týdny.

A jak se vám recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X