Recept: Pomerančové želé s jogurtem

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 velký bílý jogurt (40-50 dkg)
  • štáva ze dvou pomerančů
  • moučkový cukr podle chuti
  • želatina. Na ozdobu: 1 pomeranč
  • lístky máty
  • strouhaná čokoláda
  • šlehačka.

Postup receptu

  1. Jogurt smícháme s vymačkanou pomerančovou šťávou, podle chuti osladíme a zašleháme podle návodu připravenou želatinu
  2. Vlijeme do misek nebo pohárů a necháme ztuhnout
  3. Zdobíme šlehačkou, dílky pomerančů, lístky máty a strouhanou čokoládou
  4. Poznámka: Toto želé se hodí i jako vrchní vrstva piškotového nebo třeného korpusu, který předem potřeme zavařeninou (aby se želé nevsakovalo do korpusu)

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *