Recept: Pomerančový koláč s glazurou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg hladké mouky
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 12,5 dkg másla nebo jiného tuku
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2-3 lžíce mléka. Náplň: 4 pomeranče
  • cukr krupice
  • několik piškotů
  • zavařenina (pomerančová. meruňková).

Postup receptu

  1. Změklý tuk utřeme s cukrem, rozmícháme s mlékem a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem
  2. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu cca 2 hodiny odležet
  3. Pomeranče dobře oloupeme a napříč je nakrájíme na kolečka
  4. Z těsta vyválíme plát velikosti koláčové formy, vložíme jej do vymazané formy a povytáhneme okraje (nebo ze zbytku těsta uděláme ozdobný okraj ze dvou spletených tenkých válečků)
  5. Dno propícháme vidličkou a krátce zapečeme v troubě
  6. Pak na koláč navrstvíme hustě vedle sebe ( i přes sebe) kolečka pomerančů, posypeme je cukrem a rozdrcenými piškoty a upečeme
  7. Ještě horký koláč potřeme rozehřátou zavařeninou
  8. Obměna
  9. Místo džemu navršíme na koláč dotuha ušlehaný a oslazený sníh ze 3 bílků a necháme jej v troubě zrůžovět

Sdílejte svým přátelům

4.2 (84%) 5 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *