Pórkový koláč se smetanou

Pórkový koláč se smetanou
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 1,5 dkg droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1,5 dl vody
  • 1/2 lžičky soli.

Náplň

  • 50 dkg pórku
  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 10 dkg slaniny
  • sůl.

Postup receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zasypeme jej lžičkou cukru a zalijeme trochou teplé vody
  2. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme olej, sůl a zbytek vody teplé vody a vypracujeme těsto
  3. Necháme je v teple vykynout a mezitím připravíme náplň
  4. Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle
  5. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme vejce a sůl a na kostičky nakrájenou slaninu
  6. Směs vmícháme k vychladlému pórku
  7. Vykynuté těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo na menší plech), potřeme pórkovou náplní a upečeme dorůžova
  8. Podáváme teplé
  9. Obměna: Kynuté těsto můžeme nahradit listovým

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X