Pštrosí vejce

Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 500 g mletého masa njlépe hovězího
  • 1 bejce syrové
  • 4 vejce uvařené
  • majorínka
  • papř
  • sůl
  • drcený kmín
  • strouhanka na obalení a zahuštění
  • na jemno cibulka
  • mletá paprika.

Postup receptu

  1. Napřed si musíme uvařit 4 vejce na tvrdo
  2. Pak si do velké mísy dáme mleté maso, vejce syrové, kmín, pepř, sůl, červenou papriku mletou, majoránku a strouhanku a vše dobře promícháme dohromady
  3. Pak si vememe celé vařené vejce a obalíme ho masovou směsí jako na velké vejce podobně a ještě obalíme ve strouhance
  4. Vymastíem si pekáček sádlem a pečeme v troubě na 45 minutek
  5. K tomu je výborná kaše bramborová

Komentáře

  1. Právě peču pštrosí vejce obalené ve strouhance v troubě,ale na pečicím papíru/ myslela jsem si jak to nebude bez tuku zdravější/ a spodek se mi připálil,tak jsem je rychle obrátila,mizery se mi překulovaly ze strany na stranu a potřela pečicí papír i vejce olejem,tak zdá se že to bude dobré.No ale nevím!!!!!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.