Tyto recepty na grilovaného pstruha jsou neodolatelné! Ochutnejte jeho lahodné masíčko

Lahodné, dietní a zdravé. To jsou naše recepty na grilovaného pstruha.

Ochutnejte nejrůznější kombinace, které se vám rozplynou na jazyku.

Jaký si připravíte, jako první?

Pstruh na grilu s česnekem a bylinkami

Jednoduchá kombinace oleje s česnekem a bylinkami s vinným octem funguje jako dokonalá omáčka na ryby. Skvělou přílohou jsou potom naše zapečené brambory s květákem, ty vám nesmí ujít.

Co budeme potřebovat

  • 40 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 8 filetů ze pstruha

Postup

  • Zapalte gril nebo zahřejte plotnu. V malém nerezovém hrnci smíchejte olej, česnek, šalvěj a rozmarýn.
  • Vařte na mírné teplotě, dokud česnek nezačne hnědnout, asi 2 minuty. Sundejte z plotny a ihned vmíchejte ocet, sůl a pepř.
  • Filety ze pstruha vložíme do střední skleněné misky nebo nerezové pánve.
  • Rybu posypte zbylou solí.
  • Přidejte polovinu směsi oleje a octa a obalte.
  • Rybu grilujte nebo opékejte kůží dolů 2 minuty. Otočte a grilujte, dokud nebude hotová.
  • Při podávání rozšlehejte zbývající směs oleje a octa a nalijte ji na teplého pstruha.

Nemáte-li možnost pstruha ogrilovat, potom si pořiďte nejlepší grilovací pánev a upečte si ho doma na plotně. Jaké jsou ty nejlepší pánve ke grilování se dozvíte v naší recenzi!

Dokonale dochucený pstruh s česnekem a bylinkami.
Zdroj: cravingsjournal.com

Grilovaný pstruh v alobalu

Velmi snadný recept na pstruha z grilu vyžaduje pouze 4 přísady a je hotový za méně než 25 minut. Je také nízkosacharidový a bezlepkový! Perfektní jako večeře ve vytíženém týdnu. Pokud hledáte další recepty s rybami, podívejte se na našich 5 receptů s lososem na másle, které si musíte udělat na večeři.

Co budeme potřebovat

  • 450 g filetů ze pstruha duhového
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (můžete použít ghí)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kopru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Odřízněte list alobalu dostatečně velký, aby se pstruh zcela zabalil.
  • Vložte pstruha do alobalu.
  • Dochuťte ho solí a pepřem.
  • Pstruha pokapejte rozpuštěným máslem.
  • Navrch dejte mletý česnek a čerstvý mletý kopr.
  • Strany fólie přehneme přes pstruha a úplně jej zakryjte.
  • Pečte asi 13 minut.
  • Poté otevřete alobal a opékejte na grilu další 3 minuty.

Jedná se o lahodný recept na grilovaného pstruha, který se opravdu hodí k rozmačkanému květáku, květákové rýži, pečeným zeleným fazolkám nebo dokonce pečené růžičkové kapustě. Ale pokud vám nevadí jíst sacharidy, můžete tuto rybu podávat s lahodnou pečenou rýží.

Celá ryba zabalená v alobalu a upečená se zeleninou.
Zdroj: stonegableblog.com

Pečený pstruh na grilu s limetkou

Tento snadný recept na grilovaného pstruha nabízí fantastickou chuť čerstvé ryby, soli, cukru, čerstvého kopru a plátků limetky. Rybu grilujte několik minut na přímém ohni, aby se dobře opekla a získala nádech po grilování. Další nápady na grilovací sezónu, najdete u nás!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 lžičky cukru
  • 4 ks pstruha
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 60 g snítek kopru
  • 2 střední limetky (každá nakrájená na tenké plátky)

Postup

  • Smíchejte 2 šálky vody, mořskou sůl a cukr v mělké misce a přidejte rybu.
  • Nechte odstát 20 minut a poté slijte.
  • Připravte oheň na dřevěném uhlí. Nechte uhlí hořet, dokud plameny neuhasnou. Přesypte žhavé uhlíky na jednu stranu grilu.
  • Grilovací rošt potřete olejem a položte rošt nad uhlí.
  • Posypte rybí maso solí a pepřem.
  • Plátky kopru a limetky rozdělte rovnoměrně na rybu.
  • Umístěte pstruhy na přímé teplo a grilujte 4 minuty.
  • Otočte a přendejte ho na nepřímé teplo. Grilujte 12 minut nebo dokud nebude ryba hotová.
Celá ryba dochucená citronem a bylinkami.
Zdroj: feastingathome.com

Jak ugrilovat celou rybu?

Krok 1: Připravte rybu a gril
První věc, kterou musíte při grilování ryb udělat, je připravit jak rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvouzónové grilování, abyste měli možnost rybu přesunout z teplejšího místa grilu do chladnějšího, podle toho, jak se peče.

Další věcí je důkladně vyčistit a naolejovat grilovací rošt. Toto je krok, který doporučujeme pro veškeré tipy grilování, ale ještě důležitější je u ryb – protože ryba je jemnější, je pravděpodobnější, že se roztrhne, pokud se přilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.

Nakonec ruby vyndejte z lednice asi 20 nebo 30 minut před pečením, aby měly pokojovou teplotu. Důkladně ji osušte, aby se odstranila přebytečná vlhkost na kůži, vycpu dutinu ryby aromatickými ingrediencemi a dochuťte ji zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Pak ji celou potřete olejem.

Krok 2: Umístěte rybu na gril
Rybu nastavte pod úhlem 45° ke grilovacímu roštu. To je tajemství, jak získat na rybách pěkné šrafované grilovací značky.

Krok 3: Čas se obrátit
Zasuňte obracečku dolů skrz grilovací rošt se můžete pokusit zvednout rybu zespodu. Pokud odolává, přestaňte zkoušet a nechte ji vařit déle, dokud se kůže neuvolní a vy rybu otočíte. Dále je to jen otázka čekání, až se uvaří. Pokud si myslíte, že kůže je příliš hnědá, než se ryba propeče, jednoduše ji přesuňte do chladnější části grilu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X