Nejlepší recept na pstruha s omáčkou z červeného vína

Nejlepší recept na pstruha s omáčkou z červeného vína
Doba přípravy: 50 minutPočet porcí: 6

Ingredience

  • 2 pstruhy
  • sůl
  • 70g másla
  • 1 větší cibule
  • 30g hladké mouky
  • troška cukru
  • 1l červeného vína
  • pepř
  • hřebíček
  • 1 citrón

Postup receptu

  1. Rozpálíme pánev s máslem a osmahneme najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pstruha
  2. Okořeníme, přidáme šťávu z citrónu a dusíme asi 15 min a podléváme vínem
  3. Kousky pstruha pak dáme bokem a ze zbylého másla a mouky usmažíme jíšku do zlatova, rozvaříme jí šťávou z ryby
  4. Omáčku ještě povaříme a pak jí poléváme kousky pstruha na talíři
  5. Takto můžete připravit i kapra či candáta

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X