Staročeská tradiční pučálka neboli pálenec

Staročeská tradiční pučálka neboli pálenec
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg hrachu
  • asi 4 lžíce syrového sádla se škvarky
  • sůl
  • pepř
  • třený nebo prolisovaný česnek

Postup receptu

  1. Hrách namočíme a necháme alespoň 24 hodin stát v teplé místnosti
  2. Pak vodu slijeme a nabobtnalý hrách rozprostřeme na tác a necháme naklíčit
  3. Pak jej lehce opražíme, promícháme se sádlem se škvarky, osolíme, opepříme a ochutíme česnekem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X