Připravte si vánoční cukroví s pudinkem podle těchto jednoduchých receptů

Přemýšlíte, jaké cukroví ještě upéct? Vyzkoušejte pudinkové vánoční cukroví, které je lahodné a jemné.

Pudink je přísada, která rozhodně k pečení patří.

Připravit si můžete třeba tradiční rohlíčky. Jestliže je chcete s nádechem citronu, inspirujte se v tomto článku receptem na citronové rohlíčky.

S pudinkem se pečou i linecká kolečka, která stačí pak naplnit krémem či marmeládou.

Jestliže chcete upustit od tradic, připravili jsme pro vás i nevšední vánoční dezerty.

Tak neváhejte a pusťte se do pečení. 

Pudinkové cukroví ze strojku

Připravte si strojek a pusťte se do pudinkového cukroví ze strojku.

Potom ho stačí k sobě slepit marmeládou a trochu namočit v čokoládové polevě.

Určitě nám dáte za pravdu, že je pudinkové strojkové cukroví vynikající. Rozpadá se na jazyku.

Pochopitelně znáte toto vánoční cukroví. Banány s pudinkem se jim také říká. 

INGREDIENCE

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 175 g másla
  • 4 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva

POSTUP

  1. V misce smíchejte všechny ingredience.
  2. Vypracujte těsto a pohlídejte si, aby se všechny suroviny dokonale spojily.
  3. Předehřejte si troubu na 160 °C.
  4. Vyložte si plech pečicím papírem.
  5. Za pomoci strojku si udělejte cukroví.
  6. Pudinkové strojkové cukroví pečte tak dlouho, dokud nebude zlatavé.
  7. Po vychlazení ho slepujte marmeládou a konce namočte v čokoládě. 
strojkové cukroví z pudinku
Zdroj: pinterest.com

Pudinkové sušenky

Sušenky vydrží měkké po celý vánoční čas, zejména pokud jako přísadu zvolíte pudink.

Toto pudinkové cukroví můžete obohatit o kousky čokolády, rozinky i kandované ovoce.

Záleží pouze na vás, na co máte zrovna chuť.

INGREDIENCE

  • 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku čokoládových lupínků

POSTUP

  1. Utřete máslo s cukrem ručním mixérem. Přimíchejte také vejce a vanilkový extrakt. Směs mixujte tak dlouho, dokud nebude nadýchaná a hladká.
  2. Přidejte pudinky, jedlou sodu a sůl. Těsto dokonale promíchejte.
  3. Přidejte mouku a poté přimíchejte ještě čokoládové lupínky (rozinky, kandované ovoce apod.).
  4. Vytvořte si malé kuličky, které nechejte uležet v lednici alespoň na hodinu.
  5. Poté kuličky vytáhněte, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a jemně je rozmáčkněte, aby vypadaly jako sušenky.
  6. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  7. Pečte pudinkové cukroví zhruba 9 až 11 minut, dokud okraje nezhnědnou.
  8. Sušenky nechejte vyhladnout a naskládejte si je třeba do krabice.
TIP: Pokud jste udělali sušenek víc, než se u vás dokáže zkonzumovat, potom doporučujeme sušenky zmrazit, a to klidně až na jeden měsíc.
křehké sušenky z pudinku
Zdroj: crazyforcrust.com

Podívejte se také na video, jak se sušenky připravují: 

The BEST Pudding Cookies Recipe EVER (and easy!)

Pudinkové rohlíčky

Z pudinku se dají vytvořit opravdu zázraky. Upéct si můžete třeba linecké cukroví s pudinkem. V tomto receptu na linecká kolečka popisujeme, že stačí část hladké mouky nahradit pudinkovým práškem.  

Vraťme se ale k pudinkovým rohlíčkům. Cukroví, které si zamilují i vaše ratolesti.

INGREDIENCE

  • 220 g hladké mouky
  • 110 g másla pokojové teploty
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g vanilkového pudinku
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce mléka pokojové teploty
  • kokos či mletý cukr na obalení

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. V misce za pomoci mixéru ušlehejte žloutky, cukr a mléko. Poté přidejte máslo pokojové teploty, nakonec i všechny ostatní ingredience.
  3. Vypracujte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny odležet v lednici.
  4. Tvarujte z těsta rohlíčky, případně si ho rozválejte na plát a použijte formičky na vykrajování.
  5. Vyložte plech pečicím papírem a pečte toto pudinkové vánoční cukroví zhruba 15 minut.
  6. Ještě zatepla je obalte v kokosu či cukru. 
křehké rohlíčky z pudinku posypané moučkovým cukrem
Zdroj: pinterest.com

Pudinkový dezert s arašídovým máslem

Sice se nejedná o klasické vánoční cukroví s pudinkem, ovšem za zkoušku určitě stojí.

Jestliže chcete ostatní členy domácnosti překvapit něčím novým, tento koláč je ideální volbou.

Připravit ho můžete večer před Štědrým dnem.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku studeného másla
  • 1 a 1/2 hrnku nasekaných kešu ořechů
  • 1 balení tvarohu
  • 1/3 hrnku arašídového másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 a 2/3 hrnku studeného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 sáček čokoládového pudinku
  • 1 čokoláda na vaření nasekaná na kousky

POSTUP

  1. V misce rozmixujte mouku s máslem, dokud nevznikne směs z hrubých drobků.
  2. Přidejte 1 hrnek kešu oříšků, několikrát těsto rozmixujte, dokud se ingredience nespojí.
  3. Vzniklé těsto dejte na menší vymazaný plech a pečte ho na 180 °C zhruba 25 minut. Poté těsto zchlaďte na drátěném stojanu.
  4. V malé misce si zatím smíchejte tvaroh, arašídové máslo a cukr. Použijte ruční mixér, abyste docílili hladkého a nadýchaného krému. Vyšlehejte si smetanu ke šlehání a jeden hrnek přidejte do krému.  
  5. V další misce si rozšlehejte mléko a oba pudinky. Potom do této směsi zamíchejte jeden hrnek šlehačky.
  6. Potom dejte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, na něj dejte pudinkový krém a nahoru zbývající šlehačku. Posypte nasekanou čokoládou a zbývajícími kešu oříšky.
  7. Dezert nechejte v lednici alespoň hodinu ztuhnout. 
dezert z pudinku s arašídovým krémem
Zdroj: backtomysouthernroots.com

Tradiční vánoční pudink

Bydleli jste chvíli ve Velké Británii a zalíbila se vám tradice v podobě vánočního pudinku?

V našich končinách k Vánocům neodmyslitelně patří vánočka a kapr, kdežto Britové si nedovedou představit Štědrý den bez pudinku.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek kandovaného ovoce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek másla nastrouhaného najemno
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek ořechů nasekaných najemno
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 velké vejce
  • máslo na vymazání formy

POSTUP

  1. Smíchejte rozinky, kandované ovoce, mouku, máslo, strouhanku, cukr a ořechy. Poté přidejte mléko a vejce. Potom ještě i skořici. Jakmile se jednotlivé suroviny dokonale spojí, dejte hutnou směs do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy.
  2. Vrchní část formy zakryjte alobalem.
  3. Do většího hrnce dejte vodu. Do vody vložte formu tak, aby voda byla do maximálně 3/4 formy.
  4. Předehřejte si troubu na 150 °C.
  5. Hrnec s formou vložte do předehřáté trouby a nechejte pudink hodinu péct. Před koncem pečení sundejte alobal a ještě nechejte chvíli dopéct.
TIP: Ozdobte si tento pudink karamelem. Potřebujete 85 gramů másla, 100 gramů cukru, 200 ml smetany a 1 lžičku vanilkového extraktu. Všechno dejte do hrnce a přiveďte směs za stálého míchání k varu. Nechejte ji 2 až 3 minuty probublat, dokud se nerozpustí cukr. Jakmile je směs bledě karamelová a lehce zahuštěná, odstavte hrnec bokem a karamel nalijte na pudink a ozdobte ho ještě směsí ořechů.
Vánoce okouzlíte tímto pudinkovým dortem
Zdroj: pinterest.com

Toto cukroví si můžete dopřát i k odpolední kávě. Jaké kávové speciality umí plně automatické kávovary? Podívejte se, jak jsme je ohodnotili.

Jak připravit pudinkový krém do cukroví?

Plněné cukroví je o Vánocích velice oblíbené. Co se samotných krémů týče, máte naprosto volnou ruku.

Často se používá pudinkový krém do cukroví, neboť je nadýchaný a můžete si zvolit v podstatě jakoukoliv příchuť.

Rozhodně nemusíte zůstávat u klasické vanilkové příchuti.

Jestliže nechcete přímo pudinkový krém, máme pro vás ještě tipy na další krémy do cukroví.

INGREDIENCE

  • 1 kostka másla pokojové teploty
  • pár lžic moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1/2 litru mléka

POSTUP

  1. Uvařte si nejprve vanilkový pudink.
  2. Pokud nechcete, aby se vám pudinkový krém srazil, je nezbytné, aby máslo a pudink měly stejnou teplotu.
  3. Uvařený pudink posypte cukrem, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup.
  4. Máslo pokojové teploty utřete v misce s trochou cukru. Pomalu přidávejte vychladlý pudink a neustále šlehejte, aby se jednotlivé směsi dokonale spojily. Postupujte tak, dokud nebude v másle vmíchaný celý pudink.
  5. Pudinkový krém si můžete potom dát do lednice, nebo ho rovnou dávat na cukroví. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X