Luxusní recepty na řezy s pudinkem 5x jinak. Pochutná si celá rodina. Inspirujte se!

Není nad skvělý dezert!

A přesně o tom je následující článek.

Připravili jsme si totiž pro vás ty nejlepší pudinkové řezy v 5 božských podobách.

Vyzkoušejte variantu s banánem a piškoty či třeba veganskou verzi s jahodami.

Užijte si to!

Řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou

Luxusní řezy, které jsou jemné, chutné a skvěle vyvážené. Zní to skvěle? Tak si je pojďte připravit. Je to hračka!

Co budete potřebovat

  • 5 bílků
  • 5 žloutků
  • 5 lžic bílého cukru
  • 5 lžic dortové mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 12 g vanilkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce kakaového prášku

Na čokoládový pudink:

  • 80 g čokoládového pudinku v prášku
  • 1 l mléka
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 12 g vanilkového cukru

Na polevu:

  • 500 g zakysané smetany
  • 50 g šlehačky v prášku
  • strouhaná čokoláda

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Připravte si plech o rozměrech 43 × 37,6 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • Vyšlehejte žloutky s cukry do krémova.
  • Poté pomalu přidávejte olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a kakao.
  • V samostatné misce ušlehejte bílky a opatrně je vmíchejte do těsta. T
  • ěsto nalijte na plech.
  • Připravte si pudink podle návodu na obalu.
  • Jakmile pudink vychladne, přidejte ho do těsta na řezy – jednu polévkovou lžíci.
  • Pečte 15 minut nebo dokud nevyjde párátko vložené do středu řezů čisté.
  • Buchtu nechte úplně vychladnout.
  • V jiné míse šlehejte zakysanou smetanu a šlehačku v prášku.
  • Když je krém tuhý, přidejte pořádnou vrstvu na řezy.
  • Posypte nastrouhanou čokoládou a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
Čokoládové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou.
www.mykhailaeats.com

Pudinkové řezy z listového těsta

Tento moučník je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a přitom chutná tak dobře, že se stane vaším novým oblíbeným dezertem. Listové těsto pokryté bohatou a krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem? Delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek vody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla
  • 4 vejce
  • 2 balení instantního vanilkového pudinku
  • 1 šálek hladké mouky
  • 230 g smetanového sýra, velmi měkkého
  • 3 a 1/2 šálků mléka
  • 230 g smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku čokoládového sirupu
  • 1 lžička cukru moučka

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 °C a vymažte plech o rozměrech  23 × 33 cm.
  • Svařte vodu, máslo a sůl.
  • Odstraňte z ohně a nalijte do mísy.
  • Přidejte mouku a ručně šlehejte, dokud se nevytvoří koule, nebo šlehejte několik minut elektrickým šlehačem, dokud nebude vše dobře promícháno.
  • Těsto chlaďte 10 minut.
  • Do těsta přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hustá a hladká.
  • Povrch těsta by měl mít saténový lesk.
  • Znovu ochlaďte na asi 5 minut.
  • Nalijte do vymazané formy a pečte 15 minut.
  • Píchněte nožem asi 15krát do středu, který je nafouknutý, aby mohl uniknout vzduch.
  • Snižte teplotu trouby na 175 ° C a pečte dalších 20 minut.
  • Před přidáním krémové náplně nechte těsto na plechu asi 30 – 45 minut vychladnout.
  • V míse prošlehejte změklý smetanový sýr.
  • Vyšlehejte pudink a mléko.
  • Dobře promíchejte.
  • Přidejte ke smetanovému sýru a nejprve pomalu promíchejte a poté dobře prošlehejte.
  • Přelijte na upečené řezy.
  • Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání  šlehejte elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni a když začne šlehačka houstnout, zvyšte rychlost.
  • Nakonec přidejte do šlehačky moučkový cukr.
  • Šlehačku naneste na řezy a pokapejte a pokapejte čokoládovým sirupem.
  • Uchovávejte v lednici.
Řezy s krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem servírované na talířku.
www.plowingthroughlife.com

Pokud doma nemáte kvalitní šlehač, možná se vám budou hodit naše recenze na ty nejlepší elektrické šlehače. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Banánové řezy s domácím vanilkovým pudinkem

Tyto řezy jsou bohaté a dokonale chutné! Překypují banánovou chutí, jsou vláčné a skořice a vanilka jim dodávají ten správný šmrnc. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku rozmačkaných, přezrálých banánů (asi 3 až 4 velké banány)

Na pudink:

  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 2 velké žloutky
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • 1/2 lžíce slaného másla

Další ingredience:

  • 4 – 5 velkých, čerstvých banánů, nakrájených na plátky
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 20 piškotů, hrubě rozdrcených
  • 2 lžíce slaného másla, rozpuštěné
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička krystalového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 ° C.
  • Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
  • Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
  • Cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilku šlehejte ve velké míse elektrickým šlehačem na střední rychlost asi 2 minuty.
  • Přidejte mouku do směsi cukru (přidávejte po třetinách a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude směs hladká).
  • Vmíchejte rozmačkané banány a těsto přeneste na připravený  plech.
  • Pečte uprostřed předehřáté trouby, dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minut.
  • Přeneste na mřížku a nechte 10 minut chladnout.
  • Pomocí rukojeti vařečky vyvrtejte po celé buchtě hluboké otvory (asi 5 napříč a 6 dolů, celkem tedy 30 otvorů).
  • Ve velkém hrnci ušlehejte cukr, kukuřičný škrob a sůl; rozšlehejte v mléce.
  • Všlehejte žloutky.
  • Za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Okamžitě snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte 1 až 2 minuty, dokud není pudink dostatečně hustý.
  • Pudink nalijte přes jemné síto do velké mísy.
  • Vmíchejte vanilkovou pastu a máslo.
  • Za občasného míchání ochlaďte, dokud nebude pudink vlažný, asi 15 minut.
  • Na buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
  • Zakryjte řezy potravinářskou folií a přitiskněte ji přímo na pudink.
  • Buchtu chlaďte alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Odstraňte z řezů fólii.
  • Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
  • Ve velké míse šlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilku elektrickým šlehačem při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hustá směs.
  • Rozprostřete směs na banány v rovnoměrné vrstvě.
  • V misce smíchejte drcené piškoty, rozpuštěné máslo, mouku a krystalový cukr.
  • Směs prsty roztlačte, abyste vytvořili malé hrudky a rozprostřete je na plech.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé a hnědé, 5 až 6 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Řezy potřete šlehačkou, posypte drobenkou a podávejte.
Řezy z banánů s pudinkem, šlehačkou a piškoty servírované na talířcích.
www.southernliving.com

Piškotové řezy s jablky, pudinkem a šlehačkou

Tyto řezy jsou úžasně vláčné a krémové a vaši hosté a rodina ho budou milovat. Kombinaci piškotu, jablek, pudinku, šlehačky a čokolády prostě nejde odolat!

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku slunečnicového, kukuřičného nebo řepkového oleje
  • 1 a 3/4 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na jablkovou náplň:

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců a oloupaných
  • 4 šálky vody
  • 1 a 1/2 šálku – 2 1/2 šálku krystalového cukru
  • 2 vanilkové pudinky

Na polevu:

  • 1 a 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • čokoládové posypky nebo strouhaná čokoláda

Postup

  • Nejprve si připravte piškot.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva.
  • Míchejte, dokud se vše nezapracuje.
  • Lžící nebo stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
  • Nalijte směs na velký (25 x 25 cm) plech, který si předtím vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 20 – 30 minut nebo dokud dřevěná špejle zapíchnutá doprostřed buchty nevyjde čistá.
  • Nechte vychladnout.
  • Každé jablko nakrájejte na 8 plátků.
  • Do velkého hrnce dejte jablka, vodu a cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou.
  • Jablka vyjměte z tekutiny a položte na upečené těsto.
  • Tekutinu použijte místo mléka k přípravě pudingu podle návodu výrobce.
  • Nalijte pudink na jablka.
  • Smetanu šlehejte s cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Natřete na pudink.
  • Posypte strouhanou čokoládou nebo čokoládovou posypkou.
  • Před podáváním nechte v lednici vychladnout alespoň 2 hodiny.
Řezy z piškotového těsta, jablek a pudinku, ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
www.kitchennostalgia.com

Vyzkoušejte také naše netradiční recepty na buchty z piškotu, po kterých se jen zapráší!

Veganské jahodové řezy s pudinkem

Úžasný veganský jahodový moučník, který se skládá z nadýchaného těsta, pudinkové náplně a čerstvých jahod, si zamilujete! Neobsahuje vejce, mléčné výrobky, lepek ani rafinovaný cukr a navíc se připravuje z jednoduchých ingrediencí.

Co budete potřebovat

Suché ingredience na těsto:

  • 150 g ovesné mouky (v případě potřeby bezlepkové)
  • 100 g granulovaného sladidla dle výběru
  • 80 g rýžové mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli

Mokré ingredience na těsto:

  • 160 ml rostlinného mléka
  • 1/2 zralého banánu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na pudink:

  • 5 lžic kukuřičného škrobu
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 5 lžic granulovaného sladidla dle výběru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky mleté ​​kurkumy

Na polevu:

  • 450 g jahod nakrájených na plátky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce granulovaného sladidla dle výběru
  • 240 ml vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte obdélníkový plech pečicím papírem (ideálně o rozměrech 26x16x4 cm.
  • Pokud máte mnohem větší plech, ingredience zdvojnásobte.
  • Všechny suché ingredience na těsto smíchejte v míse metličkou.
  • Mokré ingredience zpracujte v mixéru nebo kuchyňském robotu a směs nalijte do mísy se suchými ingrediencemi.
  • Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
  • Těsto nechet asi 5 minut odpočinout.
  • Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v troubě 20–25 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Buchtu nechte úplně vychladnout.
  • Jahody omyjte a nakrájejte.
  • Všechny ingredience na pudink přidejte do hrnce a míchejte metličkou, dokud v něm nezůstanou žádné hrudky.
  • Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
  • Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
  • Pudink nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete.
  • Navrch přidejte jahody.
  • Přidejte vodu, kukuřičný škrob a sladidlo do hrnce a šlehejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
  • Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
  • Směs bude zpočátku zakalená, ale jakmile se uvaří, bude čirá.
  • Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
  • Směs nandejte na jahody.
  • Moučník přendejte do lednice alespoň na 60 minut (lépe déle), aby ztuhl.
  • Nakrájejte a podávejte!
Řezy s pudinkem a jahodami.
www.elavegan.com

Nejen pro vegany také máme veganské recepty na cukroví, které nerozeznáte od toho tradičního!

3 tipy, jak vylepšit váš pudink

  1. Použijte neslazené kondenzované mléko.
    Vyměňte běžné mléko za plechovku kondenzovaného mléka a vytvoříte krémovější, dekadentnější pudink. Nejen, že bude mít luxusní texturu, ale výrazně zlepší i jeho chuť. Pro tropický nádech sáhněte po kokosovém mléce z konzervy.
  2. Přidejte kapku alkoholu.
    Do pudinku můžete přidat trochu likéru jako je například Kahlua či Chambord. Koňak a bourbon jsou také lahůdkou, zvláště pokud pracujete s čokoládou nebo máslovou směsí, a kořeněný rum se zase skvěle hodí k banánovému pudinku.
  3. Smíchejte ho se sladkou přísadou.
    Posypte pudink nasekanými ořechy, čokopecičkami nebo kořením, jako je skořice nebo čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. Můžete ho také ozdobit posypky.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X