Není nad skvělý dezert!
A přesně o tom je následující článek.
Připravili jsme si totiž pro vás ty nejlepší pudinkové řezy v 5 božských podobách.
Vyzkoušejte variantu s banánem a piškoty či třeba veganskou verzi s jahodami.
Užijte si to!
Řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou
Luxusní řezy, které jsou jemné, chutné a skvěle vyvážené. Zní to skvěle? Tak si je pojďte připravit. Je to hračka!
Co budete potřebovat
- 5 bílků
- 5 žloutků
- 5 lžic bílého cukru
- 5 lžic dortové mouky
- 12 g prášku do pečiva
- 12 g vanilkového cukru
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
- 2 lžíce kakaového prášku
Na čokoládový pudink:
- 80 g čokoládového pudinku v prášku
- 1 l mléka
- 3 lžíce bílého cukru
- 12 g vanilkového cukru
Na polevu:
- 500 g zakysané smetany
- 50 g šlehačky v prášku
- strouhaná čokoláda
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Připravte si plech o rozměrech 43 × 37,6 cm a vyložte ho pečicím papírem.
- Vyšlehejte žloutky s cukry do krémova.
- Poté pomalu přidávejte olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a kakao.
- V samostatné misce ušlehejte bílky a opatrně je vmíchejte do těsta. T
- ěsto nalijte na plech.
- Připravte si pudink podle návodu na obalu.
- Jakmile pudink vychladne, přidejte ho do těsta na řezy – jednu polévkovou lžíci.
- Pečte 15 minut nebo dokud nevyjde párátko vložené do středu řezů čisté.
- Buchtu nechte úplně vychladnout.
- V jiné míse šlehejte zakysanou smetanu a šlehačku v prášku.
- Když je krém tuhý, přidejte pořádnou vrstvu na řezy.
- Posypte nastrouhanou čokoládou a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.

Pudinkové řezy z listového těsta
Tento moučník je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a přitom chutná tak dobře, že se stane vaším novým oblíbeným dezertem. Listové těsto pokryté bohatou a krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem? Delikatesa!
Co budete potřebovat
- 1 šálek vody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku másla
- 4 vejce
- 2 balení instantního vanilkového pudinku
- 1 šálek hladké mouky
- 230 g smetanového sýra, velmi měkkého
- 3 a 1/2 šálků mléka
- 230 g smetany ke šlehání
- 1/4 šálku čokoládového sirupu
- 1 lžička cukru moučka
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C a vymažte plech o rozměrech 23 × 33 cm.
- Svařte vodu, máslo a sůl.
- Odstraňte z ohně a nalijte do mísy.
- Přidejte mouku a ručně šlehejte, dokud se nevytvoří koule, nebo šlehejte několik minut elektrickým šlehačem, dokud nebude vše dobře promícháno.
- Těsto chlaďte 10 minut.
- Do těsta přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hustá a hladká.
- Povrch těsta by měl mít saténový lesk.
- Znovu ochlaďte na asi 5 minut.
- Nalijte do vymazané formy a pečte 15 minut.
- Píchněte nožem asi 15krát do středu, který je nafouknutý, aby mohl uniknout vzduch.
- Snižte teplotu trouby na 175 ° C a pečte dalších 20 minut.
- Před přidáním krémové náplně nechte těsto na plechu asi 30 – 45 minut vychladnout.
- V míse prošlehejte změklý smetanový sýr.
- Vyšlehejte pudink a mléko.
- Dobře promíchejte.
- Přidejte ke smetanovému sýru a nejprve pomalu promíchejte a poté dobře prošlehejte.
- Přelijte na upečené řezy.
- Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání šlehejte elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni a když začne šlehačka houstnout, zvyšte rychlost.
- Nakonec přidejte do šlehačky moučkový cukr.
- Šlehačku naneste na řezy a pokapejte a pokapejte čokoládovým sirupem.
- Uchovávejte v lednici.

Pokud doma nemáte kvalitní šlehač, možná se vám budou hodit naše recenze na ty nejlepší elektrické šlehače. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Banánové řezy s domácím vanilkovým pudinkem
Tyto řezy jsou bohaté a dokonale chutné! Překypují banánovou chutí, jsou vláčné a skořice a vanilka jim dodávají ten správný šmrnc. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 a 1/2 šálků hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 2 šálky krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 1 šálek rostlinného oleje
- 1/2 šálku podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku rozmačkaných, přezrálých banánů (asi 3 až 4 velké banány)
Na pudink:
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
- 2 šálky plnotučného mléka
- 2 velké žloutky
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 1/2 lžíce slaného másla
Další ingredience:
- 4 – 5 velkých, čerstvých banánů, nakrájených na plátky
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 20 piškotů, hrubě rozdrcených
- 2 lžíce slaného másla, rozpuštěné
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička krystalového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 ° C.
- Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
- Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
- Cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilku šlehejte ve velké míse elektrickým šlehačem na střední rychlost asi 2 minuty.
- Přidejte mouku do směsi cukru (přidávejte po třetinách a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude směs hladká).
- Vmíchejte rozmačkané banány a těsto přeneste na připravený plech.
- Pečte uprostřed předehřáté trouby, dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minut.
- Přeneste na mřížku a nechte 10 minut chladnout.
- Pomocí rukojeti vařečky vyvrtejte po celé buchtě hluboké otvory (asi 5 napříč a 6 dolů, celkem tedy 30 otvorů).
- Ve velkém hrnci ušlehejte cukr, kukuřičný škrob a sůl; rozšlehejte v mléce.
- Všlehejte žloutky.
- Za stálého míchání přiveďte k varu.
- Okamžitě snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte 1 až 2 minuty, dokud není pudink dostatečně hustý.
- Pudink nalijte přes jemné síto do velké mísy.
- Vmíchejte vanilkovou pastu a máslo.
- Za občasného míchání ochlaďte, dokud nebude pudink vlažný, asi 15 minut.
- Na buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
- Zakryjte řezy potravinářskou folií a přitiskněte ji přímo na pudink.
- Buchtu chlaďte alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Odstraňte z řezů fólii.
- Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
- Ve velké míse šlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilku elektrickým šlehačem při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hustá směs.
- Rozprostřete směs na banány v rovnoměrné vrstvě.
- V misce smíchejte drcené piškoty, rozpuštěné máslo, mouku a krystalový cukr.
- Směs prsty roztlačte, abyste vytvořili malé hrudky a rozprostřete je na plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé a hnědé, 5 až 6 minut.
- Nechte vychladnout.
- Řezy potřete šlehačkou, posypte drobenkou a podávejte.

Objevte podobné tipy
Piškotové řezy s jablky, pudinkem a šlehačkou
Tyto řezy jsou úžasně vláčné a krémové a vaši hosté a rodina ho budou milovat. Kombinaci piškotu, jablek, pudinku, šlehačky a čokolády prostě nejde odolat!
Co budete potřebovat
- 3 vejce
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku slunečnicového, kukuřičného nebo řepkového oleje
- 1 a 3/4 šálku mléka
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na jablkovou náplň:
- 1 kg jablek zbavených jadřinců a oloupaných
- 4 šálky vody
- 1 a 1/2 šálku – 2 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 vanilkové pudinky
Na polevu:
- 1 a 3/4 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžíce krystalového cukru
- čokoládové posypky nebo strouhaná čokoláda
Postup
- Nejprve si připravte piškot.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva.
- Míchejte, dokud se vše nezapracuje.
- Lžící nebo stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
- Nalijte směs na velký (25 x 25 cm) plech, který si předtím vymažte tukem a vysypte moukou.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 20 – 30 minut nebo dokud dřevěná špejle zapíchnutá doprostřed buchty nevyjde čistá.
- Nechte vychladnout.
- Každé jablko nakrájejte na 8 plátků.
- Do velkého hrnce dejte jablka, vodu a cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou.
- Jablka vyjměte z tekutiny a položte na upečené těsto.
- Tekutinu použijte místo mléka k přípravě pudingu podle návodu výrobce.
- Nalijte pudink na jablka.
- Smetanu šlehejte s cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Natřete na pudink.
- Posypte strouhanou čokoládou nebo čokoládovou posypkou.
- Před podáváním nechte v lednici vychladnout alespoň 2 hodiny.

Vyzkoušejte také naše netradiční recepty na buchty z piškotu, po kterých se jen zapráší!
Veganské jahodové řezy s pudinkem
Úžasný veganský jahodový moučník, který se skládá z nadýchaného těsta, pudinkové náplně a čerstvých jahod, si zamilujete! Neobsahuje vejce, mléčné výrobky, lepek ani rafinovaný cukr a navíc se připravuje z jednoduchých ingrediencí.
Co budete potřebovat
Suché ingredience na těsto:
- 150 g ovesné mouky (v případě potřeby bezlepkové)
- 100 g granulovaného sladidla dle výběru
- 80 g rýžové mouky
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/3 lžičky soli
Mokré ingredience na těsto:
- 160 ml rostlinného mléka
- 1/2 zralého banánu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na pudink:
- 5 lžic kukuřičného škrobu
- 400 ml rostlinného mléka
- 5 lžic granulovaného sladidla dle výběru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky mleté kurkumy
Na polevu:
- 450 g jahod nakrájených na plátky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce granulovaného sladidla dle výběru
- 240 ml vody
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte obdélníkový plech pečicím papírem (ideálně o rozměrech 26x16x4 cm.
- Pokud máte mnohem větší plech, ingredience zdvojnásobte.
- Všechny suché ingredience na těsto smíchejte v míse metličkou.
- Mokré ingredience zpracujte v mixéru nebo kuchyňském robotu a směs nalijte do mísy se suchými ingrediencemi.
- Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
- Těsto nechet asi 5 minut odpočinout.
- Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v troubě 20–25 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu čisté.
- Buchtu nechte úplně vychladnout.
- Jahody omyjte a nakrájejte.
- Všechny ingredience na pudink přidejte do hrnce a míchejte metličkou, dokud v něm nezůstanou žádné hrudky.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
- Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
- Pudink nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete.
- Navrch přidejte jahody.
- Přidejte vodu, kukuřičný škrob a sladidlo do hrnce a šlehejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
- Směs bude zpočátku zakalená, ale jakmile se uvaří, bude čirá.
- Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
- Směs nandejte na jahody.
- Moučník přendejte do lednice alespoň na 60 minut (lépe déle), aby ztuhl.
- Nakrájejte a podávejte!

Nejen pro vegany také máme veganské recepty na cukroví, které nerozeznáte od toho tradičního!
3 tipy, jak vylepšit váš pudink
- Použijte neslazené kondenzované mléko.
Vyměňte běžné mléko za plechovku kondenzovaného mléka a vytvoříte krémovější, dekadentnější pudink. Nejen, že bude mít luxusní texturu, ale výrazně zlepší i jeho chuť. Pro tropický nádech sáhněte po kokosovém mléce z konzervy. - Přidejte kapku alkoholu.
Do pudinku můžete přidat trochu likéru jako je například Kahlua či Chambord. Koňak a bourbon jsou také lahůdkou, zvláště pokud pracujete s čokoládou nebo máslovou směsí, a kořeněný rum se zase skvěle hodí k banánovému pudinku. - Smíchejte ho se sladkou přísadou.
Posypte pudink nasekanými ořechy, čokopecičkami nebo kořením, jako je skořice nebo čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. Můžete ho také ozdobit posypky.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!