Punčové rohlíčky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 36 dkg hladké mouky
  • 18 dkg tuku
  • 12 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr. Punčová hmota: 5 dkg strouhaných vlašských ořechů
  • 25 drcených piškotů.
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce rumu
  • trochu mléka.

Postup receptu

  1. Připravíme si na vále linecké těsto a necháme je odpočinout
  2. Pak vyválíme a vykrajujeme formičkou rohlíčky (může to být i jiný tvar) a upečeme je
  3. Nastrouhané ořechy smícháme s drcenými piškoty, přidáme med, rum a trochu mléka
  4. Z hmoty tvarujeme rohlíčky stejné velikosti jako jsou pečené tvary
  5. Formičkou vykrájené a už upečené rohlíčky potřeme pikantní zavařeninou a přilepíme na ně rohlíčky z punčové hmoty
  6. Ozdobně pokropíme nebo celkově přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.