Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Těsto: 36 dkg hladké mouky
- 18 dkg tuku
- 12 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr. Punčová hmota: 5 dkg strouhaných vlašských ořechů
- 25 drcených piškotů.
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce rumu
- trochu mléka.
Postup receptu
- Připravíme si na vále linecké těsto a necháme je odpočinout
- Pak vyválíme a vykrajujeme formičkou rohlíčky (může to být i jiný tvar) a upečeme je
- Nastrouhané ořechy smícháme s drcenými piškoty, přidáme med, rum a trochu mléka
- Z hmoty tvarujeme rohlíčky stejné velikosti jako jsou pečené tvary
- Formičkou vykrájené a už upečené rohlíčky potřeme pikantní zavařeninou a přilepíme na ně rohlíčky z punčové hmoty
- Ozdobně pokropíme nebo celkově přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout