Recept: Rajčatová marmeláda s rumem.

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 0

Ingredience

  • necelé 2 kg rajčat
    1 sáček Želírfixu 2:1
    60 dkg cukru krystal
    3 sáčky vanilkového cukru
    1 lžička kyseliny citrónové
    25 ml rumu

Postup receptu

  1. Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce
  2. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy
  3. Želírfix promícháme s trochou cukru
  4. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut
  5. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme
  6. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum
  7. Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky

  8. Sterilujeme 15 minut při 85°C

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *