Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem.

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 litr studené vody
  • 2 větší rajčata
  • 1 – 2 měkká klobása
  • 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu
  • 2 bujóny dle chuti
  • 5 dkg strouhaného tvrdého sýra
  • zelená petrželka

Postup receptu

  1. Připravíme si růžovou jíšku z 5 lžic oleje a 2 lžic polohrubé mouky
  2. Zalijeme jí 1 litrem studené vody, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená 2 větší rajčata a vaříme asi 5 minut
  3. Nakrájíme 1 – 2 oloupané klobásky a přidáme do polévky
  4. Vmícháme 2 lžíce sladkého kečupu, kdo chce, tak přidá ostrý kečup
  5. Ochutíme 2 kostkami bujónu dle vlastního výběru a vsypeme 5 dkg strouhaného tvrdého sýra
  6. Krátce povaříme a nakonec přidáme nakrájenou zelenou petrželku, nebo pažitku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.