Rajčatová polévka se žampiony. ❤️ Budete potřebovat: 10 dkg žampionů, 10 dkg šunky, 2 lžíce másla, 5 dkg strouhaného ementálu, 2 lžíce hladké mouky, 40 dkg sterilovaných rajčat, 10 dkg mraženého hrášku, sůl, pepř, vývar ze slepice nebo slepičího bujonu..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 10 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- 2 lžíce másla
- 5 dkg strouhaného ementálu
- 2 lžíce hladké mouky
- 40 dkg sterilovaných rajčat
- 10 dkg mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- vývar ze slepice nebo slepičího bujonu.
Postup receptu
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
- Rajčata dáme do hrnce a zalijeme je vývarem
- Cca 15 minut rajčata povaříme a potom je rozmixujeme
- Přidáme nakrájené, na másle opečené žampiony, hrášek, sůl a pepř
- Polévku zahustíme vychladlou jíškou,10 minut povaříme, dochutíme a podáváme s nastrouhaným sýrem a pokrájenou šunkou