Rajčatová polévka se žampiony

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 dkg žampionů
  • 10 dkg šunky
  • 2 lžíce másla
  • 5 dkg strouhaného ementálu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 40 dkg sterilovaných rajčat
  • 10 dkg mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
  • vývar ze slepice nebo slepičího bujonu.

Postup receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
  2. Rajčata dáme do hrnce a zalijeme je vývarem
  3. Cca 15 minut rajčata povaříme a potom je rozmixujeme
  4. Přidáme nakrájené, na másle opečené žampiony, hrášek, sůl a pepř
  5. Polévku zahustíme vychladlou jíškou,10 minut povaříme, dochutíme a podáváme s nastrouhaným sýrem a pokrájenou šunkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.