Rajská omáčka na kuřecí maso

Rajská omáčka na kuřecí maso
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky kuřecího masa
  • 1 rajský protlak
  • 2 dl kečupu
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 3/4 l masového vývaru nebo vývaru z masoxu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl mléka.

Postup receptu

  1. Plátky masa opečeme v hrnci na másle z obou stran a po opečení je zalijeme rajským protlakem a kečupem
  2. Přidáme lžíci cukru, lžičku soli, koření a vývar
  3. Zvolna dusíme asi 30 minut, až je maso měkké
  4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
  5. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme připravenou jíškou
  6. Jíšku provaříme asi 15 minut a přidáme mléko na zjemnění
  7. Vložíme maso a necháme je prohřát
  8. Příloha: jemné knedlíky, noky, těstoviny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X