Rajská omáčka

Rajská omáčka
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 6

Ingredience

  • 15 dkg rajčatového protlaku
  • 2 menší cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2-3 lžíce cukru
  • sůl
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 kávové lžičky skořice
  • sůl
  • 1 l vývaru z masa nebo kostí ( nebo masoxu)
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno a zpěníme je na oleji
  2. Pak přidáme rajský protlak a za stálého míchání zlehka jej osmahneme (nepřipálit)
  3. Pak přidáme cukr a koření, promícháme a zalijeme vroucím osoleným vývarem
  4. Vaříme asi 10 minut, potom omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou a 15 minut zahuštěnou omáčku prováříme
  5. Pak ji procedíme a podáváme
  6. Hodí se k těstovinám, předem vařenému masu, masovým kuličkám, zeleninovým karbanátkům

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X