Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 6
Ingredience
- 15 dkg rajčatového protlaku
- 2 menší cibule
- 1 lžíce oleje
- 2-3 lžíce cukru
- sůl
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1/2 kávové lžičky skořice
- sůl
- 1 l vývaru z masa nebo kostí ( nebo masoxu)
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky.
Postup receptu
- Oloupané cibule nakrájíme nadrobno a zpěníme je na oleji
- Pak přidáme rajský protlak a za stálého míchání zlehka jej osmahneme (nepřipálit)
- Pak přidáme cukr a koření, promícháme a zalijeme vroucím osoleným vývarem
- Vaříme asi 10 minut, potom omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou a 15 minut zahuštěnou omáčku prováříme
- Pak ji procedíme a podáváme
- Hodí se k těstovinám, předem vařenému masu, masovým kuličkám, zeleninovým karbanátkům