Rajská omáčka z konzervovaných rajčat

Rajská omáčka z konzervovaných rajčat
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 1 větší plechovka konzervovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1-2 lžičky vegety (nebo jiné kořenící směsi)
  • sůl
  • pepř
  • cukr čerstvá bazalka.

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, Na oleji ji osmahneme a přidáme k ni nasekané stroužky česneku
  2. Cibuli s česnekem zalijeme konzervovanými rajčaty a podle potřeby ochutíme solí, pepřem, vegetou a zvolna dusíme, až omáčka zhoustne
  3. Pak ji rozmixujeme dohladka (není to nutné) Přidáme nakrájenou čerstvou bazalku a omáčku podle potřeby dochutíme solí a cukrem
  4. Hodí se k masovým kuličkám, sekané, plněným paprikám nebo k těstovinám posypaným sýrem
  5. Přílohy: těstoviny, rýže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X