Rakvičky

Rakvičky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 35 dkg moučkového cukru
  • 1 celé vejce
  • 5 žloutků
  • 1 vanilkový cukr.

Postup receptu

  1. Žloutky a vejce s cukrem utřeme do velmi husté pěny
  2. Formičky předem vymažeme máslem a plníme je utřenou žloutkovou pěnou asi do jedné třetiny
  3. Pečeme při velmi mírné teplotě, cca 120 °C a jakmile těsto ve formičce vyběhne, tak troubu vypneme a necháme rakvičky jen dosušit a to až do vychladnutí
  4. Teprve když vychladnou, tak je vyklápíme
  5. Plníme je ušlehanou a mírně oslazenou šlehačkou
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X