Ražniči z mletého masa. ❤️ Budete potřebovat: 50 dkg mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 papriky, 4 rajčata, 8 malých cibulí, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Solamylu, strouhanka, špetka chilli, pepř, sůl, 3 lžíce studené vody..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 3 papriky
- 4 rajčata
- 8 malých cibulí
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Solamylu
- strouhanka
- špetka chilli
- pepř
- sůl
- 3 lžíce studené vody.
Postup receptu
- Do mletého masa dáme vodu a promícháme
- Pak do něj přidáme jemně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli
- Vše dochutíme sójovou omáčkou, špetkou chilli koření, pepřem a solí
- K masu přidáme ještě 1 lžíci solamylu a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Rajčata, papriky a cibuli nakrájíme na vhodně velké látky
- Navlhčenou rukou tvarujeme z masové směsi kouličky, které střídavě s nakrájenou zeleninou napichujeme na jehly nebo špejle
- Ražniči vložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme v troubě doměkka
- Můžeme i grilovat v domácím grilu
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát