Rebarborový koláč se sněhem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 žloutky
  • 2/5 kostky rostlinného tuku
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 6 lžic mléka
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 4 lžíce solamylu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva. Náplň: 60 dkg rebarbora
  • 3 bílky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku pomletých ořechů
  • 1 vanilkový cukr.

Postup receptu

  1. Tuk vymícháme s cukrem a se žloutky, přidáme mléko a mouku se solamylem a práškem do pečiva
  2. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme na 20 minut zapéci
  3. Potom na předpečené těsto navršíme náplň a dopečeme
  4. Náplň: Rebarboru oloupeme, a nakrájíme na malé plátky
  5. Na sítu ji spaříme a opláchneme studenou vodou
  6. Z bílků, moučkového a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, do něhož vmícháme ořechy a okapanou rebarboru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.