Recepty se pstruhem 4x jinak! Zdravý a přitom velmi chutný pokrm připravený během pár minut

Máte chuť na rybu, ale nenapadá vás způsob, na jaký ji uvařit?

Tak jste tu správně.

Právě pstruh má vysoký obsah omega-3 a je ideální pro letní dny nebo do lehkých zdravých jídel.

Pojďme si představit jednoduché, ale přitom velmi chutné recepty na pstruha, které přispějí vašemu zdraví.

Pstruh pečený v pečícím papíře s bylinkami

Upečte si filety ze pstruha a to v pečícím papíru s aromatickými bylinkami a jemnou chutí bílého vína. Můžete podávat formou lehké večeře nebo oběda a to s bramborami nebo čerstvým křupavým chlebem.

Ingredience

  • 1 ks vykuchaného pstruha
  • 1 ks citronu (1/2 na kolečka a 1/2 vcelku)
  • 1 ks cibulky fenyklu jemně nasekané
  • 2 ks šalotky na plátky
  • Kvalitní bílé víno
  • Olivový olej
  • 1/2 balení petrželky jemně nasekané
  • Brambory

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Pstruha naplňte plátky citronu.
  • Do pekáčku rozprostřete pečící papír, který posypete nasekaným fenyklem.
  • Na fenykl položte pstruha, posypte jej šalotkou a mírně zakápněte vínem a olivovým olejem.
  • Poté pstruha papírem obalte a dejte péct do trouby.
  • Pečte 25 minut na 180°C.
  • Mezitím si uvařte brambory nebo připravte jinou přílohu dle vaší chuti.
  • Po upečení stačí pstruha vybalit a můžete podávat.

TIP: Máte také rádi lososa? Inspirujte se recepty s lososem, po kterých se všem budou sbíhat sliny!

Upečený pstruh s bylinkami
Zdroj: olgasflavorfactory.com

Dušený pstruh s nakládanou okurkou a rýžovými nudlemi

Vyzkoušejte tuto asijskou variantu receptu na lahodného pstruha. Zabere vám pouhých 30 minut.

Ingredience

  • 4 ks filet ze pstruha bez kůže
  • 1 ks okurka oloupaná a nakrájená na nudličky
  • 2 ks šalotky jemně nakrájené
  • Vinný ocet a moučkový cukr
  • Chilli dle chuti
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 100-150g rýžových nudlí

Postup

  • V misce smíchejte okurku, šalotku, chilli, hořčicové semínka a octovou směs a nechte 10 minut odležet.
  • Mezitím uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
  • Filety ze pstruha vařte na páře asi 3-4 minuty.
  • Pstruha podávejte položeného na nudlích a ozdobeného okurkovou směsí.
Pečená ryba na asijský způsob
Zdroj: chatelaine.com

Dušený pstruh se zázvorem a česnekem

Vyzkoušejte tento nový recept na filé z lososa s použitím zázvoru a česneku. Tento pokrm obsahuje plno zdraví prospěšných látek a můžete jej podávat s nudlemi nebo rýží.

Ingredience

  • 4 ks filetů ze pstruha bez kůže
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1cm nastrouhaného zázvoru
  • 1 PL Mirinu nebo saké (rýžové víno)
  • 1/2 šťávy z citronu
  • Hrst listů koriandru
  • Olivový olej

Postup

  • Pstruha vložte do olejem vytřeného pekáčku.
  • V misce smíchejte česnek, zázvor, mirin a citronovou šťávu.
  • Směs nalijte na rybu a dejte péct na 10-15 minut při 180°C.
  • Po upečení podávejte posypané koriandrem s rýžovými nudlemi nebo rýží.
Zázvorovo-česnekový pstruh
Zdroj: biltmoreshop.com

Pečený máslový pstruh s česnekem

Na tento recept na pstruha pečeného v alobalu potřebujete pouze pár přísad a zabere vám méně než 25 minut. Navíc je low-carb a bezlepkový.

Ingredience

  • 2 velké filety ze pstruha
  • 50g másla
  • Oregano
  • Kopr
  • Petrželka
  • Sladká paprika
  • Sůl a pepř
  • 1 stroužek drceného česneku

Postup

  • Předehřejte si troubu.
  • Utrhněte si alobal dostatečně velký na zabalení pstruha.
  • Pekáček vyložte alobalem a doprostřed položte filety.
  • Pstruha nejprve osolte a opepřete.
  • Poté jej posypte bylinkami, česnekem a kořením.
  • Nakonec polijte pstruha rozpuštěným máslem a rovnoměrně alobalem zabalte.
  • Pečte přibližně 13 minut, poté otevřete alobal a pečte ještě 3 minuty.
  • Podávejte s bramborami, rýží, či čímkoliv, co máte rádi.
Máslový pstruh pečený v alobalu
Zdroj: primaverakitchen.com

Zdravý a dietní způsob plný chuti nabízí i vaření pstruha v páře. Podívejte se, co všechno se dá v parních elektrických hrncích z naší recenze ještě připravit.

Ryby by vám v jídelníčku neměly chybět, jelikož zvyšují energii, posilují imunitní systém a jejich konzumace napomáhá předcházení infarktu.

Zejména pstruh patří k rybám, které se hodí do jídelníčku zastánců zdravého životního stylu. Obsahují vysokou dávku přírodního jódu a ten patří mezi životně důležité prvky. Právě jód posiluje funkci štítné žlázy a chrání tělo před špatnými bakteriemi.

Ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, tudíž pro fitness nadšence či lidi, kteří se rozhodli zhubnout je důležité je konzumovat. pravidelně.

Kromě pstruha si zkuste uvařit i některé jiné ryby. Inspirujte se těmito zdravými recepty na makrelu a lososa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X