Skvělé recepty na nudličky z vepřového masa 4x jinak. Pokrmy, které se vám vryjí do paměti!

Jaké pokrmy si připravit z vepřového masa vám poradíme právě v tomto článku!

Připravily jsme si pro vás ty nejchutnější recepty na vepřové nudličky, které jsou vždy něčím kapku odlišné od běžné klasiky. A dají se k nim připravovat jakékoli oblohy a přílohy dle vaší fantazie.

Nechte se zlákat chutnými a výživnými pokrmy pro vaši rodinu či přátele.

Vepřové nudličky na kari

Hřejivé kari vyrobené z jemných proužků vepřového masa a ochucené fenyklem, kurkumou a kokosovým mlékem, které nejlépe chutná s rýží.

Ingredience

  • 750 g vepřové kýty
  • 2 lžíce slunečnicového oleje nebo kokosového oleje
  • 1 lžička semínek fenyklu, můžete i vynechat
  • 2 sušené červené chilli papričky, můžete i vynechat
  • 2 cibule, jemně nakrájené na kostičky
  • 5 stroužků česneku, rozmělněné
  • 1 špetka mořské soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička, nasekaná
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200 ml mléka, popř. kokosové mléko
  • 100 g fazolových lusků
  • hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaného
  • 1 limetka

Postup

  • Zahřejte širokou pánev a přidejte olej.
  • Jakmile je horký, přidejte celá semínka fenyklu a červené chilli papričky (pokud máte a chcete použít).
  • Přidejte cibuli a restujte, dokud nezačne hnědnout, poté přidejte prolisovaný česnek.
  • Vepřové maso nakrájejte na proužky.
  • Maso dochuťte solí, pepřem a 1/2 lžičky kurkumy.
  • Do pánve s cibulí zamíchejte konzervovaná rajčata, zelené chilli, nastrouhaný zázvor a promíchejte.
  • Jakmile se začne směs vařit, přidejte zbývající kurkumu, mletý kmín a koriandr a promíchejte. Nechte směs zredukovat a zhoustnout.
  • Přidejte maso a promíchejte, aby se pokrylo omáčkou.
  • Snižte teplotu a vařte 5 až 10 minut.
  • Nalijte (kokosové) mléko a prohřejte.
  • Následně přidejte nasekané fazole a vařte dalších 5 až 10 minut, dokud nejsou fazole uvařené.
  • Ke konci dochuťte, přidejte lístky koriandru a vymačkejte limetku.
  • Podávejte s rýží.
vepřové kari s rýží a měsíčkem citronu
zdroj: amummytoo.co.uk

Vepřové nudličky na smetaně

Lahodná zelenina, těstoviny s masem a to vše pokryté a obalené v lahodné smetanové omáčce. Na rodinný oběd ideální volba.

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nebo panenky
  • 225 g těstovin (penne, vrtulky, mašličky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g smetany na vaření
  • 100 g zakysané smetany
  • 1/4 šálku parmezánu
  • 1 čajová lžička chilli koření
  • 1/4 čajová lžička kmínu
  • 1/4 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • rajčata, nasekaný koriandr

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
  • Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi, dokud není hnědé a opečené.
  • Maso vyjměte z pánve, přidejte olivový olej a na střední teplotě nechte opět rozpálit.
  • Vložte papriky a restujte, dokud nezměknou. Poté odložte na talíř.
  • Do pánve vylijte smetany, vložte parmezán, chilli, kmín a mletou sladkou papriku.
  • Vyšlehejte pomocí metly a nechte dusit, dokud nezačne omáčka houstnout.
  • Když je omáčka hustá, přidejte vepřové maso, orestované papriky a promíchejte, dokud není vše obalené a teplé.
  • Podávejte s těstovinami.
smetanová omáčka s masem a zeleninou
zdroj: therecipecritic.com

Co takhle vyměnit přílohy a místo rýže udělat třeba některý z těchto salátů z cizrny? Chutě meze nemají!

Pikantní vepřové nudličky

Proužky z vepřového masa s lepkavou, ale pálivou omáčkou je opravdu jen pro ty, kteří mají rádi pálivé. Nejlépe tento pokrm chutná s rýží a zeleninou.

Ingredience

  • 680 g vepřového masa
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje, arašídového oleje
  • 5 stroužků česneku, lisované přes lis na česnek
  • zázvor o velikosti 2 palců, nastrouhaný
  • 1/2 šálku jemného medu
  • 1/4 šálku srirachy omáčky
  • špetka chilli koření
  • 1 lžíce vinného octa

Postup

  • V malé misce smíchejte tekutý med, srirachy omáčku a ocet. Odložte stranou.
  • Vepřové maso nakrájejte na nudličky, posypte solí, pepřem a pořádně promíchejte.
  • Do velké pánve na středním ohni nalijte olej a nechte rozpálit.
  • Maso opatrně přidejte do pánve a začněte opékat ze všech stran, dokud není maso hnědé.
  • Hotové maso vyjměte z pánve a přendejte na talíř.
  • Pánev vraťte zpět na plotýnku a přidejte česnek a zázvor.
  • Míchejte, dokud směs nebude vonět, po dobu 30 sekund.
  • Zvyšte teplotu na maximum a nalijte omáčkovou směs z medu do pánve. Za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Hned poté přihoďte špetku chilli koření.
  • Když omáčka zhoustne, vraťte vepřové maso zpět do pánve a neustále promíchávejte, aby se všechny kousky masa obalily.
  • Omáčku postupně zredukujte na silnou lepkavou glazuru, kterou při servírování polejete maso.
  • Podávejte s rýží a zeleninovou přílohou.
pálivé kousky vepřového s rýží
zdroj: foodiewithfamily.com

Velikonoce se kvapem blíží, tak se dobře připravte a vyzkoušejte něco nového jako jsou tyto recepty na saláty do velikonočního období.

Vepřové na houbách

Chutná vepřová panenka se smetanovou omáčkou a houbami, ke které se hodí noky nebo i jiná chutná příloha. Neváhejte vyzkoušet!

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 250 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 vejce
  • 250 g hub
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • sladká mletá paprika
  • 1 čajová lžička rajčatové pasty
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • rajčata, listový salát, petržel na oblohu

Postup

  • V misce smíchejte mouku, sůl a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.
  • Přidejte asi 50 ml vody a míchejte dohladka.
  • Následně přimíchejte vejce a dalších 75 ml vody.
  • Začněte mixovat ručním mixérem, aby vzniklo těsto.
  • Ve velkém hrnci přiveďte solenou vodu k varu.
  • Těsto protlačujte skrze struhadlo či tomu podobný kuchyňský kousek a vařte, dokud nezačnou vyplouvat proužky těsta napovrch. Poté je lžící postupně vytahujte z vody.
  • Vepřovou panenku osušte, nakrájejte na úzké proužky.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  • Na pánvi rozpalte olej a přidejte vepřové maso. Restujte na prudkém ohni, dokud maso nezhnědne. Poté vyjměte z pánve.
  • Do pánve přidejte čajovou lžičku másla, cibuli, houby a restujte 3 až 4 minuty na středním ohni.
  • Vepřové maso vraťte do pánve a posypte mletou paprikou.
  • Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar.
  • Zakryjte a duste na mírném ohni asi 10 minut.
  • Přidejte smetanu a opět přiveďte k varu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Servírujte s těstovinovými nudličkami a zeleninovou oblohou z rajčat, listového salátu, petrželkou apod.
houbová - masová směs s oblohou z listového salátu a rajčat
zdroj: eatsmarter.com

A když už jsme u těch hub, zkoušeli jste někdy plněné žampiony? Jestli ne, tak neváhejte a pusťte se do nich.

Něco navíc

Ano, vepřové maso se dá připravovat na nespočet způsobů.
Skvěle se hodí na grilovací sezónu, kdy k jeho konzumaci můžete připravit dipy různých chutí.


Níže jsem si pro vás dovolila připravit, mnou několikrát připravovaný, recept na cibulkový dip. Nejednou sklidil úspěch, tak ho neváhejte vyzkoušet!

Cibulkový dip

Ingredience

  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 ml smetanového jogurtu
  • 2 zelené cibulky, nasekané najemno
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička tymiánu

Postup

  • Všechny ingredience pořádně smíchejte ve větší misce.
  • Ochuťte solí, pepřem a tymiánem.
  • Před podáváním nechte alespoň hodinu odpočívat, než se chutě propojí.
jogurtový - smetanový dip s jarní cibulkou ke grilovanému masu
zdroj: sweetpealifestyle.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.