Ty nejlepší recepty s máslem z arašídů na jednom místě. Inspirujte se!

Máte chuť na nějakou dobrotu s chutí arašídů?

Pak jste tu správně!

Dnes jsme si pro vás připravili vynikající recepty s arašídovým máslem, které si zamiluje celá vaše rodina.

Máme pro vás sladké varianty, ale i jednu slanou.

A jako bonus tu najdete recept na vlastní domácí máslo z arašídů.

Tak pojďme na to!

Recept na domácí arašídové máslo

Připravte si s námi své vlastní domácí máslo z arašídů, které je neuvěřitelně hladké, krémové a hlavně lahodné!

Ingredience

  • 3 šálky pražených solených nebo nesolených arašídů
  • mořská sůl podle chuti (pokud používáte nesolené arašídy)

Postup

  • Arašídy dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud vám nevznikne hladká směs.
  • Mixér každých cca 30 sekund až minutu zastavte a seškrábněte stěny.
  • Směs bude zpočátku hrubá.
  • Poté zhoustne a nakonec se stane krásně krémovou a hladkou.
  • Celý proces by měl trvat asi 8 až 10 minut.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě nebo sklenici při pokojové teplotě nebo v lednici až 1 měsíc.
Máslo z arašídů, které je naléváno do sklenice.
www.loveandlemons.com

Zdravé brownies s arašídovým máslem

Tyto zdravé brownies z pouhých 3 ingrediencí jsou plné chuti a nepotřebujete na ně žádnou mouku, vejce, cukr ani olej. Navíc jsou hovové za méně než 30 minut.

Ingredience

  • 165 g datlí bez pecek
  • 128 g neslazeného arašídového másla
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku

Postup

  • Předehřejte troubu na 177 °C.
  • Bochníkovou formu na chléb 20 x 10 cm vyložte pečicím papírem.
  • Přidejte datle do kuchyňského robotu a pulsujte, dokud se nevytvoří hladká pasta.
  • Možná budete muset datle několikrát seškrábnout ze stěn kuchyňského robotu, abyste rozmixovali všechny datle.
  • Přidejte arašídové máslo a kakaový prášek a promixujte, dokud vám nevznikne hladká směs jednotné barvy.
  • Vložte směs do připravené formy.
  • Rukama jej rovnoměrně přitlačte na formu.
  • Pečte asi 10 minut nebo dokud se povrch nezačne nafukovat.
  • Brownies během pečení moc nenakyne.
  • Nepečte je příliš dlouho, protože by se vysušily a nebyly tak měkké a vláčné.
  • Před krájením a podáváním nechte brownies vychladnout.
  • Pokud chcete, pokapejte je před podáváním arašídovým máslem.
Čokoládové řezy naskládané na sobě.
www.kirbiecravings.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na čokoládové brownies. Máme pro vás i zdravé a netradiční varianty!

Pikantní mrkvová polévka s máslem z arašídů

Vynikající polévku z mrkve s červeným kari a arašídovým máslem si prostě zamilujete! Dokonalé spojení chutí a jednoduchá příprava z ní tvoří skvělého kandidáta na váš nový oblíbený pokrm.

Ingredience

  • 8–10 velkých mrkví, oloupaných a nahrubo nakrájených
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, oloupané
  • 400 ml kokosového mléka v konzervě
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/4 šálku arašídového másla
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • sůl podle chuti
  • koriandr a arašídy na ozdobu

Postup

  • Cibuli a česnek orestujte na troše oleje do měkka.
  • Přidejte mrkev, kokosové mléko, vývar a kari pastu.
  • Duste, dokud mrkev nezměkne.
  • Přidejte arašídové máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Polévku rozmixujte dohladka, osolte a můžete servírovat.
  • Posypte čerstvým koriandrem a arašídy.
Polévka z mrkve s červeným kari a máslem z arašídů v hrnci. Míchá ji ruka s vařečkou.
www.pinchofyum.com

Polévku můžete připravit i v pomalém hrnci. Pokud přemýšlíte nad jeho koupí, možná se vám budou hodit naše recenze hrnců na pomalé vaření. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Nepečené ovesné cookies

Vyzkoušejte tyto luxusní cookies z ovesných vloček a arašídového másla. Jsou jednoduché na přípravu a potěší každou vaši návštěvu! Navíc je ani nemusíte péct.

Ingredience

  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku mléka
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 2/3 šálku krémového arašídového másla
  • 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček
  • 1/2 šálku klasických ovesných vloček
  • 1 lžička vanilky

Postup

  • Ve středním hrnci rozpusťte 1/2 šálku másla na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte 1/2 šálku mléka, 1 šálek třtinového cukru, 1 šálek krystalového cukru a 1/3 šálku kakaového prášku.
  • Dobře promíchejte, dokud se vše nespojí a pokračujte ve vaření na středně vysoké teplotě.
  • Směs přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs vaří, nastavte časovač na 1 minutu.
  • Sundejte hrnec ze sporáku a přidejte 1/4 lžičky soli, 2/3 šálku arašídového másla, 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček a 1/2 šálku klasických ovesných vloček.
  • Poté přidejte 1 lžičku vanilky.
  • Vše promíchejte.
  • Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
  • Pomocí lžíce nabírejte směs a poté tvarujte cookies, které pokládejte na plech.
  • Pracujte rychle, je důležité cookies dávat na plech, když jsou ještě horké.
  • Nechte vychladnout při pokojové teplotě asi 30-60 minut, nebo je můžete dát chladit do lednice či mrazáku.
  • Skladujte zbytky ve vzduchotěsné nádobě na pultu po dobu 3-5 dnů.
Sušenka z ovesných vloček a másla z arašídů, kterou drží ruka.
www.thefoodcharlatan.com

Čokoládovo-arašídové řezy

Jako další v řadě nepečených dezertů s arašídovým máslem se vám představí dokonalé řezy, na které potřebujete pouhých 5 ingrediencí a 25 minut vašeho času! Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to!

Ingredience

  • 125 g sušenek, rozdrcených
  • 100 g rozpuštěného másla
  • ¾ šálku hladkého arašídového másla plus 4 lžíce navíc
  • ⅓ šálku moučkového cukru
  • 1 šálek čokoládových peciček

Postup

  • Pečící formu o rozměrech 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Ve středně velké míse smíchejte drcené sušenky, rozpuštěné máslo, ¾ šálku arašídového másla a moučkový cukr.
  • Vtlačte do připravené formy a dejte stranou.
  • V parní lázni rozpusťte 1 šálek čokoládových lupínků s 2 lžícemi arašídového másla.
  • Nalijte na těsto v pečící formě a stěrkou uhlaďte.  
  • Zbývající 2 lžíce arašídového másla opatrně po lžičkách nanášejte na čokoládovou polevu tak, abyste tvořili menší kolečka.
  • Pomocí párátka pak z těchto koleček vytvořte spirálový vzor (viz obrázek níže).
  • Pracujte rychle, čokoláda začne tuhnout.
  • Plátky nechte 1 hodinu nebo do ztuhnutí v lednici.
  • Nakrájejte a podávejte.
Řezy z čokolády a másla z arašídů.
www.thekiwicountrygirl.com

Máme pro vás i lahodné recepty na řezy z perníku! Zkuste je na tři různé způsoby.

Vánoční kuličky z arašídového másla

Krémové arašídové máslo tvarované do kuliček, namáčené do bílé čokolády a ozdobené barevnými posypkami? Tak tohle prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1/2 šálku krémového arašídového másla
  • 3 lžíce změklého másla
  • 450 g tabulkové bílé čokolády s mandlemi
  • posypky dle vlastního výběru

Postup

  • Ve střední míse smíchejte cukr, arašídové máslo a máslo.
  • Nechte v lednici 30 minut nebo dokud se se směsí nebude dát dobře pracovat.
  • Vytvarujte 2,5 cm kuličky a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Dejte do mrazáku na 30 minut nebo do ztuhnutí.
  • Když jsou kuličky hotové, rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni.
  • Kuličky pokládejte do čokolády tak, aby se celé obalily.
  • Položte zpět na pečící papír a ozdobte posypkami.
  • Nechte ztuhnout a podávejte.
Krémové máslo z arašídů tvarované do kuliček, namáčené do bílé čokolády a ozdobené barevnými posypkami na tácu.
www.bitzngiggles.com

Další tipy, jak využít arašídové máslo v kuchyni

  • Natřete ho na krajíc křupavého chleba.
  • Přidejte ho do ovesné kaše.
  • Použijte jej jako pojivo v domácích granola tyčinkách.
  • Připravte z něj pikantní arašídovou omáčku, kterou můžete podávat s nudlemi nebo třeba jarními závitky.
  • Vyšlehejte si arašídový dresink.
  • Přidejte ho do svého smoothie.
  • Vyzkoušejte oblíbený americký sendvič: jeden plátek bílého toustového chleba natřete arašídovým máslem, druhý marmeládou a přiklopte.
  • Namažte ho na palačinky, vafle nebo lívanečky.
  • Použijte ho jako náhradu másla. (Do většiny jídel a dezert můžete přidat směs 50/50 arašídového másla a oleje pro požadované množství másla. Pokrm pak získá úžasnou arašídovou chuť.)
  • Připravte si sladkou pizzu. Pizzu namažte silnou vrstvou arašídového másla, poté přidejte čerstvé kiwi, lesní ovoce, banány, kousky čokolády, kokosové vločky, extra arašídy a cokoli jiného, ​​co máte rádi.
  • Zahřejte arašídové máslo spolu s máslem, směs nalijte na popcort a dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem.
  • Přidejte ho do hummusu místo tahini.
  • Upečte si muffiny s arašídovým máslem.
  • Udělejte si luxusní domácí parfait s čokoládou a arašídovým máslem.
  • Smíchejte ho s česnekem, limetkou a sójovou omáčkou a vznikne vám dokonalá marináda.
  • Namíchejte si vlastní ovocný dip. Smíchejte arašídové máslo s jogurtem, skořicí a trochou medu nebo javorového sirupu. Do dipu pak namáčejte plátky jablek nebo řapíkatý celer.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X