6 skvělých receptů z remosky, které určitě musíte zkusit!

Stále nevíte co si uvařit k obědu, večeři nebo jen tak a leží vám v kredenci téměř nepoužívaná remoska?

Nebo jen nevíte, co v této elektrické přenosné troubě ukuchtit?

Věděli jste, že s ní připravíte téměř vše, například vajíčka, moučníky, ale i pizzu?

Pojďte se inspirovat nejlepšími slanými, ale i sladkými recepty z remosky, které uvaříte velmi jednoduše během chvíle.

Kuře v remosce na zelenině

Tento vcelku odlehčený oběd připravíte do 90 minut. Zeleninu můžete nakombinovat podle svých chutí a preferencí. Vhodné jsou například houby místo zeleniny. Kuře lze nahradit třeba králíkem.

Ingredience

  • 700g kuřecích paliček (můžou být i stehna)
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 menší cukety
  • 1/3 pórku (můžete nahradit cibulí)
  • 1 plechovka rajčatového pyré (200g)
  • 8ks rajčátek (cherry)
  • 2 drcené stroužky česneku (dle chuti i více)
  • Tymián
  • Sůl (dle chuti i pepř)
  • Plátky másla na kuře
  • Koření dle vaší chuti (gyros, grilovací, koření na kuře)
  • Voda na podlití (pokud zelenina nepustí dost tekutin)

Postup

  • Kuřecí maso důkladně omyjte, očistěte a osolte, případně opepřete.
  • Poté nakrájejte omytou zeleninu na větší kousky, přičemž rajčata můžete nechat celá nebo na půlky.
  • Nakrájenou zeleninou vyložte dno remosky a polijte rajčatovým pyré.
  • Okořeňte dle chuti, přidejte tymián a navrch naskládejte kuřecí maso, na které položte plátky másla.
  • Remosku zaklopte a pečte 60-70 minut podle velikosti masa.
  • V polovině doby pečení podlijte zeleninovou šťávou, případně podlijte, pokud zelenina nepustila dost vody.
  • V případě pečení jiného druhu masa, například králičího, dobu pečení prodlužte alespoň o 15 minut.
  • Hotový pokrm podávejte s rýží, brambory nebo třeba hranolkama.
Kuřecí stehýnko se zeleninou uvařené v remosce
Zdroj: simplyhomecooked.com

Zapečená vajíčka v remosce

Tento recept se hodí spíše na ráno, kdy máte chuť na slanou snídani. Můžete využít starší housku z předešlého dne, tak alespoň neskončí v koši. Z uvedeného množství připravíte 4 porce zapečených vajec.

Ingredience

  • 2ks housky (4 poloviny housky)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky eidamu nebo goudy
  • 4 vejce
  • Máslo (na osmažení housek, na vymazání formiček)

Postup

  • Formičky nebo mističky vymažte máslem.
  • Na pánvi rozehřejte máslo a na něm osmažte každou polovinu housky.
  • Do vymazaných formiček vložte na dno vždy polovinu housky, navrch plátek eidamu a šunky.
  • Navrch do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  • Dle chuti osolte, okořeňte a poté vložte do rozehřáté remosky, kde je zapékejte, dokud vejce neztuhne.
Zapékané žemle s vajíčkem ve formičkách
Zdroj: finishedwithsalt.com

Při výběru remosky se inspirujte těmito TIPY na elektrickou pánev ETA.

Moučník z elektrické trouby

Je libo sladký recept, který připravíte v remosce? Upečte si tříbarevnou buchtu s tvarohem a malinami, kterou připravíte do hodiny.

Ingredience

  • 260g polohrubé mouky
  • 130g cukru krystal
  • 2 vajíčka
  • 150ml mléka
  • 100g rozpuštěného másla
  • 3/4 balení kypřícího prášku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • Maliny dle chuti

Ingredience na náplň z tvarohu

  • 250g měkkého plnotučného tvarohu (vanička)
  • 120g bílého jogurtu (můžete použít zakysanou smetanu)
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 2 lžíce vanilkového pudingového prášku

Postup

  • Nejprve vymažte remosku máslem a vysypte hrubou moukou. Případně můžete vyložit pečícím papírem.
  • Připravte si tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí na ni potřebnou.
  • Tvarohovou směs naplňte do igelitového sáčku, kterému později na konci ustřihněte růžek.
  • V míse vyšlehejte vajíčka s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, mléko a vše řádně promíchejte.
  • Přisypte mouku, kypřící prášek a mícháním spojte.
  • Přibližně polovinu těsta (větší) nalijte do vymazané remosky.
  • Zbylou polovinu obarvěte holandským kakaem a přidejte maliny.
  • Kakaové těsto poté můžete dle vaší fantazie nanést na světlé těsto v remosce.
  • Nakonec navrch naneste pomocí nastřihnutého igelitového pytlíku tvarohovou vrstvu a to v podobě mřížek.
  • Pečte v remosce po dobu 30 minut, případně vyzkoušejte pomocí špejle, zda je buchta hotová.
Kousek buchty upečené v remosce s malinami
Zdroj: iambaker.net

Domácí pizza z remosky

Věděli jste, že v remosce lze připravit i pizzu? Teď si ji můžete vyzkoušet i vy a pozor, fantazii se meze nekladou. Tudíž pokud máte na pizze raději jiné ingredience, připravte si ji podle vašeho gusta. Množství uváděné v tomto receptu je na 2-3 pizzy.

Ingredience na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 160ml vody (vlažné)
  • 5g droždí
  • 1 lžička olivového oleje
  • Špetka soli (cca 5-8g podle chuti)

Ingredience na oblohu pizzy

  • 1 plechovka rajčatového pyré (lze nahradit kečupem)
  • 5-6 plátků šunky
  • 150g mozzarelly na plátky
  • Pár kousků ananasu (může být z plechovky)
  • Bazalka (sušená nebo čerstvá)

Postup

  • Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždí a nechte úplně rozpustit.
  • Ve větší míse smíchejte mouku se solí. V té následně vytvořte důlek, kam nalijte lžičku olivového oleje.
  • Postupně přilévejte vodu s droždím do mouky a vypracujte vláčné těsto (nesmí příliš lepit).
  • Vypracované těsto přikryjte utěrkou a dejte na 30-40 minut kynout.
  • Vykynuté těsto následně na vále prohněťte a poté vytvořte 3 stejně velké koule.
  • Koule na vále přikryjte drobet navlhčenou utěrkou a opět nechte asi 30 minut kynout.
  • Vál si posypte moukou a ze všech koulí vyválejte tenké placky, které se budou vejít do remosky a okraje nechte vyšší.
  • Placku vložte do remosky, potřete ji rajčatovým protlakem, pokládejte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou nebo sušenou bazalkou.
  • Nakonec naskládejte pár kousků ananasu dle chuti a zakápněte olivovým olejem.
  • Pečte zhruba 35-40 minut do zlatova.
  • Stejným způsobem pak připravíte zbylé pizzy.
Hawaii pizza upečená v elektrické remosce
Zdroj: moderncrumb.com

Pokud nemáte dostatek fantazie, nechte se vést těmito 3 snadnými recepty na domácí pizzu, kterou můžete připravit i v této elektrické remosce.

Domácí hranolky v remosce

V této elektrické troubičce můžete připravit i vlastní hranolky z čerstvých brambor. Upečené hranolky můžete podávat například s prvním receptem tohoto článku, a to s kuřátkem na zelenině.

Ingredience

  • 5-7 brambor
  • Olej na vymaštění
  • Sůl
  • Koření dle chuti (například grilovací)

Postup

  • Brambory oloupejte a následně omyjte studenou vodou.
  • Pokrájejte je na proužky tenké dle vašich preferencí.
  • Nakrájené proužky brambor v míse smíchejte se solí a kořením, které máte nejraději.
  • Remosku vymastěte olejem a vložte do ní okořeněné proužky brambor.
  • Zaklapněte a pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova.
  • Hotové hranolky podávejte s jakýmkoliv masem nebo jiným vhodným pokrmem.
Okořeněné hranolky podávané s kečupem
Zdroj: minimalistbaker.com

Vepřové výpečky pečené v remosce

Připravte si tento recept do remosky z vepřového masa, který můžete taktéž podávat s domácími hranolkami z předchozího receptu.

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 větší cibule
  • 3-4 stroužky česneku (množství dle chuti)
  • Hladká mouka (asi lžíce)
  • Sádlo (nebo máslo)
  • Sůl, kmín a pepř

Postup

  • Maso umyjte, očistěte od blan a nakrájejte na kostičky.
  • Cibuli nakrájejte na drobné kousky.
  • V míse kostičky masa osolte, opepřete, přidejte kmín a cibuli.
  • Prolisujte česnek a přidejte společně se lžící mouky.
  • Vše promíchejte, vložte do remosky a dejte péct.
  • Po nějaké době podlijte vodou a poté nechte dusit.
  • Až se voda vypaří, znovu podlijte a nechte dusit, dokud masíčko nebude křehké a zlatavé.
  • Hotové maso podávejte se zelím, knedlíkem nebo třeba s hranolkami z předchozího receptu.
Opečené vepřové maso
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Proč právě remoska?

Tím, že je remoska dobře přenosným spotřebičem, je vhodná například na chatu nebo na místa, kde si pečené pokrmy jen tak nepřipravíte.

Oproti klasické elektrické troubě remoska ušetří až 80% elektrické energie. Teplo z ní míří přímo do surovin, proto si díky remosce připravíte téměř každý pokrm, který si jen představíte. Také díky nepřilnavému povrchu není potřeba použití tolika tuku či dokonce žádného.

Jídla jsou proto na zdravější bázi a mohou vaření v ní využít lidé s dietami nebo trpící na vysoký cholesterol. Také lidé se zdravým životním stylem uvítají zdravější způsob vaření právě v této elektrické pánvi.

Jak již možná víte díky receptům obsaženým v tomto článku, v remosce připravíte pokrmy od masa, příloh až po chléb a moučníky. Není tedy od věci si tento spotřebič pořídit ať už z hlediska úspory peněz nebo z důvodů zdravého stravování a jeho multifunkčnosti.

Pokud zvažujete koupi remosky, inspirujte se testem a recenzemi 10 nejlepších remosek, která vám napomůže při výběru té nejlepší.

Máte-li zálusk na spotřebič spíše na vaření než pečení, mrkněte se na recenzi 5 nejlepších multifunkčních hrnců.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X