Řecká fazoláda

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg bílých fazolí
  • 4 dkg slaniny
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 cibule
  • 30 dkg rajčat
  • 2 paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky
  • 1,25 l vody
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • chilli koření.

Postup receptu

  1. Fazole namočíme do studené vody, necháme je přes noc namáčet a pak je druhý den v téže vodě uvaříme doměkka
  2. Drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme do varu
  3. Přidáme rajčata pokrájená na kousky, papriku pokrájenou na nudličky, špetku chilli koření (nebo pepře) a vaříme, až zelenina změkne
  4. Přidáme fazole i s vývarem a 5 minut povaříme
  5. Dochutíme solí a podle potřeby i špetkou cukru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.