Řecký pilaf s vepřovým masem

Řecký pilaf s vepřovým masem
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové plece
  • 5 dkg uzené slaniny
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla nebo másla
  • 1 velká cibule
  • 2 zelené papriky
  • 4 rajčata
  • 1 hrnek rýže
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2-2,5 hrnku masového vývaru nebo vody s bujónem.

Postup receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky
  2. Sádlem nebo máslem vymastíme pekáček a na dno narovnáme na plátky nakrájenou uzenou slaninu
  3. Na ni dáme vrstvu nakrájeného masa, osolíme je a opepříme a dáme na něj vrstvu na proužky nakrájených paprik a na kostičky nakrájených rajčat
  4. Vše posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a propláchnutou rýží
  5. Na ni dáme znovu maso a vrstvení opakujeme do vypotřebování surovin
  6. Poslední vrstvou je rýže
  7. Zalijeme osoleným vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě
  8. Příloha: chléb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.