Recepty na pomazánku z ředkviček na 6 způsobů. Vyzkoušejte je všechny!

Nevíte jakou pomazánku natřít na chlebíčky? Máte chuť na čerstvý chléb s pomazánkou?

Pokud máte přebytek ředkviček nebo se u nich blíží doba použitelnosti, nezoufejte.

Využijte je na některý z našich nejlepších receptů na ředkvičkovou pomazánku. Lahodná a svěží pochoutka pro všechny příležitosti.

Pomazánka z ředkviček s majonézou

Nejlepší ředkvičková pomazánka s majonézou, která se sní jistě jako první. Inspirujte se!

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kostka/trojúhelníček taveného sýru
  • 3ks vajec natvrdo
  • 3 lžíce majonézy
  • Hrst pažitky
  • Sůl a mletý pepř

Postup

  • Vejce uvařte natvrdo (12-15 minut). Ředkvičky omyjte a nastrouhejte na hrubém vzorku.
  • Pažitku nasekejte nadrobno.
  • V míse smíchejte nastrouhané ředkvičky s pokrájenými vejci a nasekanou pažitkou.
  • Přidejte prolisovaný česnek, majonézu, tavený sýr.
  • Vše promíchejte a nakonec opatrně osolte a opepřete podle chuti.
  • Nechte chvíli odležet v ledničce a poté podávejte s čerstvým pečivem tak, jak máte rádi.
Obložený chlebíček s pomazánkou s ředkvičkami a pažitkou.
Zdroj: simple-nourished-living.com

Vajíčkovo-ředkvičková pomazánka

Kombinaci vajec a ředkvičky si zamilujete. Výborná na potírání slavnostních chlebíčků nebo jen tak k večeři či k svačině.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 2-3 vejce natvrdo
  • 100g žervé (nejlépe v kostce)
  • 1 lžíce bílého jogurtu (dle chuti a konzistence)
  • Nasekaná pažitka (hrstka)
  • Sůl, pepř
  • Lžička hořčice

Postup

  • Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut).
  • Ředkvičky očistěte a nastrouhejte nebo nasekejte na malé kousky.
  • Ředkvičky osolte a nechejte odvodnit, poté přebytečnou vodu vymačkejte.
  • Uvařená vajíčka buď nakrájejte nadrobno nebo protlačte přes mřížku.
  • Vejce smíchejte s ředkvičkami, přidejte žervé, hořčici, nasekanou pažitku.
  • Nakonec dle chuti osolte nebo opepřete. Pokud chcete, přidejte lžíci bílého jogurtu pro zjemnění.
  • Nechejte odležet v lednici a poté podávejte.
Chléb namazaný pomazánkou z ředkviček a posypaný pažitkou.
Zdroj: siasoulfood.blogspot.com

Cottage pomazánka s ředkvičkami a vejci

Vyzkoušejte náš recept na vajíčkovou pomazánku s cottage sýrem a ředkvičkami. Nejlepší suroviny, ze kterých vykouzlíte lahodný pokrm.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 100g cottage sýra
  • 3-4 vejce natvrdo
  • 1 kostka/trojúhelník taveného sýra
  • Špetka sladké papriky
  • Sůl a pepř

Postup

  • Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut ve vroucí vodě).
  • Po uvaření vejce nastrouhejte nebo nasekejte nadrobno a smíchejte s cottage sýrem.
  • Ředkvičky omyjte a nastrouhejte najemno. Přidejte do mísy k vejci a sýru.
  • Přidejte tavený sýr, špetku mleté papriky a promíchejte.
  • Dochuťte solí a pepřem a dejte odležet do lednice. Poté podávejte.
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami.
Zdroj: americastestkitchen.com

Ulehčete si vaření vajíček a inspirujte se v naší recenzi na nejlepší elektrické vařiče vajec. Pomůžeme vám ve výběru toho nejlepšího!

Bylinková pomazánka s ředkvičkami

Přidejte do ředkvičkové pomazánky snítky bylinek a vykouzlíte velmi zdravý pokrm plný vitaminů.

Ingredience

  • 1-2 svazky ředkviček
  • 1/2 cibule (nebo 2 jarní cibulky)
  • 50g změklého másla
  • 250g tvarohu
  • Čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián,…)
  • Sůl a pepř

Postup

  • Máslo vyšlehejte s tvarohem.
  • Ředkvičky opláchněte, osušte a nastrouhejte je najemno. Cibuli nasekejte nadrobno.
  • Cibuli s ředkvičkami přidejte do vyšlehaného másla s tvarohem. Nakonec přidejte nasekané bylinky.
  • Promíchejte, ochutnejte a dle potřeby osolte nebo opepřete.
  • Nechte v lednici odležet a poté podávejte.
Čerstvá domácí pomazánka z ředkviček a čerstvých bylinek.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Mrkvovo-ředkvičková pomazánka

Tato pomazánka z ředkviček a tvarohu s příměsí čerstvé mrkve vám vytře chuťové pohárky. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 150g měkkého tvarohu
  • 100g pomazánkového másla
  • 100g mrkve
  • 2ks vejce natvrdo
  • Sůl
  • Čerstvá pažitka

Postup

  • Uvařte vejce natvrdo (12-15 minut). Ředkvičky nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte.
  • Uvařená vejce nastrouhejte nahrubo a mrkev pokrájejte nebo taktéž nastrouhejte.
  • Ředkvičky, vejce a mrkev smíchejte s pomazánkovým máslem a tvarohem.
  • Promíchejte s nasekanou pažitkou a nakonec dle chuti osolte.
  • Nechte odpočívat v lednici, aby se chutě propojily a poté podávejte na svém oblíbeném pečivu.
Chlebíčky s pomazánkou z ředkviček a mrkve.
Zdroj: thefeedfeed.com

Pomazánka z ředkví s vajíčkem a petrželkou

Připravte si výbornou pomazánku do pěti minut. Stačí připravené suroviny smíchat a máte hotovo.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 3 vejce natvrdo
  • 1 menší cibule
  • 130g lučiny
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • Petrželka
  • Sůl

Postup

  • Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut).
  • Ředkvičky omyjte, osušte a poté nastrouhejte nahrubo. Trochu posolte a nechte je vypotit, poté vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Uvařená a vychladlá vejce nastrouhejte a přidejte k okapaným ředkvičkám.
  • Přidejte lučinu, bílý jogurt, pokrájenou cibuli a nakonec nasekejte petrželku.
  • Promíchejte a buď nechte odležet v lednici anebo ihned podávejte.
Žitný chléb potřený pomazánkou z vajec, ředkvičky a lučiny.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Jakou další pomazánku připravit? Co třeba z vajec? Inspirujte se našimi výbornými recepty na vajíčkovou pomazánku.

Nenápadná ředkvička plná užitečných látek

Pod názvem ředkvička je ukrytý kořen ředkve seté letní. Barva je většinou jasně červená, ale jsou však i odrůdy, jejichž barva je třeba bílá, žlutá nebo červenobílá. Dužina je však většinou bílá. Chuťově jsou bezvýrazné, vodovité a někdy velmi pálivé – záleží na způsobu pěstování, zalévání a obsahu rostlinných olejů.

Ředkvičky pochází z Asie. Obsahuje velké množství vitamínů jako C,D,E, dále thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin a také betakaroten. Co se týče minerálních látek, ředkvičky jsou bohaté na mangan, železo, sodík, fosfor, měď, hořčík, vápník, draslík a síru. Tyto látky obsahuje z důvodu toho, aby byla ochráněna proti plísním a bakteriím. Stejně příznivě působí i v našem žaludku, kde také působí proti plísním a bakteriím.

Tato zelenina obsahuje silice, které napomáhají v podpoře vykašlávání (expektorans). Oleje působí v oblasti nosohltanu a ústní dutiny antisepticky. Silice také obsahují molekulu síry, což napomáhá při infekcích žaludku a zlepšuje peristaltiku.

Nesmíme opomenout, že vitamin C podporuje imunitu. Také vápník pomáhá při stavbě chrupavek a kostí. Betakaroten má příznivý vliv na stav očí. Draslík ovlivňuje pozitivně srdeční sval. Ředkvičky se, díky malému obsahu kalorií a naopak vysokému obsahu vlákniny, skvěle hodí pro každou dietu.

U nás najdete širokou paletu receptů z ředkviček. Nejen pomazánky, ale i saláty, polévka nebo třeba nakládané ředkvičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X