Svěží a zdravé saláty z ředkviček v 7 luxusních variantách. Inspirujte se!

Máte chuť na něco lehkého a neotřelého?

Rádi byste své hosty pohostili něčím novým?

V tom případě vyzkoušejte naše recepty na ředkvičkové saláty 7x jinak!

Najdete u nás verze s kozím sýrem, ovčím tvarohem, pečenou cizrnou nebo třeba se šunkou a chřestem.

Tak jako tak si pochutnáte!

Salát z ředkviček, cherry rajčat a kozího sýru

Jednoduchý salát plný chuti, který je krásně osvěžující zejména během letních dní. Kombinaci sladkých rajčátek, slaného kozího sýra a štiplavých ředkviček si zamilujete!

Ingredience:

Na salát:

  • několik listů hlávkového salátu, nasekaných
  • pár lístků baby špenátu
  • hrst cherry rajčat, rozpůlených
  • dvě ředkvičky, najemno nakrájené
  • 50 g kozího sýra

Na zálivku:

  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce červeného vinného octa
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup       

  1. Do mísy vložte listy salátu, listy špenátu, rajčata a ředkvičky.
  2. V jiné míse smíchejte olivový olej, ocet a citronovou šťávu.
  3. Dochuťte špetkou soli a pepře.
  4. Tak se vytvoří zálivka na salát.
  5. Zálivkou podle chuti zalijte přísady v první míse a jemně promíchejte lžící nebo rukou, aby se zelenina krásně potřela.
  6. Salát posypte kozím sýrem a ihned podávejte.
Salát s rajčátky, ředkvičkami a kozím sýrem servírovaný na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.simplyum.com

Ředkvičkový salát s tvarohem

Tento salát je naprosto luxusní a přitom strašně jednoduchý na přípravu. Kouzlo mu dodává servírování celých ředkviček včetně jejich zelené části, která je ještě zdravější než jejich podzemní část. Užijte si to!

Ingredience:

  • 12 ředkviček
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 snítka nasekaných listů máty plus další listy k servírování
  • 1/2 svazku kopru, nasekaného a navíc k podávání
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 100 g čerstvého ovčího nebo kozího tvarohu

Postup       

  1. Ředkvičky omyjte a ze zelených svršků odstraňte všechny zvladlé listy.
  2. Polovinu ředkviček nakrájejte na tenké plátky, vrchní zelené části nechte celé a dejte je stranou.
  3. Do misky dejte plátky ředkvičky, jarní cibulku, mátu a kopr.
  4. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje, polovinu citronové šťávy a čtvrtinu kůry a promíchejte.
  5. Zbylé ředkvičky rozkrojte podélně na poloviny (snažte se, aby jejich listy zůstaly přichycené ke každé polovině).
  6. Nandejte lžíci tvarohu na každý servírovací talířek.
  7. K tvarohu přidejte půlky ředkviček se zelenými částmi a zbylé zelené části rozházejte na aranžovaný talíř.
  8. Zakápněte zbývající citronovou šťávou, citronovou kůrou a 1 lžící oleje.
  9. Posypte koprem a mátou a servírujte.
Salát z ředkviček a tvarohem servírovaný na talíři.
www.delicious.com.au

Vyzkoušejte i naše recepty na ředkvičky 7krát jinak! Věřte, že ani v jednom případě nebudete litovat!

Salát z ředkviček s jogurtovo-koprovým dresinkem

Luxus na talíři! Ředkvičky, chladná okurka, pečená cizrna, hlávkový salát a dresink z jogurtu a kopru spolu vytvářejí perfektní a svěží kombinaci, kterou se nemusíte stydět naservírovat i těm nejnáročnějším strávníkům.

Ingredience:

Na salát:

  • 1 hlávkový salát
  • 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
  • 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 velké avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky uzené papriky

Na dresink:

  • 3/4 šálku řeckého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 1 polévková lžíce čerstvého kopru, nasekaného
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup       

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Cizrnu slijte a opláchněte.
  3. Oloupejte slupky z cizrny, ale tento krok můžete přeskočit, pokud chcete ušetřit čas.
  4. Cizrnu dejte na plech s pečicím papírem a promíchejte s olivovým olejem, mořskou solí a paprikou.
  5. Cizrnu pečte v troubě 40 minut.
  6. Po 40 minutách vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočinout.
  7. Vložte ji zpět do trouby na dalších 10-15 minut, dokud nebude krásně křupavá.
  8. Smíchejte všechny ingredience na dresink v malé misce.
  9. Dejte do lendnice, dokud nebudete připraveni servírovat.
  10. Hlávkový salát položte na talíř, na salát rovnoměrně rozložte ředkvičky, okurku a avokádo.
  11. Celý salát zalijte požadovaným množstvím dresinku.
  12. Posypte pečenou cizrnou.
  13. Dobrou chuť!
Ředkvičky, okurka, pečená cizrna, hlávkový salát a dresink z jogurtu, to vše servírované na talíři.
www.themodernproper.com

Jednoduchý okurkovo-ředkvičkový salát

Dokonalá osvěžující a zdravá příloha ke grilovanému masu a rybám, která je snadná a rychlá na přípravu a ke všemu skvěle chutná!

Ingredience:

Na salát:

  • 350 g okurek, nakrájených na tenké plátky   
  • 150 g ředkviček, nakrájených na tenké plátky
  • 2 lžíce čerstvého kopru

Na zálivku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup       

  1. Okurky a ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Umístěte do velké mísy.
  3. Přidejte kopr.
  4. Smíchejte přísady na dresink a dobře promíchejte.
  5. Zálivkou přelijte salát a dobře promíchejte.
  6. Před podáváním nechte marinovat 5-10 minut.
Salát z okurek a ředkviček servírovaný na talíři.
www.simply-delicious-food.com

Inspirujte se také našimi recepty na lahodná a zdravá okurková smoothie, která si určitě nepřipravíte pouze jednou!


Ředkvičkový salát se šunkou a chřestem

Vynikající salát, který perfektně poslouží jako hlavní jídlo díky kombinaci brambor, zeleniny a šunky. Citronová zálivka mu navíc dodává luxusní šmrnc!

Ingredience:

Na salát:

  • 10 brambor, omytých   
  • 75 g baby špenátu
  • 1 svazek chřestu, ořezaného a blanšírovaného
  • 100 g šunky nakrájené na silné plátky, natrhané
  • 4 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekané bazalky

Na zálivku:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice

Postup       

  1. Celé brambory vařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě 10 minut, dokud nezměknou.
  2. Sceďte, a když jsou dostatečně vychladlé, oloupejte je a nakrájejte na silné plátky.
  3. Ve velké míse prošlehejte všechny ingredience na dresink.
  4. Ještě teplé přidejte brambory k dresinku a opatrně promíchejte.
  5. Odložte stranou vychladnout.
  6. K podávání naaranžujte na talíř špenát, brambory a zbývající ingredience a pokapejte zbylým dresinkem.
Salát z ředkviček, chřestu, šunky a brambor servírovaný na talíři.
www.foodtolove.co.nz

Salát s ředkvičkami a vejci

Tento zdravý ředkvičkový salát s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem je ideální pro ty, kteří hledají nízkosacharidové, keto a bezlepkové jídlo. Může být podáván jako příloha, ale dostatečně zasytí i jako samostatný pokrm.

Ingredience:

Na salát:

  • 2 celá vejce
  • 1 svazek ředkviček (6–8 středních ředkviček), nakrájených na tenké plátky
  • 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky

Na dresink:

  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 1 lžíce crème fraîche, zakysané smetany nebo jogurtu (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • špetka pepře
  • několik malých salátových listů

Postup       

  1. Vejce vařte ve vroucí vodě 8–10 minut.
  2. Opláchněte několik minut pod studenou vodou a oloupejte.
  3. Vejce rozkrojte na poloviny a oddělte bílky od žloutků.
  4. Žloutek rozdrobte a bílky nakrájejte na kostičky.
  5. Na zálivku smíchejte majonézu, crème fraîche, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  6. Namažte část dresinku na dno velkého servírovacího talíře.
  7. Poklaďte silnou vrstvou ředkviček a posypte jarní cibulkou, na kostičky nakrájenými bílky a žloutkem.
  8. Pokapejte polévkovou lžící zálivky a ozdobte několika listy salátu.
Salát z ředkviček s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem servírovaný na talíři.
www.irenamacri.com

Ředkvičkový salát s čerstvou petrželkou

Tento rychlý a snadný salát  je hlavně o ředkvičkách v jejich zdravé, jednoduché podobě. Nečekejte tedy žádný masivní výbuch chutí, vše je zde o nefalšované mírné a sladké chuti ředkviček, namočených v citronové zálivce.

Ingredience:

  • 1 svazek ředkviček, najemno nasekaných
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti

Postup       

  1. Do malé salátové mísy přidejte najemno nakrájené ředkvičky a petrželku.
  2. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Jemně promíchejte.
  4. Poté přidejte olivový olej a znovu promíchejte.
  5. Ochuťte a dochuťte dle potřeby.
  6. Užijte si to!
Salát z ředkviček s čerstvou petrželkou servírovaný v hlubokém talíři.
www.ellerepublic.de

Pokud máte přebytek ředkviček nebo se u nich blíží doba použitelnosti, nezoufejte. Využijte je na některý z našich nejlepších receptů na ředkvičkovou pomazánku. Lahodná a svěží pochoutka pro všechny příležitosti.

Zajímavosti o ředkvičkách, které byste měli vědět

  1. Vybírejte si ředkvičky bez viditelných vad, ideálně menší, mají lepší strukturu. Zelené části by měly vypadat svěže.
  2. Ředkvičky krájejte vždy těsně před použitím.
  3. V perforovaném sáčku v lednici vydrží asi 3 – 4 dny.
  4. Před uskladněním vždy ořízněte listy, protože čerpají vlhkost ze samotné ředkvičky.
  5. Pokud je štiplavost ředkvičky příliš silná, lze ji zmírnit nasolením a promytím ředkvičky, vařením v páře 5 až 10 minut či jejím pečením s jinou zeleninou.

A jak ředkvičkové saláty chutnaly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X