Tu známou sladkou a zároveň štiplavou chuť ve vás nevyvolá nic jiného než ředkvička.
Rádi trháte na zahradě sotva narostlé ředkvičky a jíte je jen tak syrové?
Možná se necháte inspirovat našimi recepty, ve kterých ředkvičku využíváme třemi způsoby.
Věřte, že ani v jednom případě nebudete litovat!
Ředkvičková pomazánka
INGREDIENCE :
- 125 g polotučného tvarohu (polovina vaničky)
- 3 větší ředkvičky
- 1/2 stroužku česneku
- pažitku
- sůl
- pepř
POSTUP :
- Nejprve si nahrubo nastrouháme ředkvičky.
- Přidáme tvaroh, česnek, pažitku, sůl a pepř.
- Všechno smícháme dohromady.
- Podáváme s celozrnnou bagetou.
zdroj : susikochenundbacken.blogspot.com
Objevte podobné tipy
Ředkvičkový salát
Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální k jarnímu obědu.
INGREDIENCE :
- 2 okurky
- 10 ředkviček
- 2 jarní cibulky, nakrájené
ZÁLIVKA :
- 150 ml jogurtu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce kopru nakrájeného
- sůl a pepř
POSTUP :
- Okurky, ředkvičky, nakrájíme na plátky.
- Připravíme si zálivku, všechny suroviny smícháme dohromady.
- Promícháme zálivku se zeleninou.
- Podáváme s pečivem.
zdroj : divaliciousrecipes.com
Krémová ředkvičková polévka
Je lahodná, vydatná, krémová, se svěží chutí a plná cenných látek, které dodají organismu vitalitu.
INGREDIENCE :
- 3 svazky ředkviček
- 2 menší brambory
- 1 ks jablka
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
POSTUP :
- Veškerou zeleninu a neoloupaná jablka bez jadřinců si nakrájíme na stejně velké kousky.
- Na vzhledu nezáleží, vše se bude mixovat.
- Na oleji orestujeme cibuli a poté přidáme jablka a ředkvičky a chvíli restujeme společně s cibulí.
- Nakonec přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Vaříme asi 10 min do měkka a poté polévku rozmixujeme.
- Do rozmixované polévky přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti.
- Polévku podáváme s opečenou bagetou a kousky ředkviček.
TIP : Pokud polévku necháte vychladit, přidáte plátky ředkviček, kopr a třeba kousek uzeného lososa, tak ji můžete podávat jako nezvyklý, ale velice osvěžující letní předkrm, či lehkou svačinu.
zdroj : eatingwell.com
Máte doma ponorný mixér, či by se vám nějaký hodil? Nechte se tedy při výběru inspirovat naší recenzí ručních šlehačů a mixérů.
Ředkvičky se dají ve studené kuchyni dobře využít jako ozdoba různých chlebíčků, mís, aspiků a slaných dortů.
Krom jiného jsou ředkvičky vhodné do salátů všeho druhu a některé recepty s nimi si můžete najít právě na našem webu.