3 skvělé recepty z ředkviček

Tu známou sladkou a zároveň štiplavou chuť ve vás nevyvolá nic jiného než ředkvička.

Rádi trháte na zahradě sotva narostlé ředkvičky a jíte je jen tak syrové?

Možná se necháte inspirovat našimi recepty, ve kterých ředkvičku využíváme třemi způsoby.

Věřte, že ani v jednom případě nebudete litovat!

Ředkvičková pomazánka

INGREDIENCE :

  • 125 g polotučného tvarohu (polovina vaničky)
  • 3 větší ředkvičky
  • 1/2 stroužku česneku
  • pažitku
  • sůl
  • pepř

POSTUP :

  1. Nejprve si nahrubo nastrouháme ředkvičky.
  2. Přidáme tvaroh, česnek, pažitku, sůl a pepř.
  3. Všechno smícháme dohromady.
  4. Podáváme s celozrnnou bagetou.

Ředkvičková pomazánkazdroj : susikochenundbacken.blogspot.com

Ředkvičkový salát

Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální k jarnímu obědu.

INGREDIENCE :

  • 2 okurky
  • 10 ředkviček
  • 2 jarní cibulky, nakrájené

ZÁLIVKA :

  • 150 ml jogurtu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce kopru nakrájeného
  • sůl a pepř

POSTUP :

  1. Okurky, ředkvičky,  nakrájíme na plátky.
  2. Připravíme si zálivku, všechny suroviny smícháme dohromady.
  3. Promícháme zálivku se zeleninou.
  4. Podáváme s pečivem.

Ředkvičkový salátzdroj : divaliciousrecipes.com

Krémová ředkvičková polévka

Je lahodná, vydatná, krémová, se svěží chutí a plná cenných látek, které dodají organismu vitalitu.

INGREDIENCE :

  • 3 svazky ředkviček
  • 2 menší brambory
  • 1 ks jablka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř

POSTUP :

  1. Veškerou zeleninu a neoloupaná jablka bez jadřinců si nakrájíme na stejně velké kousky.
  2. Na vzhledu nezáleží, vše se bude mixovat.
  3. Na oleji orestujeme cibuli a poté přidáme jablka a ředkvičky a chvíli restujeme společně s cibulí.
  4. Nakonec přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Vaříme asi 10 min do měkka a poté polévku rozmixujeme.
  6. Do rozmixované polévky přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti.
  7. Polévku podáváme s opečenou bagetou a kousky ředkviček.

TIP : Pokud polévku necháte vychladit, přidáte plátky ředkviček, kopr a třeba kousek uzeného lososa, tak ji můžete podávat jako nezvyklý, ale velice osvěžující letní předkrm, či lehkou svačinu.

Krémová ředkvičková polévkazdroj : eatingwell.com

Ředkvičky se dají ve studené kuchyni dobře využít jako ozdoba různých chlebíčků, mís, aspiků a slaných dortů.

Krom jiného jsou ředkvičky vhodné do salátů všeho druhu a některé recepty s nimi si můžete najít právě na našem webu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.