Z jakých kousků kuřecího masa si navaříte?

Z mláděte slepice si můžete dát prsa, stehna, křídla nebo droby. Z prsou si uděláte výborné řízky. Někteří preferují k této přípravě stehenní část. Stehna nebo celé čtvrtky jsou totiž méně suché. Dají se mimo jiné upéct s křupavou kůžičkou nebo využít k přípravě výborného kuřete na paprice. Nebo se podívejte na další tipy, jak připravit výborné kuřecí čtvrtky.

Křídla jsou sice malinká a moc masa na nic nenajdeme, ale zato jsou moc dobrá naložená v marinádě. 

Z drobů si můžete vybrat játra, srdce, žaludek, krk nebo hlavu. Z jater připravíte třeba výbornou játrovku nebo pikantní játra. Z krků se dá udělat výborný kuřecí vývar. 

A když netroškaříte, můžete si udělat celé kuře. Kuřecí maso smíte smažit, péct, grilovat, nakládat i vařit.

Obsah vitamínů a nutriční hodnoty

Díky nižšímu obsahu cholesterolu a nasycených mastných kyselin si jej můžeme dopřát do sytosti. Drůbeží maso je považováno za dietní, a není divu. Je bohaté na proteiny, vitamíny a minerály.

Ze skupiny vitamínů jsou zde zastoupeny vitaminy B3, B5, B6 a D. Z minerálů pak fosfor, železo, sodík a draslík. 

Tabulka nutričních hodnot:

Kuřecí maso syrové nutriční hodnoty ve 100 g
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,3 g
z toho cukry 0 g
Tuky 3 g
z toho nasycené kyseliny 1 g
cholesterol 58 mg

Na jaké recepty se můžete těšit?

Připravujete si recepty s kuřecím masem rádi? A který z nich je váš TOP? Už jste zkoušeli plněné kapsy nebo závitky z kuřecího masa? Pojďte se podívat i do našeho světa kuřecích dobrot a inspirujte se.

X