Lahodné recepty roastbeef na jednom místě. Na tomto křehkém pečeném masu si pochutná si celá rodina

Naše recepty na pomalu pečený roastbeef se vám rozplyne na jazyku.

V tomto případě opravdu platí, že počkat se vyplácí.

U nás najdete i nápady na vhodné omáčky nebo přílohy, které toto jídlo udělají ještě více speciálním.

Hovězí roastbeef s mrkví

Tento snadný recept na hovězí pečeni s mrkví a jednoduchou omáčkou je ideální pro úžasnou nedělní večeři pro rodinu. Příprava zabere pouhých 15 minut.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička hořčičného prášku
  • 950 g hovězího masa
  • 1 cibule (nakrájená na 8 měsíčků)
  • 500 g mrkve (podélně rozpůlené)

Na omáčku

  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup

  • Troubu rozehřejte na 240 stupňů.
  • Smíchejte 1 lžičku hladké mouky a 1 lžičku hořčičného prášku s trochou koření a poté potřete 950 g hovězího masa.
  • Do pekáče vložíme 1 cibuli nakrájenou na 8 měsíčků a 500 g mrkve, podélně rozpůlené, navrch položíme hovězí maso a pečeme ho 20 minut.
  • Snižte teplotu trouby 190 stupňů a pokračujte v pečení hovězího masa po dobu 30 minut, pokud chcete maso „rare“, 40 minut pro střední propečení a 1 hodinu pro dobře propečené.
  • Hovězí maso a mrkev vyjměte z trouby, položte na teplé talíře a přikryjte fólií, aby zůstaly teplé.
  • Hovězí maso nechte 30 minut odpočinout.
  • Na omáčku dejte plech s veškerou šťávou z masa a cibulí do hrnce na plotnu.
  • Vmíchejte 1 polévkovou lžíci hladké mouky.
  • Vařte 30 sekund, poté pomalu po troškách vmíchejte 250 ml hovězího vývaru.
  • Uvařte do konzistence omáčky, okořeňte a poté podávejte k hovězímu masu nakrájenému na plátky a mrkvi.

Jestli si chcete být jistí, že váš roastbeef zůstane šťavnatý a plný chuti, můžete si všechny recepty připravit v některém z těchto námi recenzovaných pomalých hrnců! Sami musíte ochutnat, ten rozdíl!

Do růžova upečené hovězí maso s bramborami, muffiny a mrkví.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Roastbeef s pepřovou omáčkou

Moderní pojetí receptu na hovězí pečeni promění nudné jídlo, ve sváteční.

Co budeme potřebovat

  • 450 g hovězího masa
  • 120 g cibule (nakrájené nadrobno)
  • 240 g hub (nakrájených najemno)
  • 2 lžíce česneku (nakrájeného na kostičky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 60 ml hoisin omáčky
  • 2 lžičky mletého čerstvého zázvoru

Na pepřovou omáčku

  • 3 zelené cibule (nakrájené na plátky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 120 ml červeného vína
  • 2 lžičky mletého pepře

Na cibulku

  • 1 cibule na krájená na kolečka
  • 100 g kukuřičného škrobu
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml řepkový olej
  • 2 lžíce sezamového oleje

Postup

  • Udělejte mělké zářezy po celé pečeni.
  • Vložte plátky česneku do zářezů.
  • Vše potřeme hrubozrnnou solí, pepřem, hoisin omáčky a mletým zázvorem.
  • Položte tučnou stranou nahoru do mělkého pekáče a přidejte cibuli, houby,
  • Pečete nezakrytou na 220 stupňů na 10 minut.
  • Snižte teplotu na 140 stupňů a pečte 2 hodiny 20 minut až 2 hodiny 45 minut. Vyjměte z trouby.
  • Přikryjeme fólií a necháme alespoň 15 minut odstát.
  • Na pepřovou omáčku dáme do hrnce na středně vysokou teplotu dejte vypečenou šťávu z roastbeefu a zelenou cibulku.
  • Vmíchejte 2 lžíce mouky. Vařte za stálého míchání 1 minutu.
  • Postupně vmíchejte hovězí vývar a červené víno a 2 lžičky mletého míchaného pepře.
  • Šlehejte, dokud se omáčka nevyvaří a nezhoustne, asi 4 minuty.
  • Nakrájená cibule
  • Vhoďte jednotlivá kolečka cibule do kukuřičného škrobu, který byl ochucen trochou soli a pepře a obalte.
  • Smažte na pánvi po dávkách v horkém řepkovém oleji a sezamovém oleji, otočte, dokud nebudou křupavé a zlaté, 2 až 3 minuty.
  • Pomocí děrované lžíce vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby olej odkapal.
Křehké maso s krémovou a lahodnou pepřovou omáčkou.
Zdroj: joeshealthymeals.com

Vepřová panenka na způsob roastbeefu

Tato pečená vepřová svíčková, je ideální pro zvláštní příležitosti, podávaná s bohatou omáčkou z červeného vína, která se snadno připravuje.

Co budeme potřebovat

Na omáčku

  • 110 g másla
  • 120 g nadrobno nakrájené šalotky
  • 300 ml červeného vína
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce mouky

Na maso

  • 900 g až 1,3 kg vepřové panenky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 60 ml hovězího vývaru

Postup

  • Na omáčku si ve středním hrnci rozpustíme 70 g másla.
  • Přidejte šalotku a vařte na středně mírnou teplotu za občasného míchání, dokud nebude měkká a průsvitná, 7 až 8 minut.
  • Přidejte víno, hovězí vývar, snítky tymiánu, sůl, pepř a cukr a přiveďte k varu.
  • Vařte na střední teplotu asi 30 minut, nebo dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu.
  • Zatímco se tekutina redukuje, dejte zbývajících 40 g másla do malé misky, přidejte mouku a malou lžičkou promíchejte do hladké pasty.
  • Jakmile se vinná směs zredukuje, stáhněte teplotu na minimum a vyjměte snítky tymiánu.
  • Do vroucí tekutiny zašleháme mouku a máslovou pastu po lžících a několik minut dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
  • Na panenku si před pečením nechte maso 1 hodinu odstát při pokojové teplotě.
  • Nastavte mřížku trouby do střední polohy a předehřejte troubu na 200 °C.
  • Hovězí maso po celém povrchu ochutíme košer solí a pepřem.
  • Rozehřejte olej na pánvi vhodné do trouby na středně vysokou teplotu, dokud nebude téměř kouřit.
  • Opékejte, dokud ze všech stran kromě jedné nezhnědne, celkem asi 10 minut.
  • Panenku otočte tak, aby byla neopečená strana dolů, a pánev přendejte přímo do předehřáté trouby.
  • Pečte asi 15 – 20 minut.
  • Maso přendejte na prkénko a nechte volně přikryté hliníkovou fólií 10 až 15 minut odpočívat.
  • Postavte pánev na sporák a přidejte vývar.
  • Vývar přiveďte k varu.
  • Přidejte vývar do omáčky z červeného vína a poté omáčku přiveďte k varu.
  • Panenku nakrájejte na plátky a podávejte s omáčku z červeného vína.

Nevíte, jaké příloha se k tomuto receptu na roastbeef hodí? Přihoďte k němu i jeden z těchto lahodných nápadů na pečené brambory z trouby.

Jemná a lahodná vepřová panenka upečená jako hovězí roastbeef s omáčkou z vína.
Zdroj: recipegirl.com

Sendvič s hovězí pečení

Tento recept na roastbeef v sendviči je nabitý na tenké plátky nakrájeným hovězím masem, zeleninou a smetanovou křenovou omáčkou . Pokud chcete něco lahodného, pak je přesně pro vás.

Co budeme potřebovat

  • 4 kaiserky (rozkrojené na půl)
  • 100 g rukoly
  • 4 plátky vyzrálého sýra čedar
  • 60 ml smetanové křenové omáčky
  • 500 g hovězího masa (nakrájený na tenké plátky)
  • hrstka microgreens
  • 4 ředkvičky (na tenké plátky nakrájené)
  • ½ červené cibule (na tenké plátky nakrájené)
  • 1 rajče (na tenké plátky nakrájené)
  • 4 listy hlávkového slaátu

Postup

  • Začněte přidáním hlávkového salátu na spodní část kaiserky.
  • Poté položte na sýr a poté omáčku.
  • Hlávkový salát a sýr pomohou ochránit spodní díl housky před rozmočením.
  • Naskládejte na plátky nakrájené hovězí maso.
  • Přidejte volitelnou mikrozeleninu. Můžete použít jakýkoliv druh microgreens.
  • Položte nakrájené ředkvičky a cibuli.
  • Nakonec přidáme nakrájená rajčata, a poté vrchní díl housky.
Měkká houska plněná lahodnou omáčkou z křenu, zeleninou a masem.
Zdroj: billyparisi.com

Nejlepší omáčky k roastbeefu

Je čas roastbeef oživit těmito bohatými recepty na omáčku.

  • Francouzská omáčka Au Jus z pomalého hrnce
  • Hořčičně-smetanová omáčka
  • Křenové Aioli
  • Cibulovo-octová omáčka Vidalia
  • Omáčka z černého piva
  • Burgundsko-houbová omáčka
  • Sýrová omáčka s bylinkami a zeleninou
  • Domácí majonéza
  • Medová omáčka
  • Medová grilovací omáčka
  • Thajská kari omáčka
  • Omáčka Giardiniera z nakládané zeleniny v octě nebo oleji

4 způsoby jak poznat propečené maso

Určení „hotovosti“ z hlediska textury, vzhledu a šťavnatosti je často věcí osobních preferencí.

Z hlediska bezpečnosti jsou však potraviny „hotové“, když se uvaří na dostatečně vysokou vnitřní teplotu, aby se z nich vyloučily škodlivé mikroorganismy.

S teploměrem na maso
Nejpřesnějším a nejbezpečnějším způsobem, jak otestovat propečenost masa, je použít teploměr.

Hovězí, jehněčí, vepřová pečeně: Vložte do nejtlustší části pečeně, vyhněte se kosti a tuku.
Burgery, steaky, kotlety: Vložte vodorovně do středu, mimo kosti a tuk.
Celá drůbež: Změřte teplotu v části stehna, vyhněte se kosti.
Části drůbeže: Vložte teploměr do nejsilnější oblasti, vyhněte se kosti.

Doporučené bezpečné minimální vnitřní teploty:

  • Hovězí, telecí, jehněčí a vepřové maso (steaky a pečeně): 62 °C
  • Mleté maso: 70 °C
  • Drůbež: 75 °C

Test dotykem

S trochou cviku poskytuje „dotykový test“ rychlou možnost, jak otestovat propečenost masa. Když zatlačíte ukazováček do středu řezu masa, můžete odhadnout, jak moc je propečené.

Všimněte si, že dotykový test je nejlepší pro maso, jako je jako je panenka, rib eye, T-bone, bok, svíčková, a tri-tip steak.

Ruce ukazující jak poznat upečené maso podle dotyku.
Zdroj: i.pinimg.com

Kontrola šťávy

Pokud hledáte možnost, jak zjistit, zda je kuře hotové, zapíchněte nůž do nejtlustší části stehna. Je hotovo, pokud šťáva vytéká. Nebo zakruťte nohou, která by měla být volná.

U menších kousků, jako je kuřecí prso, rozkrojte nožem nejtlustší část. Pokud šťáva vytéká, kuře by mělo být dostatečně propečené, aby se dalo bezpečně jíst. Pokud jsou šťávy červené nebo růžové, pravděpodobně to bude potřebovat ještě několik minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X