Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 kostka kvasnic
  • 2,5 dl mléka
  • 1,5 dl oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • 1 rovná lžička soli. Náplň: 20 dkg měkkého salámu nebo plátkového sýra
  • kečup
  • prolisovaný česnek
  • sůl
  • oregano
  • nebo i jiné koření
  • lahůdková cibulka.

Postup receptu

  1. Zaděláme kynuté těsto, na které si nejdříve připravíme kvásek nebo těsto zpracujeme v domácí pekárně
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 12-14 bochánků, které ještě necháme na vále dokynout a pak je roztáhneme rukou nebo válečkou do oválného tvaru
  3. Potřeme je kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem, solí a libovolným kořením
  4. Pak vložíme kolečko salámu nebo plátek sýra, posypeme najemno nakrájenou cibulkou a svineme do rohlíku
  5. Rohlíky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je ještě dokynout, pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem se solí a upečeme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 12 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *