Recept: Roštěná omáčka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 80 dkg hovězí roštěné
  • olej
  • 3 menší cibule
  • 1 l vývaru z hovězího bujónu
  • 3 lžíce mouky
  • 5 lžic plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky ( 1cm ) a mírně naklepeme
  2. Osolíme, opepříme a pomažeme každý kousek hořčicí ( pouze z vrchní části )
  3. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku kmínu, vložíme maso hořčicí navrch, zprudka opečeme, maso otočíme a opečeme i ze strany, kde jsme natřeli hořčici
  4. Zalijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut za stálého podlévání vývarem
  5. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme zbytek vývaru
  6. Přivedeme k varu
  7. V 1 dl vody rozmícháme mouku a za stálého míchání zahustíme
  8. Maso vložíme zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

No Comments

  • Moja babička, am dávla půl kelímku té malé HOŘČICE A JAKÁ BYLA ROŠŤENÁ:)TA NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY JEDLA DÁMY.Takže se nebojte hořčice.

  • Bez obav já s paní souhlasím tím vůbec nic nezkazíte s tou hořčicí je to s tím strašně poikatní a chuť je výborná, prostě roštěná.

  • No sna ddo roštěné patří hořčice, proč se tady o tom dohadujete nebo spíš špekulujete. Jinak si roš´tenou asi nedovedu představit bez hořčice!

  • u nás je zase v oblibě dávat hodně cibule tak 3 a hodně na jmeno osmahnout apk ani nemusíte zahuš´tovat omajdu a to je fajn ne:)

  • Já bych doporučil, nedávat hořčici, pak je omáčka nejlahodnější a je vhodná pro mlsné jazýčky… Moc a moc doporučuji, kdo vyzkouší ten neprohloupí, přeju dobrou chuť…

  • Zkuste místo hořčice pár hřebíčků-to dávala naše rodina a chutnalo všem,hlavně těm co dávají hořčcici.

  • Tak jsme přidala tuto fotografii roštěné jne jsme si tma přidala žampiony a bylo to výtečné, jen doporučuji

  • JoJo a my vyzkoušeli dokonce i s hlívou ustříčnou a bylo to skvělé a chuť mě přišla taková aromatyčtější.

  • Roštěná s hořčici to je jasný, potom to jsou uz jiné blafy“ 😀 Každej at si tam přidá co chce, ale roštěná originál je nej“ Jako pak vše, že..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *