Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 80 dkg hovězí roštěné
- olej
- 3 menší cibule
- 1 l vývaru z hovězího bujónu
- 3 lžíce mouky
- 5 lžic plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- kmín
Postup receptu
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky ( 1cm ) a mírně naklepeme
- Osolíme, opepříme a pomažeme každý kousek hořčicí ( pouze z vrchní části )
- Na oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku kmínu, vložíme maso hořčicí navrch, zprudka opečeme, maso otočíme a opečeme i ze strany, kde jsme natřeli hořčici
- Zalijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut za stálého podlévání vývarem
- Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme zbytek vývaru
- Přivedeme k varu
- V 1 dl vody rozmícháme mouku a za stálého míchání zahustíme
- Maso vložíme zpět do omáčky a vaříme ještě 5 minut
Určitě bych tam dala víc hořčice tak 4 lžíce na toto množství.
Jasná věc, hořčice tomu dá tu krásnou vůni a super chuť roštěné.
Moja babička, am dávla půl kelímku té malé HOŘČICE A JAKÁ BYLA ROŠŤENÁ:)TA NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY JEDLA DÁMY.Takže se nebojte hořčice.
Bez obav já s paní souhlasím tím vůbec nic nezkazíte s tou hořčicí je to s tím strašně poikatní a chuť je výborná, prostě roštěná.
No sna ddo roštěné patří hořčice, proč se tady o tom dohadujete nebo spíš špekulujete. Jinak si roš´tenou asi nedovedu představit bez hořčice!
u nás je zase v oblibě dávat hodně cibule tak 3 a hodně na jmeno osmahnout apk ani nemusíte zahuš´tovat omajdu a to je fajn ne:)
No jasně co nejvíc cibulek, krásně se ta omáčka nahustí a nemusí se nastavovat moukou.
Já bych doporučil, nedávat hořčici, pak je omáčka nejlahodnější a je vhodná pro mlsné jazýčky… Moc a moc doporučuji, kdo vyzkouší ten neprohloupí, přeju dobrou chuť…
Zkuste místo hořčice pár hřebíčků-to dávala naše rodina a chutnalo všem,hlavně těm co dávají hořčcici.
Pepřík mě tam moc chybí a ten tam musí být hodně
ke konco přidávám vařeneé nasekané vejce
Jojo vařené vajíčko a okurečku nastrouanou kyseloua to je jízda.
Tak jsme přidala tuto fotografii roštěné jne jsme si tma přidala žampiony a bylo to výtečné, jen doporučuji
JoJo a my vyzkoušeli dokonce i s hlívou ustříčnou a bylo to skvělé a chuť mě přišla taková aromatyčtější.
Roštěná s hořčici to je jasný, potom to jsou uz jiné blafy“ 😀 Každej at si tam přidá co chce, ale roštěná originál je nej“ Jako pak vše, že..