Rumové věnečky

Rumové věnečky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 5 dkg mletých ořechů
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • čtvrt lžičky skořice. Na obalení: rum a moučkový cukr.

Postup receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme na vále vláčné těsto
  2. Vyválíme je na plát a formičkou, která vykrojí i střed, vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky
  3. Těsto můžeme tvarovat i ručně podobně jako vanilkové rohlíčky nebo tvarovat přes strojkový nástavec
  4. Plech vyložíme pečícím papírem, věnečky na něj narovnáme a v předehřáté troubě je upečeme dorůžova
  5. Vychladlé je namáčíme střídavě do rumu a obalujeme v moučkovém cukru
  6. Opakujeme 3x
  7. Obalené věnečky necháme zaschnout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.