Ryba na víně

Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 pstruhy
  • sůl
  • 70g másla
  • 1 věrší cibule
  • 30g hladké mouky
  • troška cukru
  • 0,25l červeného vína
  • 0,25l vody
  • sůl
  • pepř
  • řebíček a 1 citrón.

Postup receptu

  1. Rozpálíme pánev s máslem a jemně nakrájenou cibuli osmahneme, kousky pstruha
  2. Okořeníme a dusíme asi 15min a podléváme vínem
  3. Kousky pstruha pak dáme bokem a ze zbylého másla a mouky usmažíme jíšku do zlatova, rozvaříme jí šťávou z ryby
  4. Omáčku ještě povaříme a pak jí poléváme kousky pstruha na talíři
  5. Takto můžete připravit i kapra či candáta

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 6 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00