Excelentní rybí karbanátky naložené v kyselém nálevu

Excelentní rybí karbanátky naložené v kyselém nálevu
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg rybího masa
  • 3 lžíce krupice (dětské)
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžic strouhanky
  • sůl
  • 1/2 lžičky pepře
  • špetka muškátového květu
  • majoránka (možno i jiné koření dle chuti)

Postup receptu

  1. Ryby vykucháme, odstraníme šupiny a hlavu, uvaříme na pařáku do měkka
  2. Potom vykostíme pouze páteř a velké dlouhé kosti
  3. Umeleme (možno přidat k mletí cibuli a česnek)
  4. Pak k mletému masu přidáme všechny přísady a pořádně prohněteme
  5. Tvoříme malé kuličky a rozplácneme na placičku
  6. Ve fritéze opečeme do zlatova (neobalujeme ve strouhance)
  7. Naházíme do sklenic, proložíme cibulí, možno i feferonku atd. a zalijeme horkým
    nálevem (DEKO + 40 cukerinů)
  8. Uzavřeme sklenice a necháme asi 5 dní uležet

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X