Rybí polévka s kaprem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 mrkev,
  • 1 petržel,
  • kousek celeru,
  • 1 menší cibule,
  • 20 dkg kapra,
  • 3 kuličky pepře,
  • 2 kuličky nového koření
  • ,kousek másla ( 25 g ),
  • 1 – 1 1/2 dl bílého vína,
  • plátky veky na ozdobení

Postup receptu

  1. Zeleninu oloupeme,rozpůlíme a vložíme do studené vody společně s rybou,kořením a solí
  2. Vaříme asi 35 minut
  3. Vývar scedíme,rybu vykostíme a i se zeleninou nakrájíme na malé kostičky a vložíme zpět do polévky
  4. Přidáme víno a máslo
  5. Vývar nevaříme,jen ho přivedeme k varu a odstavíme z plotny
  6. Veku nakrájíme na kostky ( podle libosti vykrájíme různé tvary ) a nasucho jí opečeme na pánvi
  7. Podáváme s polévkou,můžeme dozdobit petrželovou natí

Komentáře

  1. Rybí polévka je delikatesa a kuchařka si s ní musí pohrát, aby byla výborná. V tomto receptu zásadně chybí muškátový oříšek a více kořenové zeleniny.

  2. No tak to rozhodně souhlasím ten muškátový oříšek té polévce dodá šmrnc a vůni, bez toho bych to nejEDLA.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.