Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 mrkev,
- 1 petržel,
- kousek celeru,
- 1 menší cibule,
- 20 dkg kapra,
- 3 kuličky pepře,
- 2 kuličky nového koření
- ,kousek másla ( 25 g ),
- 1 – 1 1/2 dl bílého vína,
- plátky veky na ozdobení
Postup receptu
- Zeleninu oloupeme,rozpůlíme a vložíme do studené vody společně s rybou,kořením a solí
- Vaříme asi 35 minut
- Vývar scedíme,rybu vykostíme a i se zeleninou nakrájíme na malé kostičky a vložíme zpět do polévky
- Přidáme víno a máslo
- Vývar nevaříme,jen ho přivedeme k varu a odstavíme z plotny
- Veku nakrájíme na kostky ( podle libosti vykrájíme různé tvary ) a nasucho jí opečeme na pánvi
- Podáváme s polévkou,můžeme dozdobit petrželovou natí
Rybí polévka je delikatesa a kuchařka si s ní musí pohrát, aby byla výborná. V tomto receptu zásadně chybí muškátový oříšek a více kořenové zeleniny.
No tak to rozhodně souhlasím ten muškátový oříšek té polévce dodá šmrnc a vůni, bez toho bych to nejEDLA.